Accountancy

U wilt niet zomaar een accountant, u wilt de beste

Accountancy is sinds jaar en dag een kernactiviteit van de Jong & Laan. Als wij voor u de jaarrekening samenstellen, sluiten we niet alleen een boekjaar af. We geven ook waardevol financieel advies dat handvatten geeft om uw zakelijke doelen te behalen, investeringsplannen te ondersteunen of wensen uit te laten komen. 

Francis Ripolli
Francis Ripolli Partner

Wat doet een accountant?

De werkzaamheden van onze accountants bestaan uit het verwerken van uw administratie en het samenstellen van de jaarrekening. De jaarrekening is een belangrijk document, dat degelijk onderbouwd laat zien hoe uw bedrijf in het afgelopen boekjaar gepresteerd heeft. Dat is belangrijke informatie voor aandeelhouders, de bank, investeerders en overige partijen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf.

Kennisgebieden

Ieder bedrijf is verplicht om een boekhouding of financiële administratie bij te houden. De administratie vormt de basis van uw belastingaangiften.

Meer info

Doel van de jaarrekening is om u duidelijk inzicht te geven over de financiële gang van zaken over het afgelopen boekjaar van uw bedrijf.

Meer info

We kennen in Nederland verschillende rechtsvormen. Welke structuur is voor u het meest geschikt? Laat u hierover goed adviseren.

Meer info

Waarom heeft u een accountant nodig?

Ondernemers hechten steeds minder waarde aan de jaarrekening. U wilt als ondernemer vooral vooruitkijken – niet terugblikken. Die eigenschap maakt van u ook een goede ondernemer. De jaarrekening heeft op deze manier zowel voor u als voor ons een wat andere functie gekregen. Wanneer wij de jaarrekening voor u maken, is dat méér dan een afsluiting van een boekjaar.

Het is tegelijkertijd een belangrijk startpunt voor advies. Waar wilt u zakelijk staan volgend jaar, welke investeringsplannen heeft u, welke juridische structuur is het meest geschikt en wat moet u regelen om uw persoonlijke wensen te laten uitkomen? 

Tussentijds financieel advies 

De jaarrekening is een mooi vertrekpunt, maar er is meer nodig om uw bedrijf goed aan te sturen. Daarom kloppen steeds meer klanten ook bij ons aan voor tussentijdse cijfers en advies. Dit stelt u namelijk in staat om: de ontwikkeling in uw bedrijf nauwlettend te kunnen volgen; en tijdig bij te sturen als de situatie daarom vraagt.

Van de cijfers uit uw financiële administratie maken onze accountants per kwartaal een overzichtelijke rapportage. Klanten die kiezen voor tussentijdse cijfers, winnen vaak ook tussentijds financieel advies bij ons in. Wij vinden dat prettig, omdat we op die manier uw bedrijf nog beter leren kennen. Daardoor kunnen we u ook scherper adviseren.    

Nieuws

Nieuws
Een administratief rondje voor de horecaondernemer?
Lees meer
Nieuws
GGI: stevige voet aan de grond in internationaal speelveld
Lees meer
Blog
Transportondernemer zonder auto's
Lees meer

Producten

24/7 vanaf elk device bij uw financiële data. Met deze boekhoudsoftware verwerkt u snel, makkelijk en veilig uw administratie. Ook is er een handige app om bonnen te scannen.

Bekijk dit product

Het dashboard koppelt al uw financiële en operationele databronnen en toont managementinformatie en KPI’s. Hierdoor ziet u in één oogopslag hoe uw bedrijf ervoor staat.

Bekijk dit product