Due diligence

Wil je een bedrijf kopen? Dan wil je zeker weten dat de cijfers kloppen. Het is daarom aan te raden om een due diligence-onderzoek te laten verrichten. Deze geeft een goed beeld van je onderneming en voorkomt onaangename verrassingen achteraf.
Neem direct contact op

Due diligence-onderzoek

Als je een bedrijf gaat verkopen, eist de koper in veel gevallen dat er een due diligence-onderzoek plaatsvindt. Naast de aan- of verkoop van een bedrijf kunnen onder meer fusies, joint ventures, grote investeringen of faillissementen redenen zijn voor een due diligence-onderzoek.

Het onderzoek brengt de kansen en risico’s van de onderneming in kaart. We analyseren en beoordelen de verstrekte informatie en maken een inschatting van de risico’s met betrekking tot de overname.

Daarbij kan worden ingezoomd op:

  • Financiële aspecten
  • Fiscale aspecten
  • Pensioenaspecten
  • (Arbeids)juridische aspecten

De bevindingen van het onderzoek kunnen aanleiding geven om opnieuw met de verkoper in onderhandeling te treden over prijs en overige condities, zoals garanties en vrijwaringen.

Wij begeleiden je graag in dit traject, waarbij we zorgdragen voor een juiste monitoring van het onderzoek middels een digitale dataroom.

Voordelen

Een due diligence-onderzoek heeft de volgende voordelen:

  • Het geef inzicht: een due diligence-onderzoek brengt in kaart wat je overneemt, tegen welke voorwaarden, waar groeimogelijkheden zitten en hoe je eventuele risico's kunt beperken of voorkomen.
  • Het wordt duidelijk of informatie door de verkoper achterwege is gelaten die relevant is voor de oordeelsvorming om wel of geen overname te doen.
  • Je hebt inzichtelijk waar kansen liggen als je een bedrijf eenmaal hebt overgenomen.
  • De uitkomsten van het onderzoek zijn een goed uitgangspunt om over te discussiëren tijdens de onderhandelingen.

Wij maken graag kennis met jou

We staan klaar voor belangrijke mijlpalen in jouw ondernemersbestaan. Van fusies en aankopen tot het verkopen van bedrijven. Maar ook als het even wat minder met je onderneming gaat, is het prettig om een persoonlijke en professionele adviseur aan je zijde te hebben. Laten we kennismaken; neem gerust contact met ons op. 

Neem contact op
Vestiging-Zwolle-0833

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen