Corporate finance

Onze Corporate finance adviseurs staan klaar voor de belangrijkste mijlpalen in uw ondernemersbestaan. Van fusies en aankopen tot het verkopen van bedrijven. Deze aan- en verkooptrajecten vragen de nodige tijd en voorbereiding. Een bedrijfsoverdracht is een complex proces, waarbij zowel juridische, fiscale, bedrijfsmatige als emotionele facetten een rol spelen. Dan is het prettig is om een persoonlijke en professionele adviseur aan uw zijde te hebben. 

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Krijgt u binnenkort te maken met een bedrijfsovername of overdracht? In beide gevallen een intensief traject.

Meer info

Zeker weten dat de cijfers kloppen? Een due diligence- of boekenonderzoek voorkomt onaangename verrassingen achteraf.

Meer info

Hoeveel is een bedrijf waard? Een logische vraag bij koop en verkoop. Waardebepaling is essentieel.

Meer info

Team Corporate finance

Voltooide transacties

Case
Verkoop | Marquette detachering
Bekijk transactie
Case
Verkoop aandelen | Stella Fietsen
Bekijk transactie
Case
Verkoop aandelen | Vivafloors
Bekijk transactie
Bekijk transactieoverzicht

MT1000: Best in Corporate Finance

Trots! We wisten een top-3-positie te bemachtigen bij MT1000 in het onderzoek naar, volgens zakelijke beslissers, de beste dienstverleners in Corporate finance.

Scores

Bedrijf verkopen of bedrijfsopvolging

Bij verkoop van de onderneming zijn naast de prijs ook andere factoren van belang, zoals de continuïteit van de onderneming en de relatie tussen koper en verkoper. Wanneer u besluit om uw bedrijf – of een van uw bedrijven – over te dragen, kunnen onze corporate finance-adviseurs u op meerdere manieren ondersteunen.

Bedrijf kopen of overnemen

Wanneer u een bedrijf wilt kopen, heeft u daar bepaalde verwachtingen van. Meer omzet, uitbreiding van uw dienstverlening of productenassortiment, of directe lijntjes naar nieuwe afzetmarkten.

Wat uw verwachtingen ook zijn, verzeker u ervan dat de onderbouwing hiervan stevig is. Onze corporate finance adviseurs zijn gespecialiseerd in:

Waardebepaling en aanvullend onderzoek

U wilt zeker weten dat u een eerlijke prijs ontvangt of betaalt voor het bedrijf. Een waardebepaling is vrijwel altijd onderdeel van het (ver)kooptraject. Een waardebepaling is ook belangrijk bij bijvoorbeeld uitkoop van een medeaandeelhouder of ter onderbouwing richting de Belastingdienst bij opvolging binnen de familie.

De financiering van een onderneming

Wat is de meest gunstige manier waarop u het beoogde bedrijf kunt financieren? Onze corporate finance adviseurs kijken naar een verantwoorde balans tussen vreemd en eigen vermogen en berekenen hoe dit doorwerkt op uw cashflow. Daarbij staat als een paal boven water dat u de financieringslast die u aangaat, wel moet kunnen (blijven) dragen! Dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Denkt u na over een bedrijfsverkoop, -koop of -overname? Of twijfelt u over de verkoop van uw aandelen? Twijfel niet langer, vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.