Industrie

Binnen de industriebranche heb je te maken met verschillende uitdagingen. Denk aan het vinden, binden en boeien van personeel. Wat is er nodig om de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden? Hoe moet jouw flexibele schil eruitzien om pieken en dalen in jouw capaciteit goed op te vangen? Maar ook: hoe krijg je de juiste cijfers om sturing te geven aan de organisatie? Wij denken met je mee!
Neem direct contact op

Veel­gestelde vragen

Vraagstukken waar we veel bij ondersteunen, zijn:

  • Wat gaat nieuwe product- of procestechnologie betekenen voor het bedrijf?
  • Hoe krijg je de juiste cijfers om sturing te geven aan de organisatie?
  • Hoe moet je omgaan met wijzigende of nieuwe wet- en regelgeving?
  • Waar vind ik financiering voor innovatieve projecten en werkkapitaalfinanciering?
  • Op welke manier kan ik mijn processen beter beheersen en automatiseren, zodat ik tot een lagere kostprijs kom?
  • Welke impact hebben strategische keuzes, zoals investeringen in (en aanpassingen van) mijn bedrijf, op korte en lange termijn op mijn liquiditeit?

Uitdagingen industrie

Eén van de grootse uitdagingen op dit moment? Het vinden, binden en boeien van personeel. Wat is er nodig om de juiste medewerkers aan te trekken en te behouden? Hoe moet jouw flexibele schil eruitzien om pieken en dalen in jouw capaciteit goed op te vangen?

Maar, jouw visie beperkt zich uiteraard niet tot jouw medewerkers. Je hebt méér ideeën over de plek waar je over 3, 5 of 10 jaar wilt staan. Hogere omzet, betere stroomlijning van jouw processen, ondernemen over de grens. Of je wilt een deel van jouw bedrijf verkopen of wellicht gefaseerd met pensioen gaan.

Zakelijke en persoonlijke wensen lopen hierbij vaak in elkaar over. Wij adviseren je graag over alle benodigde tussenstappen om jouw doelstellingen te bereiken. Daarbij betrekken onze adviseurs zowel de fiscale, de financiële als de juridische aspecten.

Francis Ripolli
Francis Ripolli Partner

Kennis van bedrijf en branche

De onderlinge variatie van onze klanten in de industrie is groot; van bedrijven in de grootmetaal tot kleinere bedrijven die zich toeleggen op de fabricage van specifieke verpakkingen en alles daar tussenin. Door langdurige samenwerkingen bouwen we steeds meer kennis op over de industriebranche. Door veel kennis te delen, vermenigvuldigen we ook: alleen zo kunnen we organisaties op maat adviseren.

medewerker de jong en laan

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen