Due diligence-onderzoek Lens Business Software en L&P

Adcase Groep uit Oldenzaal heeft LENS Business Software en Limpens en Partners uit ’s Graveland overgenomen. De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan hebben een due diligence-onderzoek naar LENS Business Software en L&P uitgevoerd, bestaande uit de volgende onderzoeksgebieden: financieel, fiscaal, IT en arbeidsjuridisch.

Redenen voor overname

Adcase Groep, LENS Business Software en Limpens en Partners werkten jaren intensief samen op het gebied van kwaliteitsmanagement met gemeenschappelijke klanten. De bedrijven kenden elkaar goed en door de overname wordt het uitgebreide dienstenpallet ingezet bij een grotere klantengroep. Zo versterken de bedrijven elkaar om zo verder te groeien.

LENS Business Software en Limpens en Partners blijven zelfstandig opereren onder eigen naam en logo, met behoud van het eigen dna.

Adcase Groep ontwikkelt verder

Adcase Groep heeft in de zomer van 2023 haar 12,5-jarig bestaan gevierd. Na de overname bestaat de groep uit 55 medewerkers en 20 zzp'ers, werkzaam in de Benelux, vanuit 3 locaties: Oldenzaal, ’s Graveland en Utrecht. Samen werken zij voor ruim 2.000 klanten.

De overname past goed in de strategie van Adcase Groep om een brede dienstverlening aan te kunnen bieden bij hun klanten. Ook kunnen ze daardoor met Q-link groeien in andere sectoren waarvoor de software uitermate geschikt is.

Marco Herder
Marco Herder Partner

Ondersteuning de Jong & Laan

De corporate finance adviseurs van de Jong & Laan hebben een due diligence-onderzoek naar LENS Business Software en L&P uitgevoerd, bestaande uit de volgende onderzoeksgebieden: financieel, fiscaal, IT en arbeidsjuridisch. De focus van het financiële onderzoek lag onder andere op het valideren van de (historische) financiële resultaten, het toetsen van de overnamebalans en het bepalen van het (normale niveau) werkkapitaal. Op fiscaal en arbeidsjuridisch gebied is de positie van de onderneming met betrekking tot de belastingen en het arbeidsrecht bepaald. Het IT-onderzoek betrof het in kaart brengen van de huidige IT-structuur en de toekomstbestendigheid van het systeem.

Meer over due-diligence
medewerkers de jong en laan

Meer over de organisaties

LENS Business Software

LENS Business Software (2007) biedt op maat gemaakte softwareoplossingen voor kwaliteitsmanagementsystemen die geschikt zijn voor elke, specifieke sector. Het bedrijf heeft een eigen softwareoplossing (Q-link) met diverse modules ontwikkeld om het kwaliteitsmanagement te bewaken en ernaar te handelen. LENS bedient klanten die gevestigd zijn in de Benelux en is actief in de volgende markten: zorg, welzijn, food, maatschappelijke en zakelijke dienstverlening. Daarnaast verzorgt LENS trainingen en ondersteunt bij de implementatie van de software. Verder hebben ze een zogeheten Happy Survey ontwikkeld om de klant- en medewerkerstevredenheid te meten.

Limpens en Partners

Limpens en Partners (1997) is een advies- en consultancykantoor in de zorgsector. Limpens heeft een sterke marktpositie verworven door het implementeren van kwaliteitssystemen binnen de zorgsector. Limpens is specialist binnen de apothekersmarkt, waarbij de focus specifiek ligt op kwaliteitsmanagement-certificeringen zoals ISO, HKZ en NEN-EN 15224. Limpens adviseert en ondersteunt haar klanten bij (onder andere) de volgende taken:

  • Het begeleiden van (zorg)organisaties bij het opzetten van een kwaliteits- managementsysteem en het behalen van certificering.
  • Assisteren van gecertificeerde organisaties bij het onderhouden en optimaliseren van hun kwaliteitsmanagementsysteem. 
  • Implementeren van Q-link software. 
  • Het geven van trainingen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Adcase Groep

Adcase is hét adviesbureau voor zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland. Met haar ruime expertise op het gebied van organisatieadvies, kwaliteitsmanagement, elektronisch cliënt dossier (ECD), zorgadministratie en financiële diensten ondersteunen ze al jaren vele zorg- en welzijnsorganisaties. Zo kan de focus van zorgmedewerkers blijven liggen op het primaire zorgproces en ontzorgt Adcase op alle processen daaromheen. Op deze manier bouwt  Adcase samen aan de Ideale Zorgwereld.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat onze corporate finance adviseurs voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Betrokkenen bij deze case

Marco Herder
Marco Herder Partner Meer over Marco
Marian Brendel
Marian Brendel Senior belastingadviseur Meer over Marian
Joanne Wesselo
Joanne Wesselo Senior jurist arbeidsrecht Meer over Joanne
Timon Schuurmans
Timon Schuurmans Adviseur corporate finance Meer over Timon
Hans Friedrich Meerholz
Hans Friedrich Meerholz Manager IT advies Meer over Hans Friedrich