Corporate finance

Onze Corporate finance adviseurs staan klaar voor de belangrijkste mijlpalen in uw ondernemersbestaan. Van fusies en aankopen tot het verkopen van bedrijven. Deze aan- en verkooptrajecten vragen de nodige tijd en voorbereiding. Een bedrijfsoverdracht is een complex proces, waarbij zowel juridische, fiscale, bedrijfsmatige als emotionele facetten een rol spelen. Dan is het prettig is om een persoonlijke en professionele adviseur aan uw zijde te hebben. 

Jeroen Martens
Jeroen Martens Adviseur corporate finance

Krijgt u binnenkort te maken met een bedrijfsovername of overdracht? In beide gevallen een intensief traject.

Meer info

Zeker weten dat de cijfers kloppen? Een due diligence- of boekenonderzoek voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

Meer info

Hoeveel is een bedrijf waard? Een logische vraag bij koop en verkoop. Waardebepaling is essentieel.

Meer info

Bedrijf verkopen of bedrijfsopvolging

Bij verkoop van de onderneming zijn naast de prijs ook andere factoren van belang, zoals de continuïteit van de onderneming en de relatie tussen koper en verkoper. Wanneer u besluit om uw bedrijf – of een van uw bedrijven – over te dragen, kunnen onze corporate finance-adviseurs u op meerdere manieren ondersteunen.

Bedrijf kopen of overnemen

Wanneer u een bedrijf wilt kopen, heeft u daar bepaalde verwachtingen van. Meer omzet, uitbreiding van uw dienstverlening of productenassortiment, of directe lijntjes naar nieuwe afzetmarkten. Wat uw aannames ook zijn, verzeker u ervan dat de onderbouwing hiervan stevig is. Onze corporate finance adviseurs zijn gespecialiseerd in:

Zij denken hierin graag met u mee. Zullen we eens vrijblijvend kennismaken?

Klantervaringen met transacties

Wilt u weten hoe onze corporate finance adviseurs klanten hebben bijgestaan bij transacties? Bekijk hier een aantal voorbeelden.

Case
Verkoop aandelen | VIVAfloors
Lees meer
Case
Verkoop | DPA Plaatwerk Kampen
Lees meer
Case
Overname handelsactiviteiten | Bus Industrial
Lees meer
Case
Verkoop | OBO Banden
Lees meer
Case
Waardebepaling | Van Beelen Netten
Lees meer
Case
Verkoop aandelen | Dynobend
Lees meer

Waardebepaling en aanvullend onderzoek

U wilt zeker weten dat u een eerlijke prijs ontvangt of betaalt voor het bedrijf. Een waardebepaling is vrijwel altijd onderdeel van het (ver)kooptraject. Een waardebepaling is ook belangrijk bij bijvoorbeeld uitkoop van een medeaandeelhouder of ter onderbouwing richting de Belastingdienst bij opvolging binnen de familie.

De financiering van een onderneming

Wat is de meest gunstige manier waarop u het beoogde bedrijf kunt financieren? Onze corporate finance adviseurs kijken naar een verantwoorde balans tussen vreemd en eigen vermogen en berekenen hoe dit doorwerkt op uw cashflow. Daarbij staat als een paal boven water dat u de financieringslast die u aangaat, wel moet kunnen (blijven) dragen! Dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

1e plek Corporate finance in MT1000

Trots! We hebben de nummer 1 positie weten te bemachtigen in de categorie Corporate finance in het onderzoek van de MT1000. Een grote blijk van waardering en een bevestiging dat ons Corporate finance team goed bezig is.

Scores

Team Corporate finance

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Denkt u na over een bedrijfsverkoop, -koop of -overname? Of twijfelt u over de verkoop van uw aandelen? Twijfel niet langer, vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.