Verkoop Vanderkamp

Workdry International, marktleider op het gebied van (afval)waterbeheer en -zuivering in het Verenigd Koninkrijk, neemt Vanderkamp Pompen over. Met de overname breidt Workdry haar pompverhuuractiviteiten in Europa uit. Vanderkamp blijft actief vanuit Zwolle onder haar eigen naam VanderKamp – Dutch Water Engineers. De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Rick van der Kamp bij het verkooptraject.

Familiebedrijf met expertise

Vanderkamp, een familiebedrijf gevestigd in Zwolle, realiseert wereldwijd toonaangevende tijdelijke pompinstallaties. De onderneming onderscheidt zich door haar technische en specialistische expertise op het gebied van watervraagstukken, waardoor kwaliteitsoplossingen worden geleverd.

Naast de vestiging in Zwolle, heeft de onderneming vestigingen in Zierikzee en Stanford (Verenigd Koninkrijk). In 2020 leverde Vanderkamp de grootste tijdelijke pompinstallatie ter wereld bij werkzaamheden aan de zeesluis in IJmuiden. De onderneming ontving in 2022 de Gouden FD Gazelle Award in de categorie grote bedrijven Oost-Nederland.

Theo de Cock
Theo de Cock Partner

Workdry International & Arcus Infrastructure Partners

Workdry is marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van (afval)waterbeheer en -zuivering. Via haar deelnemingen Selwood en Siltbuster biedt Workdry pompsystemen aan, alsmede diensten op het gebied van (afval)waterbehandeling op locatie en preventie van vervuiling door water.

De overname wordt gesteund door Arcus Infrastructure Partners, een onafhankelijk fondsbeheerder en meerderheidsaandeelhouder van Workdry. Arcus investeert namens institutionele investeerders in Europese infrastructuur en beheert een investeringsportefeuille met een totale waarde van € 21 miljard.

Rick

van der Kamp

“Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan de Jong & Laan voor onmisbare steun en begeleiding tijdens het emotionele proces van de verkoop van Vanderkamp. De toewijding en expertise van het team hebben niet alleen bijgedragen aan een succesvolle transactie, maar ook een waardevolle brug geslagen tussen het verleden en de veelbelovende toekomst van ons bedrijf. Mijn diepste waardering gaat uit naar het hele team voor de betrokkenheid en professionele aanpak.”

Strategische internationale uitbreiding

Met de overname van Vanderkamp vergroot Workdry haar Europese marktaandeel in lijn met de strategische groeiambities. De uitstekende service en technische kwaliteit van Vanderkamp reflecteren de waarden van Workdry als leider in technische pompoplossingen. Klanten van Vanderkamp en Selwood krijgen toegang tot een uitgebreide huurvloot, omvangrijk netwerk en groeiend team van experts op het gebeid van pompverhuur.

Rick van der Kamp blijft Vanderkamp voortzetten en neemt daarnaast een senior adviseursrol binnen Workdry aan op het gebied van technische kwaliteit, innovatie en internationale ontwikkeling.

Door de overname kan Vanderkamp blijven uitblinken in het ontwikkelen en leveren van geavanceerde tijdelijke pompoplossingen. Als onderdeel van Workdry zal Vanderkamp haar leidende positie versterken, met behoudt van haar nuchtere, Nederlandse aanpak voor het oplossen van complexe problemen met het typische Vanderkamp dna.

Verkoopbegeleiding

De Jong & Laan adviseerde en begeleidde Vanderkamp bij het verkooptraject, bestaande uit:

  • Het realiseren van de persoonlijke wensen van de familie;
  • Uitvoeren van een waardeanalyse;
  • Ondersteuning bij de onderhandelingen;
  • De begeleiding bij het due diligence-onderzoek;
  • Uitwerking van de transactie;
  • Ondersteuning bij het opstellen van overnamecontracten en de afronding van de transactie.

Meer over de organisaties

Vanderkamp Pompen

Vanderkamp is een familiebedrijf, opgericht in 1991 en gevestigd in Zwolle, gespecialiseerd in het aanbieden van oplossingen op maat voor tijdelijke pompinstallaties op het gebied van oppervlaktewater, rioolwater, koel- en proceswater, bluswater en drinkwater. De onderneming doet dit voor aannemers, de overheid en de industrie. Naast de vestiging in Zwolle, heeft de onderneming vestigingen in Zierikzee en Stanford (Verenigd Koninkrijk). Door continu te innoveren en investeren biedt Vanderkamp tijdelijke duurzame oplossingen aan om bij te dragen aan de wereldwijde waterbeheersing.

Workdry International (Selwood en Siltbuster)

Workdry is marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van (afval)waterbeheer en -zuivering. Via Selwood is de onderneming gespecialiseerd in pompverhuur en technische oplossingen voor waterbehandeling. Met 21 vestigingen en meer dan 500 werknemers is Selwood marktleider in het Verenigd Koninkrijk. Via Siltbuster is Workdry actief op het gebied van waterbehandeling op locatie, de verwerking van waterafval en oplossingen tegen het voorkomen van waterverontreiniging.

Arcus Infrastructure Partners LLP

Arcus is een investeringsmaatschappij gefocust op langetermijninvesteringen in de Europese infrastructuur. Arcus investeert voor institutionele investeerder en beheert momenteel een investeringsportefeuille van 21 miljard. Arcus richt zich op het middensegment en waarde toevoegende infrastructuur investeringen met een focus op bedrijven in de transport-, digitale-, logistieke en industrie- en energiesector.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Lees ook

Case
Verkoop Moderna
Case
Verkoop McDo-It