Fiscale positie

Laten we er samen het beste van maken. Samen het maximale uit je organisatie naar boven halen en streven naar een optimale fiscale positie, zodat je met een zeker gevoel je organisatiedoelstellingen kunt nastreven.
Neem direct contact op

Optimalisatie fiscale structuur

Je kiest voor een structuur die past bij je onderneming. Van daaruit is het belangrijk om je fiscale positie te optimaliseren; met een sterke fiscale positie weet je welke fiscale regelingen en faciliteiten voor jou van toepassing zijn en welke invloed dit heeft op je bedrijfsvoering. Dit geeft je een gerust gevoel, omdat je weet wat je te wachten staat. 

Wij helpen met het optimaliseren van jouw fiscale positie door oplossingen uit te werken die bijdragen aan een optimaal resultaat voor jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld te maken krijgt met een bedrijfsovername, fusie of verkooptraject, brengen we risico’s in kaart middels een fiscale due diligence en sparren we over een optimale fiscale structuur

In het kader van een optimale fiscale positie kan je er ook op vertrouwen dat wij op de juiste manier je aangiften verwerken. Denk hierbij aan het opstellen en indienen van aangiften van de meest voorkomende belastingen, zoals de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, schenk- en erfbelasting en dividendbelasting. 

Laten we er samen het beste van maken. Samen het maximale uit je organisatie naar boven halen en streven naar een optimale fiscale positie, zodat je met een zeker gevoel je organisatiedoelstellingen kunt nastreven.

Afstemming Belastingdienst

Misschien krijg je ooit te maken met situaties waarin afstemming nodig is met de Belastingdienst. Soms aan de voorkant, als je - via vooroverleg - zekerheid wenst over de fiscale consequenties van transacties, gebeurtenissen of adviezen. Ook controleert de Belastingdienst achteraf, wanneer zij een (boeken)onderzoek instelt en/of een steekproef houdt. 

Horizontaal toezicht

Om je rust en zekerheid te bieden bij een dergelijke afstemming of controle hebben we als de Jong & Laan de keuze gemaakt om een fiscaal dienstverlenersconvenant horizontaal toezicht te sluiten met de Belastingdienst. Onder horizontaal toezicht is het makkelijker om, al vóórdat de aangifte is opgesteld, je zekerheid te geven of de Belastingdienst jouw visie op de fiscale positie deelt.

Daarnaast worden, door horizontaal toezicht, belastingaangiften doorgaans sneller afgewikkeld en niet meer betrokken in vragenbrieven of lokale belastingcontroles achteraf. Wil je meer weten over horizontaal toezicht en of het ook voor jouw organisatie interessant is? Neem gerust contact met ons op. 

Samen gaan we ervoor

Mark Temmink
Mark Temmink Senior belastingadviseur Meer over Mark
Geert-Jan Halsema
Geert-Jan Halsema Senior belastingadviseur Meer over Geert-Jan
Marian Brendel
Marian Brendel Senior belastingadviseur Meer over Marian
Henk Dollekamp
Henk Dollekamp Senior belastingadviseur Meer over Henk
Annemarie Hulsman
Annemarie Hulsman Senior belastingadviseur Meer over Annemarie
Yvo Burkink
Yvo Burkink Senior belastingadviseur Meer over Yvo
Rien Pol
Rien Pol Senior belastingadviseur Meer over Rien
Ellen Punte
Ellen Punte Senior belastingadviseur Meer over Ellen
Tom Meuleman
Tom Meuleman Senior familieadviseur Meer over Tom
Sandra Sennema
Sandra Sennema Senior belastingadviseur Meer over Sandra
Rob Borgerink
Rob Borgerink Belastingadviseur Meer over Rob
Niek van der Beek
Niek van der Beek Senior belastingadviseur Meer over Niek
Frank de Jong
Frank de Jong Senior belastingadviseur Meer over Frank
Jan Bloodshoofd
Jan Bloodshoofd Senior belastingadviseur Meer over Jan

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen