Bouw

De bouw trekt na de crisisjaren weer goed aan. U en uw collega’s krijgen weer meer opdrachten! Wel veranderen de klantbehoeften sterk, waardoor u waarschijnlijk duurzamer aan het bouwen bent dan voorheen.

Robotica, huisautomatisering (domotica), duurzame oplossingen, energieneutrale gebouwen, ketenintegratie, kant-en-klare fabriekswoningen, BIM en 3D-printen zorgen tegelijkertijd ook binnen úw branche voor veel verandering en innovatie. Een andere belangrijke uitdaging is het aantrekken en behouden van goede vakmensen.

Martin Zwiers
Martin Zwiers Partner

Personeelsvraagstuk en bedrijfsprestaties

Onze klanten in de bouw variëren van kleine aannemersbedrijfjes tot middelgrote bouwbedrijven. Wij merken dat zij vooral hierin geïnteresseerd zijn:

Onze accountants en adviseurs gaan hierover graag met u in gesprek. Zij kijken daarbij met u naar de lange termijn. Waar wilt u staan over drie, vijf of tien jaar? Welke stappen moet u zetten om daar te komen? Bouwbedrijven waarderen de directe en doortastende aanpak van onze adviseurs en de vele contacten die wij in de bouwwereld hebben opgebouwd.

10.000+
tevreden klanten

Eén van de problemen in de bouw: u heeft geen mensen!

Projectadministratie

Het kloppend hart van uw bedrijf is uw projectadministratie. Alleen met een deugdelijke projectadministratie houdt u voldoende grip op uw bouwprojecten. Heeft u die niet, dan kunt u niet beoordelen of de al gemaakte kosten – en de nog te maken kosten – in de pas lopen met de begroting.

Met name wanneer u vaste prijsafspraken opneemt in een bouwcontract, kunt u zich hiermee lelijk in de voet schieten. Onze adviseurs ondersteunen u praktisch met de aanpassing/inrichting van uw projectadministratie, zodat u met vertrouwen kunt sturen op uw cijfers!

Daarnaast brengen wij de fiscale en subsidiemogelijkheden voor u in kaart, bijvoorbeeld voor duurzaam bouwen. Het opmaken en controleren van de jaarrekening en het verzorgen van uw fiscale aangiftes rekenen wij tot de standaardwerkzaamheden voor uw bedrijf.

Meest gelezen

Nieuws
Bouwterrein of niet?
Lees meer
Blog
Werknemers in Duitsland? Werkgevers opgelet!
Lees meer
Blog
Zo bind je werknemers aan de organisatie [3 factoren]
Lees meer