Internationaal ondernemen

Internationaal zakendoen: Wat komt erbij kijken?

Bent u al actief aan het ondernemen in het buitenland of heeft u internationale ambities? Over de grens liggen vele mogelijkheden en kansen. Veel van onze klanten, met name in de sectoren automotive, bouw, handel, transport, ICT en industrie, zijn ook grensoverschrijdend aan het ondernemen. Als ondernemer wilt u de risico’s beperken en uw successen verantwoord vergroten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hiermee bespaart u geld, tijd en energie. 

Goede voorbereiding is daarbij belangrijk! Want naast alle kansen, krijgt u ook te maken met verschillen in taal, cultuur en wetgeving. Onze internationale specialisten helpen u graag met advies, nieuwe inzichten, tips en alle uitdagingen bij internationaal ondernemen. Ze beschikken over de benodigde kennis en spreken de (zakelijke) taal. 

Wij adviseren en ontzorgen, zodat u kunt ondernemen! 

 

Meer internationaal ondernemen

Uw afzetmarkt vergroten, een vestiging voor uw Duitse klanten bouwen of een Duitse collega in dienst nemen? De Duitse markt ligt vlakbij en kan veel kansen bieden voor uw onderneming.

Lees meer

Wollen Sie in den Niederlanden geschäftstätig werden, wohnen oder arbeiten? Dann brauchen Sie einen guten Berater. Einen Wegbereiter, der auf umfassende Erfahrungen zurückgreifen kann.

Jetzt Entdecken

Doing business in the Netherlands expands a company’s horizon and offers unique opportunities for growth and development.

Read More

Samen vooruit bij internationaal ondernemen 

Naast de cijfermatige inzichten, fiscale en arbeidsjuridische kennis gaan we nog een stap verder. Onze medewerkers begrijpen de zakelijke cultuur én spreken de (vaktechnische) taal, waardoor u vooruit kunt. Door ons internationale netwerk brengen wij u altijd met juiste instanties in contact. 

Om uw ambities te laten slagen, moet u op de hoogte zijn van de juridische, fiscale en economische en zakelijke regels en wetgeving. En misschien zelfs wel net zo belangrijk; de zakelijke cultuur en (zakelijke) taal. 

Wij hebben ervaring in branches zoals automotive, bouw, transport, handel, ICT en industrie en ondersteunen daarnaast ook groepen piloten en sporters. Dat doen we onder andere op de gebieden:  

  • Internationaal belastingrecht. Onze internationale specialisten geven u inzicht in de grensoverschrijdende fiscale problematiek en mogelijkheden. Zoals het beoordelen en toepassen van belastingverdragen en het opzetten van internationale vennootschapsstructuren.
  • Aanmeldverplichting(en). Onze adviseurs adviseren graag over verplichte vergunningen en meldplichtingen bij het uitzenden van personeel.
  • Sociaal verzekeringsrecht. Onze adviseurs helpen bij het vaststellen van de sociale verzekeringsplicht bij het grensoverschrijdend werken en het aanvragen van A1-verklaringen.
  • Transfer pricing. Bij internationaal ondernemen is het belangrijk te voldoen aan de uitgebreide richtlijnen op het gebied van verrekenprijzen. Een onjuiste transfer pricing kan helaas leiden tot fiscale correcties en eventuele boetes. Onze internationale adviseurs helpen graag bij het opstellen van de verplichte transfer pricing documentatie.
  • Oprichten buitenlandse vennootschappen. Welke buitenlandse rechtsvorm past bij uw bedrijf? En wat zijn nou precies de fiscale verplichtingen die gelden bij deze buitenlandse rechtsvorm? Onze adviseurs kunnen u behulpzaam zijn in de begeleiding van de oprichting van een buitenlandse vennootschap.
  • Internationale omzetbelasting.  Hoe zit het met uw aangifte omzetbelasting als u internationaal zakendoet? Onze specialisten beantwoorden graag alle vragen rondom internationale omzetbelasting.
  • Personeel over de grens. Voor personeel over de grens gelden andere regels, vooral op het gebied van sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht. Onze adviseurs helpen u graag met diverse vraagstukken betreffende personeel.

Plan een sparringsuurtje in met onze specialist

De Jong & Laan helpt u graag als sparringpartner bij het verwezenlijken van uw ambities en internationale groei. Samen analyseren wij uw kansen, bekijken we hoe u risico’s kunt beperken en geven wij u financieel en fiscaal advies. 

Internationale dienstverlening | Van controle tot over de grens verlonen

Onderneemt u in Duitsland of heeft u hier ambities?

De Duitse markt kan heel interessant zijn. Denk aan het vergroten van uw afzetmarkt, het bouwen van een vestiging voor uw Duitse klanten of mogelijk heeft u Duitse werknemers in dienst. Door verschil in wetgeving en cultuur kan het net even anders lopen. We helpen u hier graag bij.

Internationale samenwerking

De Jong & Laan is aangesloten bij de Geneva Group International Limited (GGI).  Internationaal zakendoen vereist specifieke kennis. Of je nu een bedrijf wil starten in het buitenland, goederen of diensten levert in het buitenland of je internationale fiscale positie wilt versterken, het is nergens hetzelfde en vereist altijd maatwerk. 

Deze wereldwijde alliantie verenigt een groep van internationale, onafhankelijke audit-, boekhoud-, advocaten- en adviesbureaus. Door dit netwerk is er specifieke kennis in huis is om financiële, juridische en fiscale problemen die zich kunnen voordoen bij het ondernemen in het buitenland op te lossen. 

Door een samenwerkingsverband met Volbers Vehmeyer & Partner (VVP) en intensieve samenwerking met  Jendyk Schnellhardt & Partner en Mohr Bauer & Partner zijn wij in staat uw grensoverschrijdende werkzaamheden met Duitsland in goede banen te leiden. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met internationale advocatenkantoren.