Belastingadvies

Omdat u belasting besparen serieus neemt

Belasting. Voor ondernemers vaak ongrijpbare materie. Veel van onze klanten krijgen het al benauwd als ze eraan denken. En dat terwijl er juist zoveel kansen voor u als ondernemer liggen. Natuurlijk weet u dat u geen slordige administratie moet voeren, onjuiste btw-aangiften moet doen of een fiscaal verboden constructie moet toepassen. Maar wanneer u zich bewust verdiept in - of deskundig laat adviseren over - de fiscale regelgeving, dan zijn er belangrijke voordelen te behalen. En dat levert direct een positieve uitwerking op de financiële spankracht van uw onderneming.

Henry Fraterman
Henry Fraterman Partner

Speelt Transfer Pricing voor u een rol?

De dynamische fiscale wereld

De fiscale wet- en regelgeving verandert continu. Een dynamiek die in de toekomst niet zal veranderen. Onze fiscale specialisten houden voor u alle veranderingen en de impact daarvan nauwgezet bij. Ze nemen proactief de kansen met u door en brengen deze voor u overzichtelijk en begrijpelijk in beeld.

Samen met u bekijken ze bijvoorbeeld naar hoe u fiscaal vriendelijk vermogen opbouwt en welke fiscale mogelijkheden er zijn om uw onderneming te structureren. Zo weet u waar u aan toe bent en bespaart u waar mogelijk belasting.

De advisering gaat onder andere over:

En denkt u daarnaast bijvoorbeeld aan fiscale aspecten bij echtscheiding, overlijden, pensioen, overdracht of bedrijfsopvolging.

Veranderende belastingcultuur

Onze belastingcultuur is in de afgelopen jaren gewijzigd naar een meer horizontaal gericht toezicht. Dat betekent dat de Belastingdienst van u verlangt dat u fiscaal 'in control' bent zodat men minder snel hoeft te controleren. Bij een zijstap daarentegen zijn de boetes niet mals en doordat er steeds meer elementen uit het strafrecht overgaan naar het fiscale recht kunt u zelfs strafrechtelijk worden aangesproken.

Maar nogmaals, er zijn veel kansen. Daarbij zijn transparantie en vertrouwen de sleutelwoorden van de nieuwe belastingcultuur. En dat geldt ook bij de Jong & Laan. Door een open en eerlijk contact en het beschikbaar stellen van de juiste informatie adviseren wij u optimaal. Natuurlijk altijd binnen de kaders van de wet. Daar mag u op vertrouwen.

Specialismen

Uw oudedagsvoorziening goed geregeld. Wij zijn gespecialiseerd in de volgende pensioen varianten: individueel pensioen en het pensioen voor de dga/ zzp'er.

Meer info

Hoe zit het eigenlijk met omzet- en overdrachtsbelasting? Bijvoorbeeld bij het kopen van een pand. En denkt u ook aan vragen over juiste btw-tarieven, btw verrekenen en suppletieaangifte.

Meer info

Ik wil mijn werknemer een reiskostenvergoeding geven. Mag ik deze meenemen in het forfait? En hoe zit het met modelovereenkomsten? of de werkkostenregeling?

Meer info
Whitepaper

Belastingvrij schenken; extra voordelig?

Heeft u de mogelijkheid, dan kan schenken bij leven verstandig zijn. Dat is niet alleen leuk voor kinderen en kleinkinderen, maar zo beperkt u ook de toekomstige erfbelasting. Benut u optimaal de vrijstellingen, dan is er het fiscale voordeel nog. Dat geldt voor grotere bedragen, maar ook het jaarlijks schenken van kleinere bedragen kan vanuit fiscaal oogpunt tot een besparing leiden. Vanaf 2017  is de verhoogde schenkingsvrijstelling tot €100.000 weer van toepassing. 

Nieuws
Wat moet en mág u als dga verdienen?
Lees meer
Blog
De Belastingdienst; makkelijker kunnen ze het ook niet maken
Lees meer
Nieuws
Voor zomerreces meer duidelijkheid over handhaving Wet DBA
Lees meer