Agrarisch

De agrosector is geen doorsnee branche. Om u en andere klanten in deze branche goed te kunnen bedienen, heeft de Jong & Laan in de loop der jaren veel kennis opgebouwd over uw branche. Wij weten wat er leeft en speelt. Daardoor kunnen we op een gemakkelijke manier met elkaar het gesprek aangaan. Bij u aan de keukentafel of bij ons op kantoor. Onze adviseurs kijken daarbij vooral graag naar de kansen die er voor uw bedrijf liggen. Want die zijn er!

Horst in 't Veld
Horst in 't Veld Directeur

Uitdagingen agrobranche

Eerlijk is eerlijk: er kwam – en er komt – nogal wat op u af. Dan hebben we het onder meer over de afgeschafte melkquotering, de introductie van fosfaatrechten in 2018, eventuele compensatie voor pluimveebedrijven met vrije uitloop en de exportontwikkeling van akkerbouwproducten.

Wij hoeven u niet te vertellen dat deze ontwikkelingen (nog) rechtstreeks uitwerken op uw bedrijf en uw bedrijfsvoering.

Wat doet de grondprijs, hoe kom ik in aanmerking voor vergroeningspremies? Welke invloed heeft de Meststoffenwet op mijn bedrijf? Hoe draag ik mijn bedrijf over?

Als agrarisch ondernemer staat u regelmatig voor belangrijke keuzes. In zulke situaties helpt het wanneer u kunt vertrouwen op uw cijfers en uw ‘agro-accountant’, coach en familieadviseur van de Jong & Laan.

Best gelezen

Nieuws
Vanggewas na mais: nu duidelijkheid
Lees meer
Nieuws
Gecombineerde opgave klaar? Er is nog meer te doen
Lees meer
Nieuws
Koudmerken rundvee t/m 2022 toegestaan
Lees meer

Waar wilt u naartoe?

Waar wilt u naartoe met uw bedrijf? Onze adviseurs sparren daar graag met u over en rekenen ook verschillende scenario’s voor u door. Daarbij nemen ze uw zakelijke én uw persoonlijke wensen en plannen mee. Het is interessant om te weten hoe u het doet ten opzichte van andere vergelijkbare agrarische bedrijven. U ziet zo op welke punten uw bedrijf over- of onderpresteert. Daar kunt u wat mee.

Steeds op zoek naar de best passende oplossing

In onze gesprekken, vaak aan de keukentafel, met agrarische ondernemers komen regelmatig de volgende vragen voorbij:

  • Wat is mijn toekomst als agrariër in dit gebied?
  • Hoe ga ik om met het huidige mestbeleid op mijn bedrijf?
  • Wat is voor mij fiscaal gezien het meest gunstig?
  • Wat is het rendement van de investering die ik wil doen?
  • Voor welke subsidies komt mijn bedrijf in aanmerking?

Wij zoeken steeds naar de oplossing die het beste past bij u en (de levensfase van) uw bedrijf. Daarbij zetten we IT slim in waar dat kan, maar blijven we altijd persoonlijk waar het moet! Agrarische klanten waarderen onze vakkundigheid, maar ook de korte lijnen en onze bereikbaarheid.

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Spreekt onze aanpak u aan? Laten we samen eens kijken of wij ook voor uw bedrijf de juiste partij zijn. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.