Over ons

de Jong & Laan

De Jong & Laan is een accountants- en adviesorganisatie in het noorden, oosten en midden van Nederland. In de loop der jaren uitgegroeid tot een vestiging met 700 mensen en 23 vestigingen. We zijn een veelzijdige partner die organisaties vooruithelpt - steeds een stap verder, steeds een stap beter. De wereld is in beweging en wij bewegen mee. 

Uw onderneming laten groeien

Met ons vooruitstrevende karakter willen wij ook voor u de partner in vooruitgang zijn. Daarbij richten we ons op duurzame prestaties voor uw organisatie op de langere termijn. Samen gaan we een vertrouwensband aan en hebben we eenzelfde doel voor ogen: uw onderneming laten groeien. 

Meer dan een accountantskantoor

U kunt bij ons terecht voor (strategische) vraagstukken op verschillende gebieden: van accountancy tot personeel en van belasting tot corporate finance. Hierbij benutten wij alle kennis uit ons grote (internationale) netwerk, waar u uiteindelijk de vruchten van plukt.

Kwaliteit en professionaliteit zijn in onze ogen de randvoorwaarden voor een succesvolle samenwerking. Met dit in het achterhoofd komen we uiteindelijk met een volwaardig en persoonlijk advies voor u en uw organisatie, met als doel uw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd wat onze vijf ambities zijn op weg naar 2025? Bekijk de onderstaande video:

de Jong & Laan op weg naar 2025

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden vormen ons DNA, ofwel het fundament van onze organisatie. Het zijn waarden die passen bij wie we zijn, wat we doen, waaraan we ons handelen toetsen én waar u ons op mag aanspreken.

Hoewel we een organisatie zijn met tal van verschillende karakters geven de kernwaarden ons handvatten tot een eenduidige werkwijze. Zo waarborgen we de kwaliteit en weet u wat u te wachten staat. 

Kernwaarden de Jong en Laan

Lokale betrokkenheid

We geloven in lokale betrokkenheid. Vandaar dat we met onze 23 vestigingen ook letterlijk dichtbij de klant zitten. Dat is handig als u een vraag heeft of als u eens wat langer met ons wilt sparren over de toekomst van uw bedrijf. U bent altijd welkom op een van onze lokale kantoren, maar we komen ook graag bij u langs. Een afspraak is zo gemaakt.

De kracht van data

Bij alles wat we doen hanteren we een IT- en datagedreven werkwijze. We helpen uw bedrijfsstromen inzichtelijk te maken en om te zetten naar concrete stuurinformatie. Hierdoor krijgt u een totaalbeeld wat betreft het functioneren van uw organisatie.

U staat er natuurlijk niet alleen voor; wij geven u - op basis van deze data én onze eigen kennis en ervaring - proactief advies over de kansen en mogelijkheden voor uw mkb-bedrijf. Wij zijn datadriven met een human touch. 

Elk karakter telt

Onze medewerkers vormen het hart van onze organisatie. We betrekken en inspireren onze medewerkers zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf naar boven te halen. Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn - elk karakter telt. 

Samen met onze medewerkers zoeken we met een open blik naar verbetering en vernieuwing. Op deze manier maken wij de verbinding tussen uw business en onze expertise; dit maakt ons samen in staat een beweging in gang te zetten.  

Maak kennis met ons in 1 minuut, bekijk de onderstaande video:

De Jong & Laan in 1 minuut

Hoe zijn wij georganiseerd?

Directie en partners

De Jong & Laan wordt centraal geleid door algemeen directeur Marco Lokhorst, directeur Roland Ogink en directeur Horst in 't Veld die door de partners (aandeelhouders) als bestuur van de organisatie zijn gekozen.

De directie onderneemt op strategisch niveau en zorgt dat partners en vestigingen die zij aansturen organisatorisch gefaciliteerd worden. Hierdoor hebben partners de ruimte zich volledig te focussen op hun klanten en de regionale markten.

Regio's

Onze 23 vestigingen zijn regionaal geclusterd. Het ondernemerschap wordt lokaal gedragen door een partner, ondersteund door een vestigingsleider die zich op de personele en operationele zaken richt. Doordat al onze kantoren met elkaar zijn verbonden, zijn we in staat u met een breed palet aan diensten en kennisgebieden te ondersteunen.

Specialisten

Op elke vestiging werken accountants en belastingadviseurs. Daarnaast kent ieder regionaal cluster een team personeel, die u kan adviseren en ondersteunen op het gebied van salarisverwerking, arbeidsrecht en strategisch HR-advies.

Vanuit onze dienstverlening corporate finance zijn onder meer vermogensplanners, financiële planners en financieringsexperts werkzaam. Verder hebben wij beschikking tot specialisten die u kunnen voorzien van:

Ook helpen we u graag met het uitvoeren van accountantscontroles. Onze controlepraktijk is geconcentreerd op onze vestigingen in Groningen, Enschede, Vriezenveen, Zwolle, Apeldoorn en Elst.

Business support

Het hoofdkantoor in Vroomshoop is de centrale vestiging van waaruit directie en business support opereren. Business support - bestaande uit HR, IT, kwaliteit & vaktechniek, facilitaire zaken, marketing & communicatie, compliance, opleiding & training en finance & control - draagt bij aan organisatieontwikkeling en faciliteert de vestigingen zodat zij zich kunnen focussen op de klant.

Partnerships

De Jong & Laan is aangesloten bij verschillende nationale en internationale instanties en samenwerkingsverbanden die als kennisbron, ondersteuning, klankbord en sparringpartner fungeren. Zo zijn wij aangesloten bij:

Wilt u meer weten over ons of heeft u interesse in een eventuele samenwerking? Neem gerust contact met ons op, we komen graag met u in gesprek.