Samen gaan! Met je adviseur ambities waarmaken

Hoe bouwt u een sterke flexibele schil op? Hoe zit het met de gevolgen van de Wet DBA, en met financiering en werkkapitaal? Wij denken met u mee!

Bouw

De klantbehoeften veranderen flink. Bouwbedrijven moeten flink innoveren en aan de slag met robotica, huisautomatisering (domotica), duurzame oplossingen, energieneutrale gebouwen, ketenintegratie, kant-en-klare fabriekswoningen, BIM en 3D-printen. Dit zorgt voor veel verandering. Een andere belangrijke uitdaging is het aantrekken en behouden van goede vakmensen.

Veel voorkomende vraagstukken

Onze klanten in de bouw zitten vooral met de volgende vraagstukken:

  • Hoe krijg ik de juiste cijfers om sturing te geven aan de organisatie?
  • Welke processen beïnvloeden elkaar?
  • Hoe presteert mijn bedrijf ten opzichte van andere bedrijven?
  • Op welke manier slaag ik erin om mijn werknemers te binden en te boeien?
  • Hoe waarborg ik duurzame inzetbaarheid van mijn personeel?
  • Hoe bouw ik een sterke flexibele schil op?
  • Hoe los ik mijn problemen met financiering en werkkapitaal op?

Onze accountants en adviseurs gaan hierover graag met u in gesprek. Zij kijken daarbij met u naar de lange termijn. Waar wilt u staan over drie, vijf of tien jaar? Welke strategische stappen moet u zetten om daar te komen?

We gingen van houtje touwtje naar helder inzicht in cijfers

Heeft u een link met de bouwnijverheid of vastgoedsector? Dan kent u vast deze infra-thuisbasis! Met directeur Erik Kerssies en accountant Frank Hop gingen we in gesprek over de gezamenlijke drijfveren, cruciale managementinformatie en gestelde doelen.

Lees klantcase

Projectadministratie

Het kloppend hart van uw bedrijf is uw projectadministratie. Alleen met een deugdelijke projectadministratie houdt u voldoende grip op uw bouwprojecten. Heeft u die niet, dan kunt u niet beoordelen of de al gemaakte kosten – en de nog te maken kosten – in de pas lopen met de begroting.

Met name wanneer u vaste prijsafspraken opneemt in een bouwcontract, kunt u zich hiermee lelijk in de voet schieten. Onze adviseurs ondersteunen u praktisch met de aanpassing/inrichting van uw projectadministratie, zodat u met vertrouwen kunt sturen op cijfers!

Daarnaast brengen wij de fiscale- en subsidiemogelijkheden voor u in kaart, bijvoorbeeld voor duurzaam bouwen. Het opmaken en controleren van de jaarrekening en het verzorgen van uw fiscale aangiftes rekenen wij tot de standaardwerkzaamheden voor uw bedrijf.

Neem contact op

Eén van de problemen in de bouw: u heeft geen mensen!