Financiële administratie

Haal het beste uit uw onderneming naar boven

Een mkb-bedrijf staat of valt met een goed ingerichte en geautomatiseerde financiële administratie. U wilt bovendien inzicht in actuele cijfers, zodat u beter in staat bent het rendement van uw bedrijf te optimaliseren. Een volledige én overzichtelijke financiële rapportage waarover u tijdig beschikt.

Met een goed ingerichte financiële administratie bent u beter in staat het rendement van uw bedrijf te optimaliseren.

Maar een accurate financiële administratie biedt meer. Natuurlijk vormt het de basis voor de (visuele) jaarrekening en aangiften, maar het helpt u ook te voldoen aan complexe (fiscale) wet- en regelgeving. Transparant en met betrouwbare cijfers naar buiten treden is en blijft belangrijk vandaag de dag.

Onze accountants ondersteunen u met het automatiseren en efficiënt inrichten van de financiële administratie, maar we gaan verder dan dat. Wij kijken regelmatig met u mee en voorzien u van een proactief advies op basis van accurate en betrouwbare bedrijfsinformatie.

Daarbij bepaalt u zelf welke financiële processen u (tijdelijk) uitbesteedt. Want welke keuzes er ook gemaakt worden, we houden eenzelfde doel voor ogen: uw onderneming laten groeien. 

Inzicht in cijfers

Om inzicht te creëren zorgen wij dat alle cijfers worden ingevoerd in een geschikt online boekhoudpakket. Daarbij is het essentieel dat verschillende systemen aan elkaar worden gekoppeld, zodat alle administratieve processen - zoals inkoop, verkoop en voorraden - goed op elkaar aansluiten. 

Onze specialisten van IT advies realiseren dit door boekhoudsoftware als Exact Online en Visma.net in te zetten. Uiteindelijk heeft u actuele cijfers inzichtelijk, waardoor u:

✅ een compleet beeld heeft hoe uw onderneming ervoor staat;
✅ inzicht heeft in afwijkingen en bijzonderheden;
✅ minder handmatige acties hoeft uit te voeren, en dus;
✅ de focus kunt houden op uw 'eigen' werkzaamheden. 

Wij hielpen Fashcom met het automatiseren van de financiële administratie. In de onderstaande video wordt duidelijk waarom dit voor hen hét verschil maakte:

Hoe automatisering van de financiële administratie het verschil maakte

Gedeeltelijk of volledig uitbesteden

Onze mkb-accountants adviseren en denken met u mee, maar u beslist uiteindelijk zelf wat u gedeeltelijk en/of (tijdelijk) volledig uitbesteedt. Daarbij nemen wij graag werk voor u uit handen, zodat u de focus kunt houden op daar waar uw hart ligt. 

Welke keuzes u ook maakt, samen focussen we ons altijd op die ene extra stap om meer uit uw onderneming te halen. 

Wilt u ook inzicht in financiële stromen?

Benieuwd wat wij voor u en uw mkb-bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en we spreken de mogelijkheden met u door.

Financiële processen

U heeft inzicht in actuele cijfers en financiële processen

Vertaalslag

Financiële processen worden doorvertaald naar concrete stuurinformatie

Stuurinformatie

Alle financiële (stuur)informatie wordt weergegeven in een overzichtelijk dashboard

Doorvertaling naar stuurinformatie

middels het financieel dashboard

Financieel dashboard

Door het inzetten van een geschikt online boekhoudpakket, een accountant die regelmatig hierin met u meekijkt én u proactief adviseert op basis van actuele informatie heeft u inzicht in de financiële administratie. En dan?

De belangrijkste vervolgstap is om deze financiële stromen daadwerkelijk door te vertalen naar stuurinformatie. Hierbij kunt u gebruikmaken van het financieel dashboard, waarbij u in één oogopslag inzicht heeft in hoe uw mkb-bedrijf er financieel voor staat met betrekking tot uw doelstellingen. 

Onze accountants helpen u om, vanuit dit overzicht, concrete actiepunten te formuleren en verbeterslagen door te voeren. Ook kunnen wij u helpen met het doorrekenen van scenario's door het opstellen van prognoses. Hierbij wordt bijvoorbeeld duidelijk of een investering verantwoord is en/of u beter wel of geen personeel kunt aannemen. 

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Kwaliteit en betrouwbaarheid van data vinden we belangrijk, en daarom passen wij regelmatig data-analyse toe. Dit houdt in dat wij periodiek de financiële administratie analyseren en op basis daarvan nagaan of er zich nog bijzondere gebeurtenissen voordoen. 

Als resultaat daarvan krijgt u inzicht in alle trends, verbanden, seizoenspatronen, afwijkingen en andere opvallende zaken van uw bedrijfssituatie. Met deze input kunnen nog betere acties worden geformuleerd - gebaseerd op 'realtime' data. 

Uw partner in vooruitgang

Vrouw met zwarte kleding en bril kunt u mee in contact komen van vestiging Oldenzaal

Natuurlijk staat u er niet alleen voor. Wij helpen u met het stroomlijnen van de financiële administratie en houden daarbij altijd een oogje in het zeil. Wanneer wij opvallende zaken óf optimalisatiekansen zien informeren we u vrijwel direct. Wij zijn uw partner in vooruitgang. 

Daarbij geloven wij in lokale betrokkenheid, vandaar dat we met onze 23 vestigingen altijd bij u in de buurt zijn. Dit maakt het eenvoudiger om snel te schakelen en regelmatig met elkaar te sparren over (strategische) vraagstukken. 

Onze specialisten

Waar wilt u meer van bekijken?

Met de juiste online boekhoudsoftware heeft u inzicht in actuele cijfers en bent u beter in staat het rendement van uw bedrijf te optimaliseren.

Meer weten

In het financieel dashboard wordt het duidelijk waar acties nodig zijn en welke doelen u moet bijstellen om verder te groeien met uw mkb-bedrijf.

Meer weten

Inzicht door visualisaties van cijfers. Hiermee heeft u een helder beeld van de ontwikkelingen door de maanden heen.

Meer weten