Werkkostenregeling (WKR)
Samen gaan!
Met de werkkostenregeling mag een deel van de totale loonsom besteed worden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Vergoedt en verstrekt een werkgever meer, dan is hij een eindheffing verschuldigd van 80%.
Benut je de werkkostenregeling optimaal?
Door de verhoging van het forfait ontstaat misschien meer vrije ruimte of betaal je minder eindheffing. Laten we samen kijken of we nog andere optimalisatiemogelijkheden zien. Zo zien we vaak componenten terugkomen die niet op een juiste wijze in de werkkostenregeling worden verwerkt. Dit kan gelijk invloed hebben op de vrije ruimte en je een voordeel opleveren!
Goed om te weten
- De vrije ruimte in 2023 is 3% over een loonsom van € 400.000 en 1,18% over het meerdere.
- Verklaring omtrent gedrag is gericht vrijgesteld.
- Eindheffing betaal je uiterlijk bij de aangifte over het tweede tijdvak van het volgende kalenderjaar.
- Branche-eigen producten waarderen op waarde in economisch verkeer.
Gevolgen voor de werkgever
De regeling heeft voor jou als werkgever een aantal gevolgen. Niet alleen voor je financiële administratie, maar ook voor je salarisadministratie en het arbeidsvoorwaardenpakket van je werknemers. Een goede inventarisatie van je huidige situatie kan je inzicht geven hoe je de regeling optimaal kunt toepassen.
Aan de slag?!
Iedere werkgever is verplicht de werkkostenregeling toe te passen. Wil je weten wat je aan vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers mag geven? En welke zaken onbelast vergoed mogen worden? Of juist weten hoe je nou die eindheffing voorkomt?
Wij ontwikkelden een stappenplan waarmee we inventariseren of je de Werkkostenregeling op de juiste, voordeligste manier toepast. Zo krijgt je helder in beeld of eventuele vervolgstappen nodig zijn. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact op