Over ons

Ondernemende accountants

U de ondernemer, wij de adviseur. Een prima rolverdeling. Toch durven we te beweren dat ook wij heel ondernemend zijn. We zijn zelf immers ook een succesvolle onderneming. Ooit begonnen met twee man en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met 700 mensen en 23 vestigingen. Daarmee zijn we het grootste zelfstandige accountantskantoor in ons marktgebied. Het noorden, oosten en midden van Nederland.

Maak kennis met ons in 1 minuut, bekijk onderstaande video:

De Jong & Laan in 1 minuut

Lokale betrokkenheid

We geloven in lokale betrokkenheid. Vandaar dat we ook letterlijk dicht bij de klant zitten. Dat is handig als u een vraag heeft of als u eens wat langer met ons wilt sparren over de toekomst van uw bedrijf. Een afspraak is zo gemaakt. U bent altijd welkom op een van onze lokale kantoren. Maar ondernemend als we zijn, komen we net zo graag naar u toe.

Ambitie

Wij zijn ondernemers. Met de ambitie om andere ondernemers in staat te stellen hun koers uit te zetten en zelf aan het roer te staan. Wij redeneren vanuit de toekomst, niet vanuit het verleden. Nieuwsgierig en met open blik zoeken wij samen naar verbetering en vernieuwing. Zo maken wij de verbinding tussen uw business en onze expertise.

Kernwaarden

Het is niet eenvoudig te omschrijven waar je als organisatie voor staat. Samen met alle  medewerkers hebben we ons dna gedefinieerd. En daarna verwoord in vier kernwaarden: Betrouwbaar, Mensgericht, Ondernemend, Respect voor deskundigheid.

Onze feiten en cijfers

Kwaliteitsverslag 2019

Ons kwaliteitsverslag over 2019: een transparante inkijk in onze controlepraktijk, samenwerking met de samenstelpraktijk, onze (technologische) ontwikkeling en transformatie rondom data-analyse en uiteraard ook de nodige cijfers en klantverhalen.

Bekijk kwaliteitsverslag

Hoe zijn wij georganiseerd?

Directie en partners

De Jong & Laan wordt centraal geleid door algemeen directeur Marco Lokhorst, directeur Roland Ogink en directeur Horst in 't Veld die door de partners (aandeelhouders) als bestuur van de organisatie zijn gekozen.

De directie onderneemt op strategisch niveau en zorgt dat de partners en de vestigingen die zij aansturen, organisatorisch gefaciliteerd worden. Hierdoor hebben de partners de ruimte zich volledig te focussen op de klanten en de regionale markten.

Vestigingen

De vestigingen zijn regionaal geclusterd. Het ondernemerschap wordt lokaal gedragen door een partner, ondersteund door een vestigingsleider die zich op de personele en operationele zaken richt. Op iedere vestiging werken accountants en belastingadviseurs en ieder cluster kent een team personeel. De controlepraktijk is geconcentreerd in Groningen, Enschede, Vriezenveen, Zwolle, Apeldoorn en Elst.

Specialisten

Daarnaast hebben we veel specialisten in huis zoals vermogensplanners, adviseurs in corporate finance, financieringsexperts, recruiters, pensioenadviseurs, subsidiespecialisten, adviseurs loonheffing, btw-specialisten, internationaalDuitsland-experts, financiële planners, strategisch HR adviseurs, salarisverwerkers, arbeidsrechtspecialisten en IT-consultants.

Business support

Het hoofdkantoor in Vroomshoop is de centrale vestiging van waaruit directie en business support opereren. Business support draagt bij aan organisatieontwikkeling en faciliteert de vestigingen zodat zij zich kunnen focussen op de klant. Business support bestaat uit HR, IT, kwaliteit & vaktechniek, facilitaire zaken, marketing & communicatie, compliance, opleiding & training en finance & control. 

Partnerships

De Jong & Laan is aangesloten bij de NBASRA, NOB, RB en GGI (Geneva Group International)

Meer over ons

Onze collega's schrijven regelmatig blogs om hun kennis en expertise met u te delen.

Bekijk blogs

Lees hier met welke klanten we samenwerken en hoe we werkzaamheden naar een hoger niveau tillen.

Bekijk klantcases

Bekijk hier welke interessante webinars en seminars wij organiseren gedurende het jaar.

Bekijk events