Aankoop en verkoop bedrijf

Heeft u het voornemen om uw bedrijf te verkopen? Of wilt u zelf een onderneming overnemen? In beide situaties is een goede voorbereiding en begeleiding essentieel. Het kopen of verkopen van een bedrijf is een intensief traject met veel haken en ogen. Vragen die u waarschijnlijk heeft:

  • Hoe verloopt een (ver)kooptraject? En hoe vind ik de juiste koper?
  • Op welke termijn wil ik verkopen, nu of over een aantal jaren?
  • Is mijn bedrijf eigenlijk wel klaar voor verkoop?
  • Kan/wil ik na de overname betrokken blijven en in welke rol?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de voorgenomen verkoop niet voor onrust zorgt binnen mijn onderneming?
  • Wat is mijn bedrijf waard?

Essentiële vragen waarover wij graag met u in gesprek gaan, met als doel om voor u het optimale resultaat te behalen.

Dit kunt u van ons verwachten

Vanuit een persoonlijke en pro-actieve benadering werken wij complexe vraagstukken uit in pragmatische oplossingen met als doel een optimaal resultaat te realiseren voor onze klanten. Samen gaan we om tafel om wensen in kaart te brengen en de voorbereidingen voor de overname of overdracht te treffen.

Onderhandelen gaat over zoveel meer dan de prijs alleen. In het hele traject waarborgen wij uw persoonlijke doelstellingen. Wij begrijpen namelijk heel goed dat u voor de hoogste prijs gaat maar dat u tegelijktijdig ook wilt dat de verkoop geen gevolgen heeft voor uw personeel, relaties of voor bijvoorbeeld de kernwaarden van de onderneming.

Kenmerkend voor onze Corporate finance adviseurs:

✅ Deskundige adviseurs
✅ Jarenlange ervaring
✅ Proactieve benaderingswijze
✅ Persoonlijke en betrokken omgang
✅ Breed netwerk om juiste partijen bij elkaar te brengen

Bedrijfsovername

Onze specialisaties

Het verkoop- en koopproces van een onderneming

De aan- of verkoop van een bedrijf is een belangrijke stap. U wilt zeker weten dat alles goed is geregeld en u er het beste uithaalt. Logisch, vinden wij. Wij zijn gespecialiseerd in het samenbrengen van partijen, waarderen van ondernemingen, begeleiden van (ver)koopprocessen en het voeren van onderhandelingen.

De meest voorkomende redenen waarvoor wij worden ingeschakeld zijn:

  • Koop en verkoop van ondernemingen;
  • Pre exit / participatie door private equity;
  • Management Buy In (MBI) en Management Buy Out (MBO)

Bekijk hier het ideale proces voor het (ver)kopen van een onderneming >>

Tekst gaat verder onder de transacties.

Familiebedrijf en overdracht

Is uw bedrijfsbelang een familiebelang?

Passie. Inzet. Doorzettingsvermogen. Het zijn de pijlers van menig bedrijf. Wanneer uw onderneming een familiebelang is, of uw familie bedrijfsbelang, heeft ondernemen heel wat meer voeten in de aarde. Privé beslist dan zakelijk regelmatig mee. En ogenschijnlijk rationele beslissingen blijken in de praktijk vaak toch nét wat emotioneler uit te pakken dan voorzien.

Hoe werken die verschillende belangen op elkaar in? Wat moet er extra worden geregeld of vastgelegd om onderlinge conflicten te vermijden? De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan hebben veel ervaring met deze vraagstukken. Daarnaast werken zij nauw samen met onze familieadviseurs.

Lees meer

Verkoop van uw onderneming? Vergeet deze stappen niet!

Eens komt het moment dat u denkt: 'ik wil mijn bedrijf verkopen'. Dat is een behoorlijke stap, die u niet overhaast moet nemen. Het verkopen van een onderneming is een intensief traject. In deze whitepaper ziet u welke stappen u moet ondernemen om uw bedrijf succesvol te verkopen.

Vrijblijvend met ons in gesprek?

Denkt u na over een bedrijfsverkoop of -overname? Of twijfelt u over de verkoop van uw aandelen? Twijfel niet langer, vraag gerust een vrijblijvend gesprek aan.