Subsidieadvies

De juiste subsidies voor uw onderneming

Wie niet beweegt, staat stil. Als deze uitspraak ook maar voor iemand opgaat, dan is het wel voor de ondernemer! Want wanneer u altijd blijft doen wat u altijd deed, redt u het niet. Om voldoende bestaansrecht te hebben en te houden, investeert of innoveert u. U ontwerpt een nieuwe machine, een innovatief product, u zet een bijzondere nieuwe tak van dienstverlening op of u investeert in een nieuw pand of productieproces.

Het enige nadeel van innoveren: het kost u tijd én het kost u geld. Gelukkig is er voor goede ideeën geld beschikbaar, onder meer in de vorm van subsidies.    

Meer subsidie = minder eigen geld nodig

Hoe meer subsidie u als ondernemer krijgt, hoe minder geld u zélf in uw innovatieve product of dienst hoeft te investeren. Het belang daarvan voor uw bedrijf of organisatie is glashelder. Onze subsidieadviseurs weten wanneer uw project in aanmerking komt voor subsidie en welke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Daarvoor houden zij de subsidieregelgeving nauwlettend bij. Onze subsidieadviseurs ondersteunen u bij innovatie- en subsidietrajecten via ons dochterbedrijf CATA subsidieadvies, een begrip in de markt.

Willem Been
Willem Been Manager subsidieadvies

Hoe werkt de innovatiebox?

Onderwerpen en sectoren

De overheid heeft een brede variëteit aan subsidiemogelijkheden opgezet voor bedrijven, instellingen en organisaties. Deze raken aan de volgende onderwerpen en sectoren:

  • arbeidsomstandigheden
  • Human Resources Management (HRM) 
  • investeringen 
  • innovatie 
  • landbouw en visserij
  • milieu- en energiebesparingen 
  • recreatie 
  • scholing, kennis en advisering 
  • vermarkting en export 

Altijd een passend subsidieadvies

De Jong & Laan is met CATA subsidieadvies een specialist in het vinden en aanvragen van subsidies. Of het nu gaat om een subsidie voor startende ondernemers, of om subsidies voor ondernemers die al een gevestigde naam hebben. We begeleiden zowel bedrijven, overheden als instellingen bij het aanvragen en afwikkelen van subsidietrajecten. Zo ondersteunen we op dit moment veel klanten met de aanvraagprocedures voor subsidies op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Whitepaper

Subsidieregeling praktijkleren

Biedt u leerwerkplekken aan? Dan kunt u een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer, student, promovendus of ‘toio’. Vanaf 2 juni 2017 kunt u de Subsidieregeling praktijkleren weer aanvragen. De regeling geldt, net als vorige jaren, alleen voor deelnemers van een aantal specifieke opleidingen. 

Blog
Belastingvoordeel op een tegeltje
Lees meer
Nieuws
Ontvang subsidie voor aanbieden leerwerkplek
Lees meer
Nieuws
Hoe houdt u uw medewerkers langer productief?
Lees meer