Agrarisch

De agrosector is geen doorsnee branche. Om ondernemers in deze branche goed te kunnen bedienen, heeft de Jong & Laan in de loop der jaren veel kennis opgebouwd over de agrobranche. Wij weten wat er leeft en speelt.

Daardoor kunnen we op een gemakkelijke manier met elkaar het gesprek aangaan. Bij u aan de keukentafel of bij ons op kantoor. Onze adviseurs kijken daarbij vooral graag naar de kansen die er voor uw bedrijf liggen. Want die zijn er!

Uitdagingen agrobranche

Eerlijk is eerlijk: er kwam – en er komt – nogal wat op u af. Denk aan de afgeschafte melkquotering, de introductie van fosfaatrechten, eventuele compensatie voor pluimveebedrijven met vrije uitloop en de exportontwikkeling van akkerbouwproducten.

Als agrarisch ondernemer staat u regelmatig voor belangrijke keuzes. In zulke situaties is het fijn als u kunt vertrouwen op uw cijfers en uw ‘agro-accountant’, coach en familieadviseur van de Jong & Laan. In onze gesprekken, vaak aan de keukentafel, met agrarische ondernemers komen regelmatig de volgende vragen voorbij:

  • Wat is mijn toekomst als agrariër in dit gebied?
  • Hoe ga ik om met het huidige mestbeleid op mijn bedrijf?
  • Wat is voor mij fiscaal gezien het meest gunstig?
  • Wat is het rendement van de investering die ik wil doen?
  • Voor welke subsidies komt mijn bedrijf in aanmerking?

Toekomst van uw bedrijf

Waar wilt u naartoe met uw bedrijf? Onze adviseurs sparren daar graag met u over en rekenen ook verschillende scenario’s voor u door. Daarbij nemen ze uw zakelijke én uw persoonlijke wensen en plannen mee.

Het is interessant om te weten hoe u het doet ten opzichte van andere vergelijkbare agrarische bedrijven. U ziet zo op welke punten uw bedrijf over- of onderpresteert. Daar kunt u wat mee.

Wij zoeken steeds naar de oplossing die het beste past bij u en (de levensfase van) uw bedrijf. Daarbij zetten we IT slim in waar dat kan, maar blijven we altijd persoonlijk waar het moet! Agrarische klanten waarderen onze vakkundigheid, maar ook de korte lijnen en onze bereikbaarheid.

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Spreekt onze aanpak u aan? Laten we samen eens kijken of wij ook voor uw bedrijf de juiste partij zijn. Vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.