Transport

De transportbranche kenmerkt zich als geen ander door de vele wetgeving. Niet alleen landelijk of internationaal, maar ook regionaal en lokaal. Er zijn strikte regels voor personeel en materieel en ook cabotagewetgeving, milieuwetgeving, internationaal vervoerrechtelijke zaken en fiscale wetgeving spelen mee.

De Jong & Laan heeft veel klanten in de transportbranche. Wij merken dat transportondernemers graag sparren of om een second opinion vragen. In die gesprekken gaat het vaak over de aanschaf en financiering van materieel, subsidies, calculaties, inzet van chauffeurs of strategische keuzes.

Transportwereld kennen

U heeft een accountant nodig die de transportwereld kent en uw taal spreekt. Hij moet kennis hebben van transport – maar dan ook op alle gebieden. Of het nu gaat om het verlopen van een eurovignet, de inzet van buitenlandse chauffeurs of de inzet van oproepkrachten en flexwerkers.

Wij zorgen voor financiële zekerheid. Dat geeft u de ruimte om te focussen.

En hoe zit het met het oprichten van een aparte bv? In zulke gevallen kunt u een beroep doen op de transportaccountant of -adviseur van de Jong & Laan. Hij of zij krijgt de zaak op de rit.

Vooruit met uw bedrijf

Ook in lastige situaties

Onze accountants en adviseurs helpen u ook vooruit wanneer uw bedrijf het even wat moeilijker heeft. In die situatie:

  • kijken we kritisch naar uw administratieve organisatie;
  • richten we processen efficiënter in waar mogelijk – van planning tot facturatie;
  • maken we analyses van kostprijzen en de onderhoudsprijzen per eenheid per kilometer en houden we uw voor- en nacalculaties tegen het licht;
  • bespreken we de strategische keuzes en rekenen we de verschillende scenario’s voor u door.

Strategische keuzes en focus

De jaarrekening is het vertrekpunt voor aandachts- en adviespunten voor de toekomst. Onze adviseurs weten waar ze over praten en denken met u mee over strategische keuzes. Zij overzien het hele plaatje, en signaleren de mogelijke bedreigingen en kansen.

Wij zorgen voor financiële zekerheid. Dat geeft u de ruimte om te focussen.

Zo zijn er meerdere subsidiemogelijkheden waar u een beroep op kunt doen. Of wij zoeken de meest geschikte financieringsvorm voor u uit. Daarbij berekenen we zorgvuldig of u de financieringslast voldoende kunt dragen.