Accountancy

U wilt niet zomaar een accountant, u wilt de beste

Accountancy is sinds jaar en dag een kernactiviteit van de Jong & Laan. Als wij voor u de jaarrekening samenstellen, sluiten we niet alleen een boekjaar af. We geven ook waardevol financieel advies dat handvatten geeft om uw zakelijke doelen te behalen, investeringsplannen te ondersteunen of wensen uit te laten komen. 

Francis Ripolli
Francis Ripolli Partner

Het werk van de accountant

De werkzaamheden van onze accountants bestaan uiteraard uit het verwerken van uw administratie en het samenstellen van de jaarrekening. De jaarrekening is een belangrijk document, dat degelijk onderbouwd laat zien hoe uw bedrijf in het afgelopen boekjaar gepresteerd heeft.

Dat is belangrijke informatie voor aandeelhouders, de bank, investeerders en overige partijen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf. Maar natuurlijk kijken wij verder dan alleen uw cijfers. We denken met u mee. 

Weet u welke processen in uw bedrijf elkaar beïnvloeden? Hoe gebruikt u de gegevens uit uw administratieve processen om sturing te geven aan uw organisatie? Onze IT-consultants weten hier alles van.

Accountancy in de praktijk

Case
Klantcase | Fashcom
Lees meer
Case
Klantcase | Urban Iki
Lees meer
Case
Klantcase | Smienk Trapliften
Lees meer

Belang van een ondernemende accountant

Vooruitkijken – niet terugblikken

Ondernemers hechten steeds minder waarde aan de jaarrekening. U wilt als ondernemer vooral vooruitkijken – niet terugblikken. Die eigenschap maakt van u ook een goede ondernemer. De jaarrekening heeft op deze manier zowel voor u als voor ons een wat andere functie gekregen. Wanneer wij de jaarrekening voor u maken, is dat méér dan een afsluiting van een boekjaar.

Het is tegelijkertijd een belangrijk startpunt voor advies.

  • Waar wilt u zakelijk staan volgend jaar;
  • welke investeringsplannen heeft u;
  • welke juridische structuur is het meest geschikt en;
  • wat moet u regelen om uw persoonlijke wensen te laten uitkomen?

Kennisgebieden

Ieder bedrijf is verplicht om een boekhouding of financiële administratie bij te houden. De administratie vormt de basis van uw belastingaangiften.

Meer info

Doel van de jaarrekening is om u duidelijk inzicht te geven over de financiële gang van zaken over het afgelopen boekjaar van uw bedrijf.

Meer info

We kennen in Nederland verschillende rechtsvormen. Welke structuur is voor u het meest geschikt? Laat u hierover goed adviseren.

Meer info

Tussentijds financieel advies

De jaarrekening is een mooi vertrekpunt, maar er is meer nodig om uw bedrijf goed aan te sturen. Daarom kloppen steeds meer klanten ook bij ons aan voor tussentijdse cijfers en advies.

Van de cijfers uit uw financiële administratie maken onze accountants per kwartaal een overzichtelijke rapportage. Klanten die kiezen voor tussentijdse cijfers, winnen vaak ook tussentijds financieel advies bij ons in. Wij vinden dat prettig, omdat we op die manier uw bedrijf nog beter leren kennen. Daardoor kunnen we u ook scherper adviseren.

Data omzetten naar praktische informatie

Vaak gebruiken ondernemers gegevens uit administratieve processen al wel om sturing te geven aan de organisatie, maar door bijvoorbeeld groei van de organisatie ontbreekt het vaak aan overzicht. De data is inmiddels in meerdere systemen verspreid of er wordt gewerkt met losse lijstjes. 

Onze IT consultants analyseren administratieve processen, zetten applicaties slim in en geven richting. Zo optimaliseren ze processen en wordt data omgezet naar praktische informatie, zodat u altijd beschikt over actuele en relevante sturingscijfers.

Producten

24/7 vanaf elk device bij uw financiële data. Met deze boekhoudsoftware verwerkt u snel, makkelijk en veilig uw administratie. Ook is er een handige app om bonnen te scannen.

Bekijk dit product

Het dashboard koppelt al uw financiële en operationele databronnen en toont managementinformatie en KPI’s. Hierdoor ziet u in één oogopslag hoe uw bedrijf ervoor staat.

Bekijk dit product