Bedrijfsoverdracht

Wat de reden van een bedrijfsoverdracht ook is, één ding is en blijft belangrijk: je moet er klaar voor zijn. Samen gaan we daarvoor zorgen.
Neem direct contact op

Samen gaan!

Ooit breekt het moment aan dat je jouw bedrijf gaat overdragen. Misschien omdat je een heel andere weg wilt inslaan of omdat je simpelweg een bod krijgt dat je niet kunt afslaan. Dit kan een vrijwillige keuze zijn, maar soms is het ook noodgedwongen, bijvoorbeeld vanwege je leeftijd of gezondheidsredenen. Wat de reden ook is, één ding is en blijft belangrijk: je moet er klaar voor zijn. 

Misschien heb je nog niet eerder aan (het optimaliseren van) een overdracht gedacht of weet je nog niet exact hoe de vervolgstappen eruitzien. Ongeacht in welk stadium jij je bevindt, één ding is zeker: het levert je voordeel, flexibiliteit en rust op als je tijdig inspeelt op een overdracht met een optimale structuur. Niet alleen bij een toekomstige bedrijfsopvolging, maar ook in situaties waarin sprake is van groei, (her)financiering of een samenwerking.

Wij kijken graag in een vroegtijdig stadium met je naar je plannen, zodat er een passende fiscale structuur staat die zich eenvoudig aanpast aan strategische keuzes en onverwachte situaties. 

Vormen bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht omvat veel vormen. Je kunt denken aan:

  • Overdracht binnen de familie, waarbij de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) mogelijk een belangrijke rol speelt. 
  • Verkoop aan of toetreding door een derde, waarbij je directe afrekening wilt voorkomen. 
  • Participatie van het managementteam, waarbij binden en belonen centraal staat. 

Wat is jouw moment?

Wat is het moment om een bedrijfsoverdracht fiscaal te optimaliseren? Wat ons betreft nu al, want met een optimale structuur onderneem je vroegtijdig en vanuit een stevige basis.

Dit komt de continuïteit van de organisatie ten goede en daar hecht je ongetwijfeld waarde aan. Je bedrijf is er voor bestaanszekerheid van de huidige generatie, de volgende generatie en het liefst nog vele generaties daarna. Niet alleen voor je familie, maar ook voor je medewerkers. 

Wij denken graag met je mee en nemen daarin jouw persoonlijke en financiële wensen mee, voor nu én voor later. Dit kan je ook helpen bij beslissingen over uw inkomens- en vermogensstructurering, zowel privé als zakelijk. 

Wij maken graag kennis met jou

Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot een bedrijfsoverdracht? Wij kijken graag met je mee en helpen je verder op weg. Samen zetten we stappen richting een succesvolle toekomst!

Neem contact op

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen