Accountancy

Samen met uw accountant een stap verder

U wilt de financiële administratie binnen uw mkb-bedrijf goed op orde hebben. Dit geeft niet alleen vertrouwen, maar het helpt u ook inzicht te krijgen in actuele cijfers. En dat staat of valt met het correct automatiseren van financiële processen.

Hier staat u natuurlijk niet alleen voor. Onze accountants zorgen voor het stroomlijnen en optimaliseren van de financiële administratie middels juiste online boekhoudpakketten. Door verschillende systemen aan elkaar te koppelen krijgt u een compleet beeld van hoe u ervoor staat. 

Dit beeld wordt nóg duidelijker en vollediger door het financieel dashboard. Hiermee krijgt u inzicht in uw prestaties ten opzichte van voorgaande periodes, waardoor u concrete actiepunten kunt formuleren en gericht doelen kunt bijstellen. Ook kunnen wij mogelijke scenario's voor u doorrekenen door prognoses op te stellen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld duidelijk of een (grote) investering verantwoord is. 

Wij zijn er om samen met u te sparren over strategische vraagstukken, juist op de momenten wanneer u dat wilt.

Natuurlijk helpen we u met het efficiënt inrichten van de financiële administratie, het creëren van dashboards, het samenstellen van de (visuele) jaarrekening en het toevoegen van een samenstellingsverklaring, maar wij gaan een stap verder dan dat. 

Wij zijn er om samen met u te sparren over strategische vraagstukken, juist op de momenten wanneer u dat wilt. Want uiteindelijk wilt u het mkb-bedrijf laten groeien en optimaliseren waar het kan. Dat snappen wij als geen ander.

Waar wilt u meer van bekijken?

Met een goed ingerichte financiële administratie krijgt u inzicht in cijfers. Dit helpt u het rendement van uw organisatie te optimaliseren.

Meer weten

Inzicht door visualisaties van cijfers. Hiermee heeft u een helder beeld van de ontwikkelingen door de maanden heen.

Meer weten

In het financieel dashboard wordt het duidelijk waar acties nodig zijn en welke doelen u moet bijstellen om verder te groeien met uw mkb-bedrijf.

Meer weten

Uw online administratie op orde

Vestiging-Hoogeveen

De financiële administratie vormt het hart van uw bedrijf. U wilt dat deze accuraat en overzichtelijk is, zodat u het beste uit uw organisatie naar boven kunt halen.

Naast het feit dat een goed ingerichte en geautomatiseerde financiële administratie de basis vormt voor de (visuele) jaarrekening en aangiften, helpt het u te voldoen aan (fiscale) wet- en regelgeving. Daarnaast geeft het u inzicht in hoe u ervoor staat en waar acties nodig zijn.

Inzicht in cijfers

Inzicht in de verschillende cijfers verkrijgt u wanneer administratieve processen naadloos op elkaar aansluiten via de juiste online boekhoudpakketten. Dit realiseren onze (mkb-)accountants in samenwerking met specialisten van IT advies door verschillende systemen aan elkaar te koppelen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van softwarepakketten als Exact Online en Visma.net. 

Wij hielpen onze klant Urban Iki met het automatiseren van de financiële administratie. Bekijk in de onderstaande video welke impact dit heeft op hun gehele manier van werken:

Hoe het automatiseren van de financiële administratie alles veranderde

Outsourcing

Financiële processen gedeeltelijk of volledig uitbesteden

Gezamenlijk richten we het proces zo in dat het bij u en bij uw organisatie past. Daarbij bepaalt u zelf welke financiële processen u gedeeltelijk of (tijdelijk) volledig uitbesteed.

Wilt u tussentijds schakelen om bijvoorbeeld te sparren over een strategisch vraagstuk? Wij ondersteunen u graag, juist op de momenten wanneer u dat wilt. Zo houdt u tijd over om datgene te doen waar uw passie ligt. 

Van overzicht naar inzicht

door het inzetten van het financieel dashboard

desktop financieel dashboard

De vertaalslag van een overzicht aan cijfers naar daadwerkelijk inzicht in prestaties wordt gemaakt door het financieel dashboard. Hierbij worden resultaten vergeleken met voorgaande periodes, waardoor het eenvoudiger is om financiële processen te verklaren en (verbeter)acties te formuleren.

Met dit dashboard heeft u realtime inzicht in de financiële administratie - digitaal inzicht op elk gewenst moment van de dag, zoals thuis of onderweg naar een klant. 

Onze specialisten van IT advies helpen u met het creëren en optimaliseren van online dasboards die aansluiten op uw behoeften.

Scenario's doorrekenen

Is een investering verantwoord? Moet u wel of geen personeel aannemen om omzetdoelstellingen te behalen? Dit zijn vraagstukken die veel onzekerheid met zich (kunnen) meebrengen. U hoopt bovendien dat u wijze besluiten neemt. 

Wij beperken voor u de risico's en nemen onzekerheden weg. 

Wij nemen deze onzekerheden weg door prognoses op te stellen; samen met u bekijken we de gevolgen zijn als een bepaald scenario zich voordoet. Wij bespreken met u hoe u optimaal kunt inspelen op kansen en risico's en uw doelstellingen hierop kunt aanpassen.

Spreekt onze aanpak u aan?

Neem contact op en laten we samen een kennismakingsgesprek aangaan. 

Visuele jaarrekening 

visuele jaarrekening informatief

Met de jaarrekening krijgt u inzicht in de financiële gesteldheid van uw mkb-bedrijf. De visuele jaarrekening gaat een stap verder - deze geeft u nóg meer inzicht door middel van visualisaties van cijfers. 

Desgewenst kan met de visuele jaarrekening worden ingezoomd op details. Zo kunt u in één oogopslag zien wie uw top 10 klanten en/of leveranciers zijn en wat het aantal fte is per afdeling. 

Een doorkijk naar het volgende jaar

Wij acteren liever niet alleen op actuele cijfers, maar kijken ook vast samen met u vooruit. De visuele jaarrekening schept een duidelijk(er) beeld van waar u staat met uw mkb-bedrijf en wat de ontwikkelingen zijn door de maanden heen. Daarbij helpt het u vragen te beantwoorden én besluiten te nemen met het oog op de toekomst.

Voordelen van de visuele jaarrekening ten opzichte van een papieren jaarrekening
✅ Overzichtelijker, duidelijker en begrijpelijker
✅ Meer inzicht in uw bedrijfssituatie 
✅ Een blik op de toekomst

De kracht van data-analyse

man met blauwe kleding wijst naar scherm en laat data-analyse in de controlepraktijk zien

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om deze reden analyseren wij regelmatig de financiële administratie om te kijken of er zich nog bijzondere gebeurtenissen voordoen. Door het toepassen van data-analyse hebben wij inzicht in alle trends, verbanden, seizoenspatronen, afwijkingen en andere opvallende zaken van uw bedrijfssituatie. 

Inzicht en stuurinformatie 

De meerwaarde van data-analyse is tweedelig - enerzijds levert het tussentijdse inzichten op, zodat u niet aan het einde van het jaar voor verrassingen komt te staan. Anderzijds helpt het u om financiële stromen beter te vertalen naar stuurinformatie. 

Wij analyseren voor u de oorzaak van een bepaalde afwijking, bijvoorbeeld in de voorraadadministratie. Vervolgens maken we voor u een duidelijke vertaling naar inzicht en verbeterslagen. Daarbij wordt u proactief geadviseerd om onverwachte situaties in de toekomst te voorkomen.

Accountancy bij de Jong & Laan

De accountant en u

Sparringpartner bij wie u terecht kunt, op elk gewenste moment

Brede expertise

Een accountant met kennis van de branche, een meedenkende accountant

Lokale betrokkenheid

Altijd bij u in de buurt en ook bekend met uw regio

24/7 digitaal inzicht

Actuele informatie doorvertalen naar (strategische) keuzes

Vooruitstrevend

Niet alleen terug, maar vooral ook vooruitkijken

Team specialisten

Tal van specialisten, meer dan alleen accountants

Meer dan een accountantskantoor

Kiest u voor accountancy binnen de Jong & Laan, dan kiest u meer dan een accountant. Naast dat we samen met u de financiële administratie van A tot Z optimaal inrichten, de (visuele) jaarrekening samenstellen, adviseren en meedenken over strategische vraagstukken, maken onze mkb-adviseurs (en indirect u dus ook) volop gebruik van hun interne kennisnetwerk.

Zo kunt u bij de Jong & Laan ook terecht voor:

Kom gerust eens langs bij één van onze 23 vestigingen en ervaar het zelf!

Onze specialisten