Stimulerings
­regeling
STOZ

In opvolging van de SET-regeling, is er nu de STOZ. De regeling is bedoeld voor zorgaanbieders- en ondersteuners. Via de STOZ kunnen innovatieclusters - bestaande uit in ieder geval een aanbieder en een inkoper - en samenwerkingsverbanden - bestaande uit een inkoper en ten minste twee aanbieders - samenwerken aan het reorganiseren van zorg of ondersteuning door middel van de inzet van digitale of hybride processen.
Neem direct contact op

STOZ

De STOZ kent twee doelstellingen:

  1. Het besparen en verlichten van het werk van de zorg- of ondersteuningsmedewerkers.
  2. Het langer thuis blijven wonen van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking met gelijkblijvende of verminderde inzet van zorg- of ondersteuningsmedewerkers.

Het gaat hierbij om het inzetten of toepassen van digitale of hybride processen. Het uiteindelijke doel is dat meer mensen geholpen kunnen worden met minder of hetzelfde aantal medewerkers. Maar ook dat de kwaliteit van leven verbeterd wordt van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking.

Via de regeling worden de zorg- of ondersteuningsmedewerkers in staat gesteld een betere kwaliteit van dienstverlening te leveren met minder werkdruk en meer voldoening.

Waarvoor subsidie aanvragen?

Er kan voor de volgende projecten subsidie worden aangevraagd:

  • Implementatiestart: voor het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in zorg on ondersteuning. De maximaal te ontvangen subsidie bedraagt €25.000. 
  • Opschalingsproject: voor de implementatie en het opschalen van bewezen digitale of hybride processen. Deze moeten staan vermeld op het STOZ-overzicht. De maximaal te ontvangen subsidie varieert van €25.000 tot maximaal €750.000.
  • Evaluatieproject: voor de implementatie en het opschalen van bewezen digitale of hybride processen, die nog niet op het STOZ-overzicht staan. Voor de evaluatieprojecten moet een evaluatie met waardebepaling worden uitgevoerd. De maximaal te ontvangen subsidie varieert van €25.000 tot maximaal €750.000.

Vanaf 14 mei

De STOZ-regeling is geopend vanaf 14 mei t/m 20 december 2024 met een totaal subsidiebudget van €55 miljoen.

Kom jij in
aanmerking voor

de STOZ-regeling?

Ben je benieuwd naar de de kosten die in aanmerking komen voor subsidie en naar de voorwaarden die gelden bij deze subsidie? Vraag gerust een subsidiescan aan.

Samen gaan we ervoor

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur Meer over Leander
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur Meer over Ilse
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno
Paul van den Berg
Paul van den Berg Senior subsidieadviseur Meer over Paul
Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur Meer over Martijn
Martijn IJzerman
Martijn IJzerman Junior subsidieadviseur Meer over Martijn
Zarina Buckert
Zarina Buckert Subsidieadviseur Meer over Zarina

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het formulier in te vullen.