Binden, boeien & waarderen

Heb je te maken met een hoog personeelsverloop binnen je organisatie? Dan is het goed om te kijken naar de opties die je hebt om mensen te binden, boeien en te waarderen. Loyale medewerkers blijven graag bij de organisatie werken en zijn gemotiveerd om bedrijfsdoelstellingen na te streven.
Neem direct contact op

Hoe behoud je mensen?

Je wilt mensen binnen je organisatie behouden, vooral in tijden dat het lastig is om aan nieuw personeel te komen. Daarom is het verstandig om in te zetten op binden, boeien en waarderen. Het zorgt niet alleen voor een lager verloop en minder verzuim, maar ook voor betere bedrijfsresultaten. 

Maar hoe doe je dat dan? Het sleutelwoord is transparantie. Laat je medewerkers onder andere zien wat hun arbeidsvoorwaarden zijn en welke doorgroeimogelijkheden er zijn. Maar wees ook open naar elkaar over de manier waarop hier tegenaan wordt gekeken. Bied je medewerkers voldoende perspectief? Laat je hen voldoende meedenken in bepaalde besluiten?

Luister naar je medewerkers en ga het gesprek met hen aan. Dan kom je erachter wat je mensen drijft en wat je kan doen om ze binnen je organisatie te behouden.

Hoe pak je dat aan?

Allereerst is het goed om te onderzoeken hoe jouw organisatie het op dit moment doet ten aanzien van binden, boeien en waarderen. De (gratis) HR Scan geeft je hier inzicht in door aan te tonen op welke HR thema's - direct - actie vereist is. De uitslag laat daarbij zien welke rol je organisatie speelt in de tevredenheid en het behoud van medewerkers.

Meer over de HR Scan
medewerker de jong en laan

Kansen bepalen

Aan de hand van de verkregen data en de bedrijfsdoelstelling bepalen we samen de juiste werkwijze. We gaan daarbij voor maatwerk, omdat iedere organisatie uniek is en om een andere aanpak vraagt. Mogelijke acties zijn:

Samen gaan we ervoor

Natasja Pierik
Natasja Pierik Senior HR adviseur Meer over Natasja
Gijsbert Hoek
Gijsbert Hoek Senior HR adviseur Meer over Gijsbert
Annemarie Wonink
Annemarie Wonink Vestigingsmanager Meer over Annemarie
Annerie Wentink
Annerie Wentink Manager personeel Meer over Annerie

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen