Waardebepaling

Hoeveel is mijn bedrijf eigenlijk waard? Een logische vraag als u uw bedrijf wilt verkopen. Maar ook als u een bedrijf wilt kopen, wilt u de waarde weten. In beide gevallen is een waardebepaling essentieel.

De waarde van uw bedrijf bepalen

Er zijn verschillende redenen om een waardebepaling te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld:

Dico van Toor
Dico van Toor Senior adviseur corporate finance
Blog | Wat is uw bedrijf waard?
Jeroen MartensDoor Jeroen Martens
waardebepaling bedrijf

13 redenen om een waardebepaling uit te voeren

Wat is uw bedrijf waard? Driekwart van de ondernemers heeft hier geen idee van. In deze blog vertel ik waarom en wanneer het uitvoeren van een waardebepaling zinvol is.

Lees blog

Hoe bepalen wij de waarde van uw onderneming?

Om tot een goede waardebepaling van uw onderneming te komen, maken onze corporate finance adviseurs gebruik van de Discounted Cashflow (DCF)-methode (meer specifiek: de Adjusted Present Value, ook wel APV-methode).

DCF-methode, ofwel APV-methode

De APV-methode geeft u inzicht in de 'stand-alone' waarde van uw onderneming, op basis van een 'going-concern' veronderstelling. Een belangrijk aspect van de APV-methode is dat de methode uitgaat van geldstromen en niet van winst. Geldstromen zijn een objectieve maatstaf, omdat deze niet afhankelijk zijn van boekhoudkundige principes.

De APV-methode kan de dynamiek van verschillen in groei en investeringen aan. Ook houdt de methode rekening met toekomstige ontwikkelingen, het op grond van het risicoprofiel van de onderneming geëiste rendement en de tijdswaarde van geld. Geld dat in de toekomst wordt ontvangen, vertegenwoordigt op dit moment namelijk een lagere waarde. 

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Denkt u na over de waarde van uw bedrijf? Wilt u een waardebepaling? Of wilt u hierover eens vrijblijvend in gesprek? Laat het ons weten!

1e plek Corporate Finance in MT1000

Trots! We hebben de nummer 1 positie weten te bemachtigen in de categorie Corporate Finance in het onderzoek van de MT1000. Een grote blijk van waardering en een bevestiging dat ons Corporate Finance team goed bezig is.

Scores