Fiscale due diligence

Bij een bedrijfsovername, fusie of verkooptraject wil je inzicht in de risico’s en kansen van de aanstaande transactie. Door een fiscale due diligence krijg je deze risico’s in kaart.
Neem direct contact op

Samen gaan!

Een bedrijfsovername kan leiden tot forse fiscaal-juridische risico’s. Je wilt geen fiscale verrassingen en naheffingen tegenkomen of achteraf aansprakelijk zijn voor belastingschulden van andere onderdelen van het verkopende concern. Denk bijvoorbeeld aan aansprakelijkheid bij een fiscale eenheid, verliescompensatie, aftrek van aan- en verkoopkosten, herinvesteringsreserve, financieringskosten en nog af te trekken rentelasten. 

Risico's in kaart

Door een fiscale due diligence (onderdeel van due diligence) krijg je deze risico’s in kaart. Samen beoordelen we de fiscaal-juridische onderwerpen die van belang zijn bij een bedrijfsovername, zoals de structuur, het bestaan van de fiscale eenheid en de belastinghistorie van een onderneming. 

Daardoor heb je een helder overzicht met de mogelijke fiscale kansen en bedreigingen op de onderdelen:

Als je internationaal onderneemt, krijgt je ook inzicht in de internationale aspecten van deze belastingen.

Marian Brendel
Marian Brendel Senior belastingadviseur

Samen vooruit

Om te beoordelen of je wel of niet doorgaat met de bedrijfsovername of een verkoopproces, is niet alleen inzicht in kansen en risico's uit het verleden belangrijk, maar óók inzicht in toekomstige kansen. Een fiscaal due diligence onderzoek geeft je inzicht in:

  • toekomstige fiscale risico’s en het voorkomen hiervan;
  • optimalisatiemogelijkheden van de bedrijfsstructuur na overname of ten behoeve van verkoop;
  • maximalisatie van de renteaftrek van eventuele financieringen.

Wij maken graag kennis met jou

Heb je vragen of wil je meer weten over (fiscale) due diligence? Neem gerust contact met ons op; samen maken we jouw organisatie toekomstbestendig!

Neem contact op
medewerker de jong en laan

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen