Waardebepaling van jouw bedrijf

Hoeveel is mijn bedrijf eigenlijk waard? Een logische vraag als je jouw bedrijf wilt verkopen, je onderneming wilt overdragen, een geschil hebt met je medeaandeelhouder of als je inzicht wilt in de waardestuwende factoren van je onderneming. In alle gevallen is een waardebepaling essentieel.
Neem direct contact op

Waardebepaling

Er zijn verschillende redenen om een waardebepaling te laten uitvoeren, bijvoorbeeld in het geval van (een):

De twee belangrijkste elementen in een waardering zijn het toekomstig rendement en het risicoprofiel van de onderneming. Deze elementen worden gevormd door verschillende variabelen, zoals prognoses van omzet en kosten en verwachte investeringen in activa en werkkapitaal. 

Om tot een goede waardebepaling van je onderneming te komen, maken wij gebruik van de Discounted Cashflow (DCF) methode.

Dico van Toor
Dico van Toor Senior adviseur corporate finance

DCF-methode

Een belangrijk aspect van de DCF-methode is dat deze uitgaat van geldstromen en niet van winst. Geldstromen zijn een objectieve maatstaf, omdat deze niet afhankelijk zijn van boekhoudkundige principes.

De DCF-methode geeft invulling aan de dynamiek van verschillen in groei en investeringen en is geschikt om bedrijven in elke levensfase te waarderen. Met een waardebepaling krijg je inzicht in de waardecomponenten van je onderneming en de toekomstige kasstromen die gerelateerd zijn aan de diverse markt- en bedrijfsspecifieke kansen en risico’s.

Door dit inzicht kan je sturen op de waardestuwende factoren van je onderneming om zo meer waarde te creëren. Een waardebepaling is niet alleen zinvol ter onderbouwing van een bied- of vraagprijs. Het periodiek opstellen van een waardebepaling helpt je bij het duurzaam groeien van je onderneming en in het maken van de juiste strategische keuzes.

Wat is mijn bedrijf waard?

Wat is je bedrijf waard? Driekwart van de ondernemers heeft hier geen idee van. In deze blog vertel ik waarom en wanneer het uitvoeren van een waardebepaling zinvol is.

Lees blog

Deskundigheid

We zijn ingeschreven als gerechtelijke deskundige voor financiële geschillen bij de Stichting Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen. Als gerechtelijke deskundige voeren we voor rechtbanken door heel Nederland onafhankelijke waardebepalingen en schadeberekeningen uit. Ook treden we als partijdeskundige op bij gerechtelijke geschillen.

Ook zijn we aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. De Register Valuator volgde een Business Valuation opleiding en is specialist in het uitvoeren van een (onafhankelijke) waardebepaling. In deze trajecten worden de hoogste eisen gesteld aan de onderbouwing van waarderingsrapporten en is goede argumentatie van diverse aspecten van de waardering van cruciaal belang. 

Neem contact op
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance Meer over Jeroen
Annemarie Schulenburg
Annemarie Schulenburg Vestigingsmanager Meer over Annemarie
Dico van Toor
Dico van Toor Senior adviseur corporate finance Meer over Dico
Theo de Cock
Theo de Cock Partner Meer over Theo
Patrick Klink
Patrick Klink Adviseur corporate finance Meer over Patrick
Timon Schuurmans
Timon Schuurmans Adviseur corporate finance Meer over Timon
Henry Fraterman
Henry Fraterman Senior belastingadviseur Meer over Henry
Ruud Bossink
Ruud Bossink Adviseur corporate finance Meer over Ruud
Lisa Schreijer
Lisa Schreijer Analist corporate finance Meer over Lisa

Weten wat jouw bedrijf waard is?

Neem dan contact op door het onderstaande formulier in te vullen