Struc­tuur­op­ti­ma­li­sa­tie

Je wilt zekerheid en flexibiliteit, voor nu én voor in de toekomst. Met een optimale structuur heb je meer rust en zekerheid voor wat er in de toekomst (mogelijk) gaat gebeuren.
Ontdek of jouw structuur optimaal is

Struc­tuur­op­ti­ma­li­sa­tie

Je hebt ongetwijfeld een stip op de horizon waar je naartoe wilt groeien met je organisatie. Welke (langetermijn)plannen komen daarbij kijken? Misschien wil je gaan schenken of je bedrijf verkopen. Of je ziet kansen om een ander bedrijf op te volgen.

Dit klinkt - en is mogelijk - nog ver weg, maar het is wél belangrijk om je zaken alvast goed op orde te hebben. Een fusie, overname, samenwerking of splitsing vraagt immers om aandacht. Een optimale structuur is daarbij een belangrijke basis om rust en zekerheid te hebben voor bepaalde toekomstige gebeurtenissen.

Samen stellen we vast welke structuur voor jou het meest logisch is, rekening houdend met diverse scenario's. Als je al over een structuur beschikt, kijken wij met je mee of de huidige structuur aansluit op je wensen en langetermijnplannen, of dat een herstructurering je misschien meer mogelijkheden biedt. 

Dit doen we aan de hand van een zogenaamde structuurcheck, waarin we de kansen en risico's van de huidige en/of toekomstige structuur in kaart brengen. Daarbij kijken we niet alleen naar de voordelen vanuit fiscaal oogpunt, maar hierin nemen we ook je (persoonlijke) wensen mee. 

Toekomstbestendig

Het sleutelwoord bij een (her)structurering is flexibiliteit; je wilt flexibel zijn in de keuzes die je maakt én gaat maken. Daarom is een weloverwogen keuze voor een toekomstbestendige structuur van essentieel belang. 

Je wilt bovendien voorkomen dat je met een bepaalde structuur voor fiscale 'verrassingen' kom te staan, bijvoorbeeld dat een verkoop leidt tot directe heffingen, sanctietermijnen waar je mogelijk mee te maken krijgt of antimisbruikbepalingen en/of aftrekbeperkingen.

Welke structuur?

Welke (internationale) structuur het beste bij jouw organisatie past, is afhankelijk van verschillende factoren. We kijken in ieder geval naar: 

  • De continuïteit van je organisatie.
  • Je (fiscale) strategie en toekomstvisie.
  • De mate van risicobeheersing.
  • Financieringen.
  • Aansprakelijkheden binnen uw organisatie.

Een optimale structuur hangt daarnaast af van het feit of je gebruikmaakt van een deelnemingsvrijstelling en/of je beschikt over een fiscale eenheid. We denken hierin graag met je mee.

Wij maken graag kennis met jou

We kijken graag samen welke structuur past binnen je fiscale strategie en welke financiële structuur hierop aansluit. Samen streven we naar een optimale structuur voor zowel de werkmaatschappij, de persoonlijke holding als de dga privé, met oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed (kunnen) zijn op je organisatie. 

Doe de structuurcheck

Structuurcheck

Vraag een structuurcheck aan door hieronder het formulier in te vullen.