Personeel behouden: samen gaan we ervoor

Heb je te maken met een hoog personeelsverloop binnen je organisatie? Vraag jij je af hoe je jouw personeel kunt binnenhouden? Dan is het goed om te kijken naar de opties die er zijn om mensen te binden, boeien en te waarderen. Loyale medewerkers blijven graag bij de organisatie werken en zijn gemotiveerd om bedrijfsdoelstellingen na te streven. Wij helpen je daarbij.

Personeel behouden: hoe doe je dat?

Trotse medewerkers zijn het uithangbord van je organisatie. Ze willen langere tijd aan je organisatie verbonden blijven en verspreiden positieve verhalen over jou als werkgever. Maar hoe zorg je ervoor dat deze mensen voor jouw organisatie kiezen? En hoe behoud je ze?

Het is steeds lastiger om personeel te binden en te boeien. Daarom is het nu meer dan ooit de tijd om werk te maken van duurzame inzetbaarheid. En dat begint met het houden van goede gesprekken met elkaar. Anders gezegd, door te luisteren naar elkaar.

Er zijn 3 factoren die van cruciaal belang zijn om werknemers vast te houden: erkenning, perspectief en succes. Want enkel betere arbeidsvoorwaarden of meer salaris zijn geen reden meer om te blijven. 

Zo bind je werknemers aan de organisatie [3 factoren]

Er zijn 3 factoren die van cruciaal belang zijn om werknemers vast te houden: erkenning, perspectief en succes. Want enkel betere arbeidsvoorwaarden of meer salaris zijn geen reden meer om te blijven. Ik vertel je er meer over in deze blog.

Lees verder
medewerkers de jong en laan

Luister naar je werknemers

Het belangrijkste ingrediënt voor aantrekkelijk werkgeverschap: luisteren naar je medewerkers. Waarom willen ze werken binnen jouw organisatie? Wat maakt het dat ze het naar hun zin hebben? Met een goede kijk naar binnen kan je met een sterk verhaal naar buiten treden. Laat weten waarin jij je onderscheidt van concurrenten en wat jouw organisatie uniek maakt. Zo wordt duidelijk waarom mensen voor jóu moeten kiezen als werkgever!

Lees verder
medewerkers de jong en laan

Laat (belangrijke) medewerkers participeren

Je hebt ongetwijfeld in gedachten wie voor jouw organisatie de meest belangrijke personen zijn. Deze mensen wil je voor een langere periode binden. Dit kan met een 'eenvoudig' schouderklopje, maar ook door medewerkers de mogelijkheid te geven om te participeren in de onderneming.

Lees verder

Duurzame

inzetbaarheid

De fysieke en mentale gezondheid van je personeel verandert tijdens hun loopbaan. Dit geldt ook voor competenties en kennis. Een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en dalende motivatie liggen dan op de loer. Reden genoeg om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid!

Mogelijkheden tot hybride werken

Jouw werknemers kunnen met jou als werkgever bespreken waar zij willen werken. Veel werknemers willen (deels) thuis blijven werken. Dit biedt voordelen: ze zijn thuis productiever, hebben geen reistijd en kunnen werk en privé gemakkelijker combineren.

Lees verder
medewerker de jong en laan

Haal het beste uit je werknemers met de SLIM subsidie

Wil je jouw medewerkers uitdagen en voor langere termijn aan je onderneming binden? Maar heb je geen geld, kennis of tijd om dat te stimuleren? Benut dan kansen met de subsidieregeling SLIM!

Lees verder
medewerker de jong en laan

Verras je
personeel met

een (onbelaste)
vergoeding

De werkkostenregeling (WKR) is een collectieve regeling voor vergoedingen en verstrekkingen aan personeel. Het is een systeem om de belastbaarheid vast te stellen van vergoedingen en verstrekkingen die je als werkgever aan je eigen werknemers geeft. Benieuwd wat de WKR voor jou betekent? Laten we er samen een blik op werpen.

(Motiverend) leiderschap

Je wilt mensen binden, vooral in tijden waarin veel verloop of verzuim is of waarin belangrijke veranderingen gaan plaatsvinden. Daarvoor is het belangrijk dat je als leider je mensen sturing kan geven en ze weet te motiveren en inspireren. Wij nemen je mee.

Lees verder

In de praktijk: Kinderdagverblijf De Dassenburcht

Een aantal jaar geleden was 1 leidster verantwoordelijk voor 4 baby’s, tegenwoordig mogen dat nog maar 3 baby’s zijn. Je hebt dus steeds meer mensen nodig, maar ook in deze branche is er krapte op de arbeidsmarkt. En als je de juiste mensen binnen hebt, moet je ze ook binnen zien te houden. Hoe houd je je werknemers aangehaakt? De personele vraagstukken werden steeds meer en divers. Hoe houd je dan alle ballen in de lucht? Dat vroeg om professionele begeleiding…

Lees verder
vrouwen gooien ballen in de lucht

Wil je ook personeel binnenhouden?

Wij denken graag met je mee. Vraag een gesprek aan door het onderstaande formulier in te vullen.