Belasting­advies

Belastingzaken maken ongetwijfeld een belangrijk deel uit van je financiële bedrijfsvoering. Je houdt daar graag controle over, ook al is dat best uitdagend. Je onderneming, en ook de fiscale wet- en regelgeving, is continu in beweging. Dit kan kansen bieden, maar vraagt tegelijkertijd ook veel kennis en flexibiliteit.
Neem direct contact op

Samen gaan!

Laten we samen een fiscale strategie formuleren. Een die aansluit op je wensen, ambities en drijfveren voor je onderneming en privé. Een fiscale strategie klinkt ‘groot’, maar het biedt je veel richting en houvast. Zo kijken we samen: 

 • Hoe we je fiscale positie kunnen optimaliseren en welke structuur daar het beste bij past.
 • Waar voor jou nog kansen liggen voor een optimale inkomens- en vermogenspositie.
 • Hoe je voldoende flexibiliteit inbouwt om in te spelen op (veranderende) wet- en regelgeving van verschillende kennisgebieden of internationale belastingen.
 • Welke kansen er voor jou liggen op het gebied van innovatie & duurzaamheid (mvo). 

Met dit inzicht krijg je (weer) grip op je belastingzaken. Je weet waar je naartoe werkt en waar je het voor doet. Samen werken we aan jouw fiscale toekomst!

Waar wil je meer
over weten?

 • Kennisgebieden
 • Internationaal belastingadvies
 • Innovatie & duurzaamheid
 • Fiscale positie
 • Fiscale structuur
 • Financiële & vermogensstructurering
 • Kennisgebieden

  Samen kijken we hoe je voldoende flexibiliteit inbouwt om in te spelen op verschillende belastingen en/of fiscale regelingen, zoals btw, loonheffingen, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, fiscale due diligence en beloningsstructuren (binden en belonen).

  Naar pagina
 • Internationaal belastingadvies

  Doe je zaken op internationaal gebied of heb je ambities om dit te doen? Dan krijg je te maken met internationale belastingen, zoals transfer pricing en internationale btw. Ook wanneer je personeel zich over de grens bevindt, komt daar specifieke wet- en regelgeving bij kijken. Wij denken graag met je mee!

  Naar pagina
 • Innovatie & duurzaamheid

  Heb je ambities op het gebied van innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)? We laten je zien hoe fiscale faciliteiten en/of subsidieregelingen - zoals de WBSO, EIA & MIA/Vamil en de innovatiebox - hieraan kunnen bijdragen.

  Naar pagina
 • Fiscale positie

  Wij helpen je met het optimaliseren van jouw fiscale positie. Wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met een bedrijfsovername, fusie of verkooptraject brengen we risico's in kaart middels een fiscale due diligence en sparren we met je over een optimale fiscale structuur. 

  Naar pagina
 • Fiscale structuur

  Een optimale structuur geeft je rust en zekerheid voor wat er in de toekomst mogelijk gaat gebeuren, bijvoorbeeld wanneer je overgaat tot een fusie, overname, bedrijfsverkoop, samenwerking (coöperatie), splitsing of de aan- of verkoop van vastgoed. Wij ondersteunen je hier graag bij!

  Naar pagina
 • Financiële & vermogensstructurering

  Je hebt verschillende opties om met je vermogen te 'schuiven', zowel zakelijk als privé. Hierbij liggen kansen met betrekking tot (de) estate planning, financiële planning en vermogensstructurering. Maar wat zijn verstandige keuzes? Wij denken met je mee!

  Naar pagina

Toekomstgericht ondernemen door fiscale procesoptimalisatie

Vanuit een optimale fiscale positie én structuur ben je effectiever en sneller in staat om in te spelen op veranderingen in de markt of eisen die voortkomen uit fiscale wet- en regelgeving. Het stelt je in staat toekomstgericht te ondernemen. Om dit te bereiken en behouden vraagt inzicht. Is jouw onderneming voldoende fiscaal in control? Wij denken met je mee hoe je fiscale processen kunt optimaliseren.

Lees meer
medewerker de jong en laan

Meer dan alleen belastingadviseurs

Wil je sparren over een vraagstuk? Wij kijken verder dan alleen naar het fiscale aspect. Zo kan je bij de Jong & Laan ook terecht voor:

 • Automatisering en dashboarding.
 • Advies over personeelsvraagstukken.
 • Ondersteuning bij bedrijfsverkoop of -overname. 
 • Het aanvragen van subsidies. 

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op
medewerker de jong en laan

Samenwerkingen

De Jong & Laan is aangesloten bij verschillende nationale en internationale instanties en samenwerkingsverbanden die als kennisbron, ondersteuning, klankbord en sparringpartner fungeren. Zo zijn wij aangesloten bij NBA, SRA, NOB, RB, GGI en VVP.

Partnerships

Veelgestelde vragen

Wat houdt belastingadvies in bij de Jong & Laan?

De basis is een fiscale strategie die aansluit op jouw wensen, ambties en drijfveren. Vanuit daar geven we adviezen met als doel om ambities waar te maken. Zo kijken we onder andere samen hoe we je fiscale positie kunnen optimaliseren en welke structuur daar het beste bij past, maar ook hoe je voldoende flexibiliteit inbouwt om in te spelen op wet- en regelgeving van (inter)nationale belastingen.

Waarom belastingadvies bij de Jong & Laan?

We kijken verder dan alleen een bepaald probleem of vraagstuk en zetten je organisatie in een breder perspectief. Zo sparren we bijvoorbeeld ook graag met je over (strategische) vraagstukken op het gebied van personeel of financiën, helpen we je bij bedrijfsverkoop of -overname, kijken we samen vooruit aan de hand van slimme data-analyses en/of formuleren we jouw subsidiekansen. Als je het prettig vindt om, naast belastingadvies, alles onder één dak te hebben, dan gaan we graag met je in gesprek.

Kan ik bij de Jong & Laan terecht voor internationaal belastingadvies?

Ja, dat kan zeker. Wanneer je zaken doet op internationaal gebied of heb ambities hebt om dit te doen, krijg je te maken met internationale belastingen, zoals transfer pricing en internationale btw. Ook wanneer je personeel zich over de grens bevindt, komt daar specifieke wet- en regelgeving bij kijken. Wij denken graag met je mee. 

Samen gaan we ervoor

Renate Ekhart
Renate Ekhart Senior adviseur kwaliteit & vaktechniek Meer over Renate
Geert-Jan Halsema
Geert-Jan Halsema Senior belastingadviseur Meer over Geert-Jan
Sandra Sennema
Sandra Sennema Senior belastingadviseur Meer over Sandra
Ellen Punte
Ellen Punte Senior belastingadviseur Meer over Ellen
Tom Meuleman
Tom Meuleman Senior familieadviseur Meer over Tom
Annemarie Hulsman
Annemarie Hulsman Senior belastingadviseur Meer over Annemarie
Jan Bloodshoofd
Jan Bloodshoofd Senior belastingadviseur Meer over Jan
Bas van der Woude
Bas van der Woude Manager aangiftepraktijk Meer over Bas
Jacqueline Rijsbergen
Jacqueline Rijsbergen Senior belastingadviseur Meer over Jacqueline

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen