Transport

De transportbranche kenmerkt zich als geen ander door de vele wetgeving. Niet alleen landelijk of internationaal, maar ook regionaal en lokaal. Er zijn strikte regels voor personeel en materieel en ook cabotagewetgeving, milieuwetgeving, internationaal vervoerrechtelijke zaken en fiscale wetgeving spelen mee.

De Jong & Laan heeft veel klanten in de transportbranche. Wij merken dat transportondernemers graag sparren of om een second opinion vragen. In die gesprekken gaat het vaak over de aanschaf en financiering van materieel, subsidies, calculaties, inzet van chauffeurs of strategische keuzes.

Roelof Oostindiën
Roelof Oostindiën Partner
10.000+
tevreden klanten

In de praktijk

Blog
Transportsubsidie DKTI: zo financiert u uw duurzame project
Lees meer
Nieuws
Profiteer als transportsector van de milieu- en energie-investeringsaftrek
Lees meer
Blog
Is de transportondernemer zelf schakelen verleerd? 3 praktijksituaties
Lees meer

Transportwereld kennen

U heeft een accountant nodig die uw wereld kent en uw taal spreekt. Hij moet kennis hebben van transport – maar dan ook op alle gebieden. Of het nu gaat om het verlopen van een eurovignet of de inzet van buitenlandse chauffeurs. Of over de inzet van uw oproepkrachten en flexwerkers.

Sommige transportbedrijven richten zelfs een aparte bv op. Maar wat nu als zo’n bv niet is ingeschreven als ‘aangewezen instelling’? In die situatie mag geen rijdend personeel worden ingezet! In zulke gevallen kunt u een beroep doen op uw transportaccountant of -adviseur van de Jong & Laan. Hij of zij krijgt de zaak voor u doorgaans weer op de rit.

Vooruitkijken

Vaak is de jaarrekening het vertrekpunt voor aandachts- en adviespunten voor de toekomst. Duidelijk is dat u vandaag de dag vooral behoefte heeft aan een zakelijke gesprekspartner die weet waar hij over praat – en ook praat op hetzelfde niveau. Onze adviseurs denken met u mee over strategische keuzes.

Zij overzien het hele plaatje, en signaleren de mogelijke bedreigingen en kansen. Zo zijn er meerdere subsidiemogelijkheden waar u een beroep op kunt doen. Of wij zoeken de meest geschikte financieringsvorm voor u uit. Daarbij berekenen we zorgvuldig of u de financieringslast voldoende kunt dragen.

Uw bedrijf vooruit helpen

Onze accountants en adviseurs helpen u ook vooruit wanneer uw bedrijf het even wat moeilijker heeft. In die situatie:

  • kijken we kritisch naar uw administratieve organisatie;
  • richten we processen efficiënter in waar mogelijk – van planning tot facturatie;
  • maken we analyses van kostprijzen en de onderhoudsprijzen per eenheid per kilometer en houden we uw voor- en nacalculaties tegen het licht;
  • bespreken we de strategische keuzes en rekenen we de verschillende scenario’s voor u door.

Meest gelezen

Nieuws
Kamer wil duidelijkheid over opbrengsten vrachtwagenheffing
Lees meer
Nieuws
Investering (in transport)? Vergeet aftrek niet!
Lees meer
Blog
Brexit: gevolgen voor het transportbedrijf
Lees meer

Video - terugblik Transportevent 2018