Transport

De transportbranche kenmerkt zich als geen ander door de vele wetgeving. Niet alleen landelijk of internationaal, maar ook regionaal en lokaal. Er zijn strikte regels voor personeel en materieel en ook cabotagewetgeving, milieuwetgeving, internationaal vervoerrechtelijke zaken en fiscale wetgeving spelen mee. Heb je vragen over de aanschaf en financiering van materieel, subsidies, calculaties, inzet van chauffeurs of strategische keuzes? Wij denken met je mee!
Neem direct contact op

Vooruit met jouw bedrijf

We hebben binnen de Jong & Laan veel klanten in de transportbranche. Wij merken dat transportondernemers graag sparren of om een second opinion vragen. In die gesprekken gaat het vaak over de aanschaf en financiering van materieel, subsidies, calculaties, inzet van chauffeurs of strategische keuzes.

Onze accountants en adviseurs helpen je ook vooruit wanneer jouw bedrijf het even wat moeilijker heeft. In die situatie:

  • kijken we kritisch naar jouw administratieve organisatie;
  • richten we processen efficiënter in waar mogelijk – van planning tot facturatie;
  • maken we analyses van kostprijzen en de onderhoudsprijzen per eenheid per kilometer en houden we jouw voor- en nacalculaties tegen het licht;
  • bespreken we de strategische keuzes en rekenen we de verschillende scenario’s voor je door.

Strategische keuzes

De jaarrekening is het vertrekpunt voor aandachts- en adviespunten voor de toekomst. Onze adviseurs weten waar ze over praten en denken met je mee over strategische keuzes. Zij overzien het hele plaatje, en signaleren de mogelijke bedreigingen en kansen:

  • Zo zijn er meerdere subsidiemogelijkheden waar je een beroep op kunt doen;
  • Of wij zoeken de meest geschikte financieringsvorm voor jou uit. Daarbij berekenen we zorgvuldig of je de financieringslast voldoende kunt dragen.

Inzicht met een transportdashboard

Realtime financieel inzicht; dat maakt dat je weet hoe je transportonderneming er op dit moment voor staat en waar acties nodig zijn. Inzicht in tussentijdse cijfers op kwartaal-, maand en dagniveau. Eenvoudig maak je een vergelijking met voorgaande periodes en op basis daarvan trek je conclusies en voer je verbeteringen door. Dat kan met het transportdashboard!

Lees meer
dashboard transport

Samen gaan we ervoor!

Je hebt een accountant nodig die de transportwereld kent en jouw taal spreekt. Hij moet kennis hebben van transport – maar dan ook op alle gebieden. Of het nu gaat om het verlopen van een eurovignet, de inzet van buitenlandse chauffeurs of de inzet van oproepkrachten en flexwerkers. En hoe zit het met het oprichten van een aparte bv? In zulke gevallen kun je een beroep doen op de transportaccountant of -adviseur van de Jong & Laan. Hij of zij krijgt de zaak op de rit.

Neem contact op
medewerkers de jong en laan

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen