Werkkostenregeling (WKR)

De WKR is een collectieve regeling voor vergoedingen en verstrekkingen aan personeel

Het is een systeem om de belastbaarheid vast te stellen van vergoedingen en verstrekkingen die u als werkgever aan uw eigen werknemers geeft.

Met de werkkostenregeling mag een deel van de totale loonsom besteed worden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Vergoedt en verstrekt een werkgever meer, dan is hij een eindheffing verschuldigd van 80%.

Nieuw in 2020

  • De vrije ruimte is vergroot tot 3% over een loonsom van € 400.000 en 1,2% over het meerdere.
  • Verklaring omtrent gedrag is gericht vrijgesteld.
  • Aangiftetermijn is verlengd met 1 tijdvak.
  • Branche-eigen producten waarderen op waarde in economisch verkeer.

Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Door de verhoging van het forfait ontstaat wellicht meer vrije ruimte of betaalt u minder eindheffing. Graag kijken wij samen met u of wij nog andere optimalisatiemogelijkheden zien.

Zo zien we vaak componenten terugkomen die niet op een juiste wijze in de werkkostenregeling worden verwerkt. Dit kan gelijk invloed hebben op de vrije ruimte en u een voordeel opleveren!

Meer informatie? Download de whitepaper.

WKR | Best gelezen

Nieuws
Werkgeverszaken: vrije ruimte WKR en vrijstelling omscholing
Lees meer
Nieuws
Thuiswerken: wie betaalt de kosten?
Lees meer
Nieuws
Zijn de kosten van een airco fiscaal aftrekbaar?
Lees meer
Download hier alle ins en outs van de werkkostenregeling

Werkkostenregeling: waar u verplicht aan moet voldoen

Kom te weten wat u mag vergoeden en verstrekken aan uw werknemers.

Gevolgen voor de werkgever

De regeling heeft voor u als werkgever een aantal gevolgen. Niet alleen voor uw financiële administratie, maar ook voor uw salarisadministratie en het arbeidsvoorwaardenpakket van uw werknemers. Een goede inventarisatie van uw huidige situatie kan u inzicht geven hoe u de regeling optimaal kunt toepassen.

Aan de slag?!

Iedere werkgever is verplicht de werkkostenregeling toe te passen. Wilt u weten wat u aan vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers mag geven? En welke zaken onbelast vergoed mogen worden? Of juist weten hoe u nou die eindheffing voorkomt?

Wij ontwikkelden een stappenplan waarmee we inventariseren of u de Werkkostenregeling op de juiste, voordeligste manier toepast. Zo krijgt u helder in beeld of eventuele vervolgstappen nodig zijn,