Internationaal ondernemen

Internationaal zakendoen: Wat komt erbij kijken?

Bent u al actief aan het ondernemen in het buitenland of heeft u internationale ambities? Over de grens liggen vele mogelijkheden en kansen. Veel van onze klanten, met name in de sectoren automotive, bouw, handel, transport, ICT en industrie, zijn ook grensoverschrijdend aan het ondernemen. Als ondernemer wilt u de risico’s beperken en uw successen verantwoord vergroten.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hiermee bespaart u geld, tijd en energie. 

Goede voorbereiding is daarbij belangrijk! Want naast alle kansen, krijgt u ook te maken met verschillen in taal, cultuur en wetgeving. Onze internationale specialisten helpen u graag met advies, nieuwe inzichten, tips en alle uitdagingen bij internationaal ondernemen. Ze beschikken over de benodigde kennis en spreken de (zakelijke) taal. 

Wij adviseren en ontzorgen, zodat u kunt ondernemen! 

 

Waar wilt u meer van bekijken?

Uw afzetmarkt vergroten, een vestiging voor uw Duitse klanten bouwen of een Duitse collega in dienst nemen? De Duitse markt ligt vlakbij en kan veel kansen bieden voor uw onderneming.

Lees meer

Wollen Sie in den Niederlanden geschäftstätig werden, wohnen oder arbeiten? Dann brauchen Sie einen guten Berater. Einen Wegbereiter, der auf umfassende Erfahrungen zurückgreifen kann.

Jetzt Entdecken

Doing business in the Netherlands expands a company’s horizon and offers unique opportunities for growth and development.

Read More

Kennisgebieden

Wij hebben ervaring in branches zoals automotive, bouw, transport, handel, ICT en industrie en ondersteunen daarnaast ook groepen piloten en sporters. Daar ondersteunen en adviseren we over:

  • Internationaal belastingrecht. Internationaal belastingadvies en inzicht in grensoverschrijdende fiscale problematieken en mogelijkheden. Beoordelen en juist toepassen van belastingverdragen en het opzetten van internationale vennootschapsstructuren.
  • Aanmeldverplichting(en). Verplichte vergunningen en meldplichtingen bij het uitzenden van personeel.
  • Sociaal verzekeringsrecht. Sociale verzekeringsverplichtingen bij het grensoverschrijdend werken en het aanvragen van A1-verklaringen.
  • Transfer pricing. Het voldoen aan de uitgebreide richtlijnen op het gebied van verrekenprijzen en de verplichte transfer pricing documentatie. Een onjuiste transfer pricing kan leiden tot fiscale correcties en boetes.
  • Oprichten buitenlandse vennootschappen. Bepalen van een passende rechtsvorm, bijbehorende fiscale verplichtingen en begeleiden bij de oprichting.
  • Internationale omzetbelasting. Bij internationale handel gelden verschillende belastingregels uit binnen- en buitenland, die van invloed zijn bij de aangifte omzetbelasting.
  • Personeel over de grens. Naleven van de juiste regels op het gebied van sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht.

Transfer Pricing: onderbouw gehanteerde prijzen bij onderlinge transacties

In de whitepaper vindt u:

  • De basis documentatieverplichting Transfer Pricing;
  • uitleg over hoe om te gaan met het groepsdossier en lokaal dossier;
  • informatie over het landenrapport en de notificatieplicht.

Samen vooruit bij internationaal ondernemen 

Naast de cijfermatige inzichten, internationale fiscale en arbeidsjuridische kennis gaan we nog een stap verder. Onze specialisten begrijpen de zakelijke cultuur én spreken de (vaktechnische) taal, waardoor u vooruit kunt. Door ons internationale netwerk brengen wij u altijd met juiste instanties in contact. 

Om uw ambities te laten slagen, moet u op de hoogte zijn van de juridische, fiscale en economische en zakelijke regels en wetgeving. En misschien zelfs wel net zo belangrijk; de zakelijke cultuur en (zakelijke) taal. 

Internationale dienstverlening: van controle tot over de grens verlonen

Plan een sparringsuurtje in met een specialist

De Jong & Laan helpt u graag als sparringpartner bij het verwezenlijken van uw ambities en internationale groei. Samen analyseren wij uw kansen, bekijken we hoe u risico’s kunt beperken en geven wij u financieel en fiscaal advies. 

Internationale samenwerking

De Jong & Laan is aangesloten bij de Geneva Group International Limited (GGI).  Internationaal zakendoen vereist specifieke kennis. Of je nu een bedrijf wil starten in het buitenland, goederen of diensten levert in het buitenland of je internationale fiscale positie wilt versterken, het is nergens hetzelfde en vereist altijd maatwerk. 

Deze wereldwijde alliantie verenigt een groep van internationale, onafhankelijke audit-, boekhoud-, advocaten- en adviesbureaus. Door dit netwerk is er specifieke kennis in huis is om financiële, juridische en fiscale problemen die zich kunnen voordoen bij het ondernemen in het buitenland op te lossen. 

Door een samenwerkingsverband met Volbers Vehmeyer & Partner (VVP) en intensieve samenwerking met  Jendyk Schnellhardt & Partner en Mohr Bauer & Partner zijn wij in staat uw grensoverschrijdende werkzaamheden met Duitsland in goede banen te leiden. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met internationale advocatenkantoren.