Vestigings­steun Jonge Land­bouwers

Ben je een jonge landbouwer? En heb je op 1 januari 2023 of later een landbouwbedrijf (deels) overgenomen? Dan kan je mogelijk in aanmerking komen voor de vestigingssteun Jonge landbouwers. Je kunt deze subsidie vanaf 3 juni 2024 aanvragen.
Neem direct contact op

Doel & hoogte subsidie

De subsidie is bedoeld om te stimuleren dat jonge landbouwers een landbouwbedrijf overnemen. Daarnaast is het de bedoeling dat het bedrijf duurzaam wordt ontwikkeld binnen de GLB-doelen. De subsidie bedraagt € 80.000.

Voorwaarden

Als jonge landbouwer moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt op 1 januari 2023 of later een landbouwbedrijf overgenomen of bent een bedrijf gestart.
  • Je bent op 31 december 2024 niet ouder dan 39 jaar.
  • Je bent bedrijfshoofd op het moment van aanvraag.
  • Je hebt een land- of tuinbouwopleiding of je beschikt over passende vaardigheden.

Bedrijf overgenomen

Je moet het bedrijf volledig op naam hebben staan of, als er sprake is van een samenwerkingsverband (maatschap of Vof), ten minste 50% van het eigen vermogen in bezit hebben. Bij een bv (of nv) moet je minimaal 50% van de aandelen bezitten.

Openstellingsperiode

Je kunt de subsidie aanvragen in de periode van 3 juni t/m 2 augustus 2024. De aanvragen worden afgehandeld in volgorde van binnenkomst. Hierdoor is het van belang dat jij je aanvraag zo spoedig mogelijk, vanaf 3 juni, indient.

Bij de aanvraag moet je onder andere een bedrijfsplan indienen en bewijsstukken dat je het bedrijf (deels) in bezit hebt.

Kom jij in
aanmerking voor

de subsidie
Jonge Landbouwers?

Ben je benieuwd naar de de kosten die in aanmerking komen voor subsidie en naar de voorwaarden die gelden bij deze subsidie? Vraag gerust een subsidiescan aan.

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het formulier in te vullen.