Aankoop en verkoop bedrijf

Heb je het voornemen om je bedrijf te verkopen? Of wil je zelf een onderneming overnemen? In beide situaties is een goede voorbereiding en begeleiding essentieel. Het kopen of verkopen van een bedrijf is een intensief traject met veel haken en ogen.
Neem direct contact op

Vraagstukken

Misschien loop je tegen de volgende vraagstukken aan:

  • Hoe verloopt een (ver)kooptraject? En hoe vind ik de juiste koper?
  • Op welke termijn wil ik verkopen, nu of over een aantal jaren?
  • Is mijn bedrijf eigenlijk wel klaar voor verkoop?
  • Kan/wil ik na de overname betrokken blijven en in welke rol?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de voorgenomen verkoop niet voor onrust zorgt binnen mijn onderneming?
  • Wat is mijn bedrijf waard?

Dit zijn essentiële vragen waarover wij graag met je in gesprek gaan, met als doel om voor jou het optimale resultaat te behalen.

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance

Bedrijfsovername

De aan- of verkoop van een bedrijf is een belangrijke stap. Je wilt zeker weten dat alles goed is geregeld en dat je er het beste uithaalt. Logisch, vinden wij. Wij zijn gespecialiseerd in het samenbrengen van partijen, waarderen van ondernemingen, begeleiden van (ver)koopprocessen en het voeren van onderhandelingen.

De meest voorkomende redenen waarvoor wij worden ingeschakeld zijn:

  • Koop en verkoop van ondernemingen;
  • Pre exit / participatie door private equity;
  • Management Buy In (MBI) en Management Buy Out (MBO).
Meer lezen

Whitepaper succesvolle verkoop [3 fases]

Eens komt het moment dat je denkt: 'ik wil mijn bedrijf verkopen'. Dat is een behoorlijke stap, die je niet overhaast moet nemen. Het verkopen van een onderneming is een intensief traject. In deze whitepaper lees je welke stappen je moet ondernemen om je bedrijf succesvol te verkopen.

Familiebedrijf?

Passie. Inzet. Doorzettingsvermogen. Het zijn de pijlers van menig bedrijf. Wanneer je onderneming een familiebelang is, óf je familie bedrijfsbelang, heeft ondernemen heel wat meer voeten in de aarde. Privé beslist dan zakelijk regelmatig mee. En ogenschijnlijk rationele beslissingen blijken in de praktijk vaak toch net wat emotioneler uit te pakken dan voorzien.

Hoe werken die verschillende belangen op elkaar in? Wat moet er extra worden geregeld of vastgelegd om onderlinge conflicten te vermijden? De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan hebben veel ervaring met deze vraagstukken. Daarnaast werken zij nauw samen met onze familieadviseurs.

Lees meer

We maken graag kennis met jou

Denk je na over een bedrijfsverkoop of -overname? Of twijfel je over de verkoop van je aandelen? Twijfel niet langer, vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.

Neem contact op
Vestiging-Zwolle-0638

Dit mag je van ons verwachten

Vanuit een persoonlijke en pro-actieve benadering werken wij complexe vraagstukken uit in pragmatische oplossingen met als doel een optimaal resultaat te realiseren voor onze klanten. Samen gaan we om tafel om wensen in kaart te brengen en de voorbereidingen voor de overname of overdracht te treffen.

Onderhandelen gaat over zoveel meer dan de prijs alleen. In het hele traject waarborgen wij je persoonlijke doelstellingen. Wij begrijpen namelijk heel goed dat je voor de hoogste prijs gaat, maar dat je tegelijktijdig ook wilt dat de verkoop geen gevolgen heeft voor je personeel, relaties of voor bijvoorbeeld de kernwaarden van de onderneming.

Jarenlange ervaring

Dat geeft jou rust, zekerheid en vertrouwen.

Persoonlijk & betrokken

Samen kijken we naar de kansen die er voor jou liggen.

Breed netwerk

Dit maakt het voor jou mogelijk om snel met een specialist te sparren.

In de praktijk

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen

Jeroen Martens
Jeroen Martens Senior adviseur corporate finance