Due diligence onderzoek: Aankoop Smart Fit

ProFit Gym heeft de overname van Smart Fit, een sportschoolketen in West- en Midden-Nederland, afgerond. De Jong & Laan heeft voor ProFit Gym het financiële due diligence onderzoek uitgevoerd.

Overname gerenommeerde sportschool­keten

Smart Fit is opgericht in 2013 door Rick During, toen hij een sportschool in Vlaardingen opende. In een tijdsbestek van acht jaar is Smart Fit uitgebreid met acht vestigingen in Vlaardingen, Nieuwegein, Apeldoorn, Amsterdam, Hilversum, Nieuw-Vennep, Epe en Ede.

Smart Fit staat bekend om haar smart technology, gebruiksvriendelijke sportscholen en value for money. Vanwege persoonlijke redenen heeft Rick During besloten om Smart Fit over te dragen aan een gedegen partij. Een match is gevonden in ProFit Gym van de jonge ondernemer Rutger Brakel.

Groei van succesvol concept

De 35-jarige Rutger Brakel is sinds 2008 actief met zijn eerste ProFit Gym in Ommen. In de daaropvolgende jaren heeft hij zijn sportschoolketen gestaag uitgebreid. Gedurende de jaren is de focus van ProFit Gym uitgebreid van het aanbieden van betaalbare fitness en groepslessen naar een concept waarbij de fitnessclubs van ProFit Gym beschikken over een zeer breed sport- en serviceaanbod voor één betaalbare all-in prijs.

Door de overname van Smart Fit breidt Rutger ProFit Gym, welke reeds over negen vestigingen in Oost-, Midden- en Noord-Nederland beschikt, verder uit met de negen fitnessclubs van Smart Fit. Het totale aantal sportscholen van ProFit Gym is hiermee verdubbeld en het marktgebied verbreed.

De sportscholen van Smart Fit gaan verder onder de naam en branding van ProFit Gym.

Due diligence onderzoek

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan hebben een financieel due diligence onderzoek Smart Fit uitgevoerd.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Marco Herder
Marco Herder Partner