Structuur­optimalisatie

Je hebt ongetwijfeld een stip op de horizon waar je naartoe wilt groeien met je organisatie. Welke (langetermijn)plannen komen daarbij kijken? Misschien wil je gaan schenken of je bedrijf verkopen. Of je ziet kansen om een ander bedrijf op te volgen. Met een optimale structuur heb je meer rust en zekerheid voor wat er in de toekomst (mogelijk) gaat gebeuren.
Neem direct contact op

Structuur­optimalisatie

Een fusie, overname, samenwerking of splitsing klinkt - en is mogelijk - nog ver weg, maar het is wél belangrijk om je zaken alvast goed op orde te hebben. Het vraagt immers om aandacht. Een optimale structuur is daarbij een belangrijke basis om rust en zekerheid te hebben voor bepaalde toekomstige gebeurtenissen.

Samen stellen we vast welke structuur voor jou het meest logisch is, rekening houdend met diverse scenario's. Als je al over een structuur beschikt, kijken wij met je mee of de huidige structuur aansluit op je wensen en langetermijnplannen, of dat een herstructurering je misschien meer mogelijkheden biedt. 

Dit doen we aan de hand van een zogenaamde structuurcheck, waarin we de kansen en risico's van de huidige en/of toekomstige structuur in kaart brengen. Daarbij kijken we niet alleen naar de voordelen vanuit fiscaal oogpunt, maar hierin nemen we ook je (persoonlijke) wensen mee. 

Ellen Punte
Ellen Punte Senior belastingadviseur
Is mijn fiscale structuur flexibel genoeg?

Je wilt je als organisatie graag optimaal voorbereiden op veranderingen, denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsverkoop of een eventuele recessie. Maar is je juridische en fiscale structuur daar wel flexibel genoeg voor? En welke gevolgen heeft de huidige opzet van de structuur voor je bedrijfsvoering?

Lees blog

Toekomst­bestendig

Het sleutelwoord bij een (her)structurering is flexibiliteit; je wilt flexibel zijn in de keuzes die je maakt én gaat maken. Daarom is een weloverwogen keuze voor een toekomstbestendige structuur van essentieel belang. 

Je wilt bovendien voorkomen dat je met een bepaalde structuur voor fiscale 'verrassingen' kom te staan, bijvoorbeeld dat een verkoop leidt tot directe heffingen, sanctietermijnen waar je mogelijk mee te maken krijgt of antimisbruikbepalingen en/of aftrekbeperkingen.

Welke structuur?

Welke (internationale) structuur het beste bij jouw organisatie past, is afhankelijk van verschillende factoren. We kijken in ieder geval naar:

  • De continuïteit van je organisatie.
  • Je (fiscale) strategie en toekomstvisie.
  • De mate van risicobeheersing.
  • Financieringen.
  • Aansprakelijkheden binnen uw organisatie.

Een optimale structuur hangt daarnaast af van het feit of je gebruikmaakt van een deelnemingsvrijstelling en/of je beschikt over een fiscale eenheid. We denken hierin graag met je mee.

Wij maken graag kennis met jou

We kijken graag samen welke structuur past binnen je fiscale strategie en welke financiële structuur hierop aansluit. Samen streven we naar een optimale structuur voor zowel de werkmaatschappij, de persoonlijke holding als de dga privé, met oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed (kunnen) zijn op je organisatie. 

Doe de structuurcheck
medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Mark Temmink
Mark Temmink Senior belastingadviseur Meer over Mark
Geert-Jan Halsema
Geert-Jan Halsema Senior belastingadviseur Meer over Geert-Jan
Marian Brendel
Marian Brendel Senior belastingadviseur Meer over Marian
Henk Dollekamp
Henk Dollekamp Senior belastingadviseur Meer over Henk
Annemarie Hulsman
Annemarie Hulsman Senior belastingadviseur Meer over Annemarie
Yvo Burkink
Yvo Burkink Senior belastingadviseur Meer over Yvo
Rien Pol
Rien Pol Senior belastingadviseur Meer over Rien
Ellen Punte
Ellen Punte Senior belastingadviseur Meer over Ellen
Tom Meuleman
Tom Meuleman Senior familieadviseur Meer over Tom
Sandra Sennema
Sandra Sennema Senior belastingadviseur Meer over Sandra
Rob Borgerink
Rob Borgerink Belastingadviseur Meer over Rob
Niek van der Beek
Niek van der Beek Senior belastingadviseur Meer over Niek
Frank de Jong
Frank de Jong Senior belastingadviseur Meer over Frank
Jan Bloodshoofd
Jan Bloodshoofd Senior belastingadviseur Meer over Jan

Vragen? Stel ze!

Stel je vraag door hieronder het formulier in te vullen.