HR Scan

Als ondernemer moet je keuzes maken. Keuzes over je HR-structuur en de manier waarop jij je personeel wilt binden aan je organisatie. Maar waar dragen keuzes aan bij? Wat levert het concreet op? En wat heeft op dit moment de meeste prioriteit? Wij helpen je inzicht te geven in de kansen en uitdagingen binnen je HR-beleid, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. De (gratis) HR Scan is daarbij een goede uitgangspositie.
Direct een HR Scan aanvragen

Inhoud van de scan

Kies je voor een HR Scan, dan wordt er een vragenlijst door verschillende personen ingevuld. Deze personen zijn werkzaam binnen je organisatie. De vragen hebben betrekking tot een bepaald thema. Uiteindelijk krijg je inzicht in de kansen en uitdagingen met betrekking tot deze thema's: 
 

  • Strategie: inzicht in hoeverre de organisatie HR doelstellingen heeft vanuit een gedegen strategisch personeelsbeleid. 
  • Arbeidsmarktcommunicatie: hierin wordt duidelijk hoe het ervoor staat met het aantrekken en behouden van (nieuwe) mensen. 
  • Ontwikkeling: inzicht in de ontwikkelkansen voor je personeel op zowel persoonlijk als professioneel vlak.
  • Functiehuis: hierin wordt duidelijk in hoeverre medewerkers en leidinggevenden weten wat ze van elkaar kunnen verwachten in hun rol. 
  • Binden, boeien en waarderen: inzicht in hoeverre de organisatie een rol speelt in de tevredenheid en het behoud van medewerkers. 
  • Begeleiding: hierin wordt duidelijk hoe de kwaliteit van leiding en begeleiding binnen je organisatie wordt ervaren.
  • Arbo: inzicht in hoeverre de organisatie relevante zaken rondom het thema Arbo heeft georganiseerd. 
  • Beheer: hierin wordt duidelijk in hoeverre de organisatie kennis, inzicht en aandacht heeft voor alle relevante zaken die betrekking hebben tot HR.

Wie zijn betrokken?

De vragenlijst wordt door meerdere personen ingevuld, waaronder de eindverantwoordelijke van HR en de eigenaar/directeur. In de praktijk zien wij dat het beeld, bijvoorbeeld op het gebied van strategie en leiderschap, niet altijd bij iedereen overeenkomt. Daarover gaan wij dan in gesprek om de kansen in kaart te brengen. 

De HR Scan is een nulmeting,

een startpunt voor verdere optimalisatie

Uitslag HR Scan

De HR Scan is een nulmeting; een startpunt voor verdere optimalisatie. Het geeft niet aan dat iets positief of negatief is, maar het toont aan wat er aan de hand is binnen je organisatie. Hierbij kijken we waar binnen jouw organisatie de prioriteit ligt en dat leggen we naast de uitslag van de scan. Aan de hand daarvan kijken we waar voor jouw organisatie kansen liggen. 

Samen gaan!

Wij gaan graag met je in gesprek over de uitslag van de HR Scan. Zo kijken we onder andere graag met je mee of je:

Ben je benieuwd wat de HR Scan voor jouw organisatie kan opleveren? Neem gerust contact met ons op. 

Neem contact op
medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Natasja Pierik
Natasja Pierik Senior HR adviseur Meer over Natasja
Gijsbert Hoek
Gijsbert Hoek Senior HR adviseur Meer over Gijsbert
Annemarie Wonink
Annemarie Wonink Vestigingsmanager Meer over Annemarie
Annerie Wentink
Annerie Wentink Manager personeel Meer over Annerie
Rembrandt Damen
Rembrandt Damen HR adviseur Meer over Rembrandt

HR Scan aanvragen

Vraag een HR Scan aan door het onderstaande formulier in te vullen