Corporate finance

Onze corporate finance adviseurs staan klaar voor de belangrijkste mijlpalen in uw ondernemersbestaan. Van fusies en aankopen tot het verkopen van bedrijven. Deze aan- en verkooptrajecten vragen de nodige tijd en voorbereiding. Een bedrijfsoverdracht is een complex proces, waarbij zowel juridische, fiscale, bedrijfsmatige als emotionele facetten een rol spelen. Dan is het prettig is om een persoonlijke en professionele adviseur aan uw zijde te hebben. 

Klantervaringen met transacties

Wilt u weten hoe onze corporate finance adviseurs klanten hebben bijgestaan bij enkele transacties? Bekijk dan een aantal van onze referenties met bedrijfsovernames.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner
Case
HK Plastics
Lees meer
Case
Kinderopvang Koos
Lees meer
Case
Dynobend
Lees meer
Case
OBO Banden
Lees meer
Case
Bus Industrial
Lees meer
Case
Van Beelen Netten
Lees meer

Bedrijf kopen of overnemen

Wanneer u een bedrijf wilt kopen, heeft u daar bepaalde verwachtingen van. Meer omzet, uitbreiding van uw dienstverlening of productenassortiment, of directe lijntjes naar nieuwe afzetmarkten. Wat uw aannames ook zijn, verzeker u ervan dat de onderbouwing hiervan stevig is. Onze corporate finance adviseurs denken hierin graag met u mee. Zij zijn gespecialiseerd in:

Bedrijf verkopen of bedrijfsopvolging

Bij verkoop van de onderneming zijn naast de prijs ook andere factoren van belang, zoals de continuïteit van de onderneming en de relatie tussen koper en verkoper. Wanneer u besluit om uw bedrijf – of een van uw bedrijven – over te dragen, kunnen onze corporate finance-adviseurs u op meerdere manieren ondersteunen.

Team corporate finance

Waardebepaling en aanvullend onderzoek

U wilt zeker weten dat u een eerlijke prijs ontvangt of betaalt voor het bedrijf. Een waardebepaling is vrijwel altijd onderdeel van het (ver)kooptraject. Een waardebepaling is ook belangrijk bij bijvoorbeeld uitkoop van een medeaandeelhouder of ter onderbouwing richting de Belastingdienst bij opvolging binnen de familie.

De financiering van een onderneming

Wat is de meest gunstige manier waarop u het beoogde bedrijf kunt financieren? Onze corporate finance adviseurs kijken naar een verantwoorde balans tussen vreemd en eigen vermogen en berekenen hoe dit doorwerkt op uw cashflow. Daarbij staat als een paal boven water dat u de financieringslast die u aangaat, wel moet kunnen (blijven) dragen! Dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Whitepaper

Hoe verkoop ik mijn onderneming?

Eens komt het moment dat u denkt: 'ik wil mijn bedrijf verkopen'. Dat is een behoorlijke stap, die u niet overhaast moet nemen. Het verkopen van een onderneming is een intensief traject. Omdat uw onderneming u aan het hart gaat, neemt u alleen met de best mogelijke uitkomst genoegen. Waarom wilt u uw bedrijf verkopen? Welke stappen moet u ondernemen, als u uw organisatie op de juiste manier wilt verkopen zodat u het maximale rendement eruit haalt? Wie wil uw bedrijf kopen? Wat is uw bedrijf eigenlijk waard? Wij vertellen u graag welke stappen wij ondernemen om een bedrijf succesvol te verkopen.