Strategisch advies

Als ondernemer heb je ambities. Je ziet kansen én je wilt vooruit. Onderweg sta je voor diverse uitdagingen. Je wilt grip op de situatie en je doelen nastreven; daarvoor moet je bepaalde wegen inslaan en heb je het liefst alle neuzen dezelfde kant op. Een goede strategie helpt je daarbij.
Neem direct contact op

De wereld is in beweging

Iedere ondernemer loopt tegen uitdagingen aan, onder meer op het gebied van duurzaamheid, digitalisering, arbeidskrapte en/of grondstoffenschaarste. Zo zit je misschien met vragen als:

 • Hoe ga ik om met gestegen grondstofprijzen en hoge(re) gas- en personeelskosten? 
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn organisatie zich onderscheidt in de huidige, krappe arbeidsmarkt en daarbij aantrekkelijk is voor nieuwe en huidige medewerkers?
 • Hoe bereid ik me voor op een toekomstige bedrijfsopvolging?

Om deze uitdagingen kan je niet heen, want vroeg of laat heeft dit serieuze impact op je organisatie. De wereld is in beweging en je moet meebewegen. Maar hoe doe je dat dan? En wat zijn daarin de 'juiste' keuzes?

Continuïteit & liquiditeit 

Onze strategisch adviseurs bieden jou en je organisatie houvast. Samen stellen we een heldere visie vast en werken we dit verder uit in een strategisch plan. Daarin wordt duidelijk hoe je, door in te spelen op verschillende (externe) ontwikkelingen, naar je doelen toewerkt en je mensen daarin meekrijgt.

Zo ga je met een gerust gevoel én duidelijke focus de toekomst tegemoet. Samen gaan!

Wanneer strategisch advies?

Een gedragen strategisch plan is altijd van groot belang, maar vooral als je te maken krijgt met externe en interne factoren waarop je geen of minder invloed hebt. Denk hierbij aan:

 • Groei van je organisatie.
 • Prijsstijgingen of marges die onder druk staan.
 • Snelle veranderingen in de wet- en regelgeving.
 • Strengere richtlijnen op het gebied van mvo & duurzaamheid.
 • Economische krimp.
 • Toenemende concurrentie.

Om grip te krijgen op de situatie en je positie op de markt te behouden (of zelfs te verbeteren), is een goede strategie belangrijk. Het geeft je organisatie richting wanneer je bijvoorbeeld je business rendabeler wilt maken, procesdigitalisering wilt doorvoeren of van je mvo & duurzaamheidsstrategie een kloppend verhaal wilt maken.

Hoe gaan wij te werk?

 • Allereerst bepalen we met jou de richting, ofwel de koers die je wilt varen. Hiervoor sparren we met jou, maar ook met personen binnen je organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat verschillende lagen binnen jouw organisatie het krachtig potentieel kunnen benutten.
 • In dit proces sta je voor belangrijke keuzes. Wij ondersteunen je door jou en je team de juiste kritische vragen te stellen. Zodra jij en je team helder voor ogen hebben wat de toekomstvisie is, werken wij een concreet en gedragen strategisch plan voor je uit. Dit plan vormt het fundament waarop je beslissingen neemt om de ambities waar te maken. 
 • Het strategisch plan vormt de basis voor een vertaling naar een operationeel organisatieplan. Dit plan vormt een document die dient als leidraad voor de daadwerkelijke uitvoering en reflectie. Van daaruit zetten we acties in gang, zoals het aanpassen van processen en/of structuren.

Met als resultaat

Grip

op de huidige markt, je business en je organisatie.

Meer rendement

waarmee je het potentieel van je bedrijf kan realiseren.

Toekomstbestendig

wendbaarder door het toegenomen lerend vermogen.

Vrijblijvend gesprek?

Een duidelijke en gedragen strategie helpt je om op alle vlakken wendbaar te zijn en toekomstbestendig te blijven. Het geeft je kennis en inzicht. Wij sparren graag met je over de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op
medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Marieke Mijnen
Marieke Mijnen Senior strategisch adviseur Meer over Marieke
Martin Zwiers
Martin Zwiers Partner Meer over Martin
Stef Paus
Stef Paus Junior strategisch adviseur Meer over Stef
Irfan Katalanc
Irfan Katalanc Senior strategisch adviseur Meer over Irfan
Bram Tijssen
Bram Tijssen Familieadviseur Meer over Bram

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen