Accountancy

Je cijfers vertellen je waar je nu staat. Het efficiënt inrichten van de financiële administratie en het samenstellen van de (visuele) jaarrekening zijn de basis. Maar waar wil je naartoe groeien met je organisatie? Samen gaan we van inzicht naar mogelijkheden. Met slimme data-analyses en advies over zaken die ons opvallen.
Neem direct contact op

Het gaat om jouw ambities

Natuurlijk zijn we van de cijfers. Maar wat daarachter zit zijn jouw ambities. Wat heb jij nodig om die waar te maken? Dat is voor ons de kern. En wij leveren de drive en expertise om samen doelen te bereiken. 

Graag sparren we met je over strategische vraagstukken. Vanuit de accountancy:

 • hebben we de traditionele jaarrekening vervangen voor de visuele jaarrekening, wat ons in staat stelt ontwikkelingen door de maanden heen te bekijken.
 • geeft het financieel dashboard je actuele, financiële stuurinformatie.
 • passen we prognoses toe: hiermee kijken we samen of een (toekomstig) besluit verstandig is.
 • bieden we benchmarkrapportages aan, die inzicht geven in wat er speelt bij branchegenoten.
 • maken we gebruik van data-analyse: hiermee kunnen we de financiële administratie analyseren op bijzondere gebeurtenissen.

Laten we samen jouw ambities waarmaken!

Waar wil je meer
over weten?

 • Financiële administratie
 • Jaarrekening
 • Online boekhouden
 • Rechtsvorm
 • Financiële administratie

  Een mkb-bedrijf staat of valt met een goed ingerichte en geautomatiseerde financiële administratie. Alleen met actuele cijfers ben je in staat de juiste beslissingen te nemen en het rendement van je bedrijf te optimaliseren. Naast actuele cijfers wil je een volledige én overzichtelijke financiële rapportage waarover je tijdig beschikt.

  Lees meer
 • Jaarrekening

  De jaarrekening: de financiële stand van zaken van je bedrijf. Je krijgt hiermee inzicht in financiële stromen, winsten, verliezen met eventueel een bijbehorende samenstellingsverklaring, controleverklaring of beoordelingsverklaring. Maar het is zoveel meer.

  Lees meer
 • Online boekhouden

  Inzicht in cijfers, altijd en overal. In één oogopslag zien hoe je mkb-bedrijf ervoor staat en waar actie nodig is. Een totaaloverzicht van actuele en betrouwbare cijfers uit de financiële administratie waarop je kunt verder bouwen: dat is online boekhouden.

  Lees meer
 • Rechtsvorm

  Bij de start van jouw bedrijf denk je goed na over een passende rechtsvorm. Maar een ondernemer zit, zowel op zakelijk gebied als privé, niet stil. Daarom is het verstandig om je rechtsvorm regelmatig tegen het licht te houden. Is de huidige rechtsvorm waarin je jouw bedrijf uitoefent optimaal? Past deze nog bij je (werk en/of privé)situatie?

  Lees meer

Pakketselectie & implementatie

Je wilt de bedrijfsinformatie uit de verschillende systemen halen, op een veilige manier (laten) koppelen aan elkaar en terugzien in je online boekhouding. Daarbij wil je dat alle administratieve processen - zoals voorraden of urenregistraties - naadloos op elkaar aansluiten. Want door het automatiseren en optimaliseren van de financiële administratie verkrijg je actueel inzicht. Het stelt je in staat efficiënter én effectiever te werken. Dit met als doel: jouw organisatie, klaar voor de toekomst.

Lees meer

Meer zekerheid met prognoses

Als je een forse investering doet, dan hoop je natuurlijk dat dit een wijs besluit is. In de praktijk blijkt echter dat zich soms onverwachtse situaties voordoen, waardoor je achteraf liever andere keuzes had gemaakt. Hoewel dit nooit helemaal te voorkomen is, kunnen wij wel veel onzekerheid voor je wegnemen.

Lees meer
medewerker de jong en laan

Visuele jaarrekening

In een begrijpelijk en visueel overzicht wordt duidelijk hoe je er financieel voor staat, waarbij onder meer ingezoomd kan worden op details en ontwikkelingen door de maanden heen. Klik er hieronder doorheen en ervaar de voordelen van de visuele jaarrekening voor jouw organisatie:

 

Inzicht met benchmarkrapportages

Je vraagt je vast wel eens af: hoe doe ik het in vergelijking met concullega's in dezelfde branche? Is er in de markt een bepaalde ontwikkeling gaande waar ik als organisatie op moet inspelen? Zijn er cijfers waar ik van kan leren of mijn strategie op kan aanpassen? Benchmarkrapportages geven inzicht!

Lees meer
medewerker de jong en laan

Data-analyse: bijzondere gebeurtenissen snel aan het licht

Als ondernemer wil je foutieve belastingaangiftes voorkomen. Je wilt dat de (maand)cijfers en de jaarrekeningen het juiste weergeven. Dat snappen wij als geen ander, en daarom passen wij data-analyse toe: hiermee kunnen we de financiële administratie analyseren op bijzondere gebeurtenissen. Het stelt ons in staat efficiënter én beter te werken.

Lees meer

Financieel dashboard

Om de juiste beslissingen te maken wil je beschikken over actuele stuurinformatie. Wij geven je een duidelijk en volledig beeld door het financieel dashboard, waarmee je:

 • Inzicht krijgt in je prestaties ten opzichte van voorgaande periodes. 
 • Doelen en bijbehorende actiepunten kunt (bij)stellen. 
 • De mogelijkheid hebt om prognoses op te stellen en verschillende scenario's door te rekenen. Hierdoor wordt bijvoorbeeld duidelijk of een (grote) investering verantwoord is. 
Lees meer

Samen gaan we ervoor

Sjoerd Franck
Sjoerd Franck Accountant/senior bedrijfsadviseur Meer over Sjoerd
Mariët Rodink
Mariët Rodink Accountant Meer over Mariët
Steven Werner
Steven Werner Accountant Meer over Steven
Carien Vloedgraven
Carien Vloedgraven Senior adviseur mkb Meer over Carien
Francis Ripolli
Francis Ripolli Partner Meer over Francis
Roy Veld
Roy Veld Senior adviseur mkb Meer over Roy
Bert Westland
Bert Westland Vestigingsmanager Meer over Bert
Bram Turk
Bram Turk Senior adviseur mkb Meer over Bram
Jordy Ekkel
Jordy Ekkel Accountant Meer over Jordy
Anne Henk van der Heide
Anne Henk van der Heide Accountant Meer over Anne Henk
Sandra Temmink
Sandra Temmink Accountant Meer over Sandra
Frank Hop
Frank Hop Partner Meer over Frank
Wilfried Holtkuile
Wilfried Holtkuile Accountant/Senior familieadviseur Meer over Wilfried
Fokko van der Graaf
Fokko van der Graaf Vestigingsmanager Meer over Fokko
Dennis Molenaar
Dennis Molenaar Accountant Meer over Dennis

Veelgestelde vragen

Wat houdt accountancy in bij de Jong & Laan?

Het efficiënt inrichten van de financiële administratie, creëren van dashboards en het samenstellen van de (visuele) jaarrekening zijn de basis. Maar waar wil je heen? Samen creëren we inzicht in de mogelijkheden. Met slimme data-analyses en advies over zaken die ons opvallen.

Waarin verschilt de Jong & Laan van andere accountancykantoren?

Het verschil zit hem eigenlijk al in de naam 'accountantskantoor'. Want de Jong & Laan is veel meer dan alleen een accountantskantoor. Zo sparren we ook graag met je over (strategische) vraagstukken op het gebied van belasting of personeel, helpen we je bij bedrijfsverkoop of -overname, kijken we samen vooruit aan de hand van slimme data-analyses en formuleren we jouw subsidiekansen.

Hoe maak ik goede investeringsbeslissingen?

Een financieel dashboard helpt je bij het maken van financiële beslissingen. Daarmee wordt het duidelijk hoe je er op dit moment voor staat, waar acties nodig zijn én wat de impact is van bepaalde, toekomstige besluiten. Wij kijken graag met je mee. 

(Andere) vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen.