Transfer pricing

Is je start-up snel internationaal aan het groeien? Of ben je al grensoverschrijdend aan het ondernemen? Dan moet je aantonen dat je de interne prijzen ook aan onafhankelijke derden zou hanteren. Dit noemen we transfer pricing. Wij ondersteunen en adviseren bij het ontwikkelen van jouw transfer pricing beleid. Samen analyseren we kansen en bekijken we hoe je risico’s kunt beperken.
Neem direct contact op

Transfer pricing

Transfer pricing is een van de belangrijkste fiscale punten wat je goed op orde moet hebben. De fiscale regels waar je bij internationaal ondernemen mee te maken krijgt, zijn complex en veranderen regelmatig.

Documentatie

Om hoge boetes en fiscale correcties te voorkomen, is het van belang dat je voldoet aan documentatieverplichtingen met de daarbij horende wetgeving. We ondersteunen je bij het minimaliseren van risico’s, het ontwikkelen van een transfer pricing model en -beleid en alle financiële, juridische en fiscale vraagstukken die zich hierbij kunnen voordoen.

At arm's length-beginsel

Onderlinge verrekenprijzen moeten overeenkomen met de prijzen die bij een soortgelijke transactie aan onafhankelijke derden in rekening worden gebracht. Om te beoordelen of bij een gelieerde transactie een zakelijke prijs wordt gehanteerd, moet niet alleen de prijs worden beoordeeld, maar ook hoe deze prijs tot stand is gekomen (at arm's length-beginsel). Het at arm’s length voorkomt bijvoorbeeld winstverschuivingen naar landen met lage tarieven voor de vennootschapsbelasting.

Consistent beleid

Het is van belang dat je onderneming een consistent transfer pricing beleid voert. Binnen je internationaal opererende onderneming(en) hebben de onderliggende verrekenprijzen direct invloed op de winst. Dit heeft vervolgens weer gevolgen voor de belastingheffing in het land waar je onderneming is gevestigd.

Het optimaliseren van de belastingdruk is één van de belangrijkste reden om je transfer pricing beleid op orde te hebben; je wilt geen dubbele belastingen betalen. Een consistent beleid helpt efficiënt gebruik te maken van de verschillende belastingwetgevingen in de landen waar je onderneming actief is. Wij denken graag met je mee.

Whitepaper

In de whitepaper lees je: 

  • de basis documentatieverplichting transfer pricing;
  • uitleg over hoe om te gaan met het groepsdossier en lokaal dossier;
  • informatie over het landenrapport en de notificatieplicht.

Altijd up-to-date

De transfer pricing regels gelden voor iedere vennootschapsbelastingplichtige onderneming die deel uitmaakt van een groep. Regelmatig wijzigen deze regels of worden de wettelijke vereisten verder aangescherpt, met name vanuit internationale verhoudingen. Het is daarom van belang om altijd up-to-date te blijven. 

Wij maken graag kennis met jou

Wil je controleren of je huidige transfer pricing documentatie aan de wet- en regelgeving voldoet? Of wil je weten hoe we jouw organisatie bij transfer pricing vraagstukken kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Daniël Mol
Daniël Mol Senior belastingadviseur Meer over Daniël
André Potgraven
André Potgraven Partner Meer over André
Henk-Jan Timmerman
Henk-Jan Timmerman Vestigingsmanager Meer over Henk-Jan
Cliff Roetenberg
Cliff Roetenberg Vestigingsmanager Meer over Cliff

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen