Internationaal

Ben jij al actief aan het ondernemen in het buitenland of heb jij internationale ambities? Over de grens liggen vele mogelijkheden en kansen. Veel van onze klanten, met name in de sectoren automotive, bouw, handel, transport, ICT en industrie, zijn ook grensoverschrijdend aan het ondernemen. Als ondernemer wil je risico’s beperken en successen verantwoord vergroten.
Neem direct contact op

Ondernemen in het buitenland

Goede voorbereiding is belangrijk! Want naast alle kansen, krijg je ook te maken met verschillen in taal, cultuur en wetgeving. 

Onze internationale specialisten helpen je graag met advies, nieuwe inzichten, tips en alle uitdagingen bij internationaal ondernemen. Ze beschikken over de benodigde kennis en spreken de (zakelijke) taal. 

Wij adviseren en ontzorgen, zodat jij kunt ondernemen! 

Kennisgebieden

Wij hebben ervaring in branches zoals automotive, bouw, transport, handel, ICT en industrie en ondersteunen daarnaast ook groepen piloten en sporters. Daar ondersteunen en adviseren we over:

  • Internationaal belastingadvies. Internationaal belastingrecht en inzicht in grensoverschrijdende fiscale problematieken en mogelijkheden. Beoordelen en juist toepassen van belastingverdragen en het opzetten van internationale vennootschapsstructuren.
  • Aanmeldverplichting(en). Verplichte vergunningen en meldplichtingen bij het uitzenden van personeel.
  • Sociaal verzekeringsrecht. Sociale verzekeringsverplichtingen bij het grensoverschrijdend werken en het aanvragen van A1-verklaringen.
  • Transfer pricing. Het voldoen aan de uitgebreide richtlijnen op het gebied van verrekenprijzen en de verplichte transfer pricing documentatie. Een onjuiste transfer pricing kan leiden tot fiscale correcties en boetes.
  • Oprichten buitenlandse vennootschappen. Bepalen van een passende rechtsvorm, bijbehorende fiscale verplichtingen en begeleiden bij de oprichting.
  • Internationale omzetbelasting. Bij internationale handel gelden verschillende belastingregels uit binnen- en buitenland, die van invloed zijn bij de aangifte omzetbelasting.
  • Personeel over de grens. Naleven van de juiste regels op het gebied van sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht.

Samen vooruit

Naast de cijfermatige inzichten, internationale fiscale en arbeidsjuridische kennis gaan we nog een stap verder. Onze specialisten begrijpen de zakelijke cultuur én spreken de (vaktechnische) taal, waardoor jij vooruit kunt. Door ons internationale netwerk brengen wij je altijd met juiste instanties in contact. 

Om jouw ambities te laten slagen, moet je op de hoogte zijn van de juridische, fiscale en economische en zakelijke regels en wetgeving. En misschien zelfs wel net zo belangrijk; de zakelijke cultuur en (zakelijke) taal. 

Neem contact op
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Daniël Mol
Daniël Mol Senior belastingadviseur Meer over Daniël
Leonie Pongers
Leonie Pongers Specialist loonheffingen Meer over Leonie
André Potgraven
André Potgraven Partner Meer over André
Henk-Jan Timmerman
Henk-Jan Timmerman Vestigingsmanager Meer over Henk-Jan
Cliff Roetenberg
Cliff Roetenberg Vestigingsmanager Meer over Cliff
Arjen Ploegman
Arjen Ploegman Senior belastingadviseur Meer over Arjen

Samenwerking

De Jong & Laan is aangesloten bij de Geneva Group International Limited (GGI).  Internationaal zakendoen vereist specifieke kennis. Of je nu een bedrijf wil starten in het buitenland, goederen of diensten levert in het buitenland of je internationale fiscale positie wilt versterken, het is nergens hetzelfde en vereist altijd maatwerk. 

Deze wereldwijde alliantie verenigt een groep van internationale, onafhankelijke audit-, boekhoud-, advocaten- en adviesbureaus. Door dit netwerk is er specifieke kennis in huis is om financiële, juridische en fiscale problemen die zich kunnen voordoen bij het ondernemen in het buitenland op te lossen. 

Door een samenwerkingsverband met Volbers Vehmeyer & Partner (VVP) en intensieve samenwerking met  Jendyk Schnellhardt & Partner en Mohr Bauer & Partner zijn wij in staat uw grensoverschrijdende werkzaamheden met Duitsland in goede banen te leiden. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met internationale advocatenkantoren.

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen

Leonie Pongers
Leonie Pongers Specialist loonheffingen