Accountancy

Natuurlijk zijn we van de cijfers. Maar wat daarachter zit zijn jouw ambities. Wat heb jij nodig om die waar te maken? Dat is voor ons de kern. En wij leveren de drive en expertise om samen doelen te bereiken. Samen gaan!
Neem direct contact op

Samen gaan!

Je cijfers vertellen je waar je nu staat. Het efficiënt inrichten van de financiële administratie en het samenstellen van de (visuele) jaarrekening zijn de basis. Maar waar wil je naartoe groeien met je organisatie? Samen gaan we van inzicht naar mogelijkheden. Met slimme data-analyses en advies over zaken die ons opvallen.

Graag sparren we met je over strategische vraagstukken. Want uiteindelijk wil jij je mkb-bedrijf laten groeien en optimaliseren, zodat je toekomstbestendig onderneemt. Dat snappen wij als geen ander.

Laten we samen jouw ambities waarmaken!

Waar wil je meer
over weten?

 • Financiële administratie
 • Jaarrekening
 • Financieel dashboard
 • Online boekhouden
 • Data-analyse
 • Prognoses
 • Financiële administratie

  Een mkb-bedrijf staat of valt met een goed ingerichte en geautomatiseerde financiële administratie. Alleen met actuele cijfers ben je in staat de juiste beslissingen te nemen en het rendement van je bedrijf te optimaliseren. Naast actuele cijfers wil je een volledige én overzichtelijke financiële rapportage waarover je tijdig beschikt.

  Lees meer
 • Jaarrekening

  De jaarrekening: de financiële stand van zaken van je bedrijf. Je krijgt hiermee inzicht in financiële stromen, winsten, verliezen met eventueel een bijbehorende samenstellingsverklaring, controleverklaring of beoordelingsverklaring. Maar het is zoveel meer. 

  Lees meer
 • Financieel dashboard

  Realtime financieel inzicht; dat maakt dat je weet hoe je er op dit moment voor staat en waar acties nodig zijn. Inzicht in tussentijdse cijfers op kwartaalniveau, maar ook maandelijks of dagelijks. Eenvoudig maak je een vergelijking met voorgaande periodes en op basis daarvan trek je conclusies en voer je verbeteringen door.

  Lees meer
 • Online boekhouden

  Inzicht in cijfers, altijd en overal. In één oogopslag zien hoe je mkb-bedrijf ervoor staat en waar actie nodig is. Een totaaloverzicht van actuele en betrouwbare cijfers uit de financiële administratie waarop je kunt verder bouwen: dat is online boekhouden.

  Lees meer
 • Data-analyse

  Je wilt (tussentijds) inzicht in je bedrijfssituatie; niet aan het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan. Inzicht in alle trends, verbanden, afwijkingen, seizoenspatronen en andere opvallende zaken. Dat snappen wij als geen ander, en daarom passen wij data-analyse toe. Een extra kwaliteitscheck waarbij we de financiële administratie analyseren op bijzondere gebeurtenissen. 

  Lees meer
 • Prognoses

  Als je een forse investering doet, dan hoop je natuurlijk dat dit een wijs besluit is. In de praktijk blijkt echter dat zich soms onverwachtse situaties voordoen, waardoor je achteraf liever andere keuzes had gemaakt. Hoewel dit nooit helemaal te voorkomen is, kunnen wij wel veel onzekerheid voor je wegnemen.

  Lees meer

Inzicht in je onderneming

Je wilt de financiële administratie binnen je mkb-bedrijf goed op orde hebben, zodat je inzicht hebt in actuele cijfers. Dat geeft je vertrouwen en helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen. Alles staat of valt met het correct automatiseren van financiële processen.

Daar sta je natuurlijk niet alleen voor. Onze accountants zorgen voor het stroomlijnen en optimaliseren van de financiële administratie met - bij je onderneming passende - online boekhoudpakketten. Door systemen te koppelen krijg je een compleet beeld van hoe je ervoor staat.

medewerkers de jong en laan
Door de samenwerking met de Jong & Laan kunnen wij ons focussen op de dingen waar wij goed in zijn en kunnen zij ons helpen met de dingen waar zij goed in zijn.

De Jong & Laan zette een volledig geautomatiseerde administratie op, met behulp van SmartBooqing. Zo kreeg Fashcom volop inzicht en wonnen ze heel wat tijd! 

Lees klantcase
Stilzitten is geen optie voor Preston Palace

Stilzitten: dat is voor Preston Palace geen optie. Samen met de Jong & Laan worden grote stappen gezet op het gebied van digitale stuurinformatie.

Lees klantcase
Je wilt zekerheid over de keuzes die je maakt, zodat je met een gerust gevoel verder kan.

Twijfel je wel eens of een investering verantwoord is? Prognoses bieden je rust en zekerheid. In deze blog legt collega Jordy uit hoe dit zit. 

Lees blog

Samen gaan we ervoor

Sjoerd Franck
Sjoerd Franck Accountant/senior bedrijfsadviseur Meer over Sjoerd
Mariët Rodink
Mariët Rodink Accountant Meer over Mariët
Steven Werner
Steven Werner Accountant Meer over Steven
Carien Vloedgraven
Carien Vloedgraven Senior adviseur mkb Meer over Carien
Francis Ripolli
Francis Ripolli Partner Meer over Francis
Roy Veld
Roy Veld Senior adviseur mkb Meer over Roy
Bert Westland
Bert Westland Vestigingsmanager Meer over Bert
Bram Turk
Bram Turk Senior adviseur mkb Meer over Bram
Jordy Ekkel
Jordy Ekkel Accountant Meer over Jordy
Anne Henk van der Heide
Anne Henk van der Heide Accountant Meer over Anne Henk
Sandra Temmink
Sandra Temmink Accountant Meer over Sandra
Frank Hop
Frank Hop Partner Meer over Frank
Wilfried Holtkuile
Wilfried Holtkuile Accountant/Senior familieadviseur Meer over Wilfried
Fokko van der Graaf
Fokko van der Graaf Vestigingsmanager Meer over Fokko
Dennis Molenaar
Dennis Molenaar Accountant Meer over Dennis

Veelgestelde vragen

Wat houdt accountancy in bij de Jong & Laan?

Het efficiënt inrichten van de financiële administratie, creëren van dashboards en het samenstellen van de (visuele) jaarrekening zijn de basis. Maar waar wil je heen? Samen creëren we inzicht in de mogelijkheden. Met slimme data-analyses en advies over zaken die ons opvallen.

Waarin verschilt de Jong & Laan van andere accountantskantoren?

Het verschil zit hem eigenlijk al in de naam 'accountantskantoor'. Want de Jong & Laan is veel meer dan alleen een accountantskantoor. Zo sparren we ook graag met je over (strategische) vraagstukken op het gebied van belasting of personeel, helpen we je bij bedrijfsverkoop of -overname, kijken we samen vooruit aan de hand van slimme data-analyses en formuleren we jouw subsidiekansen.

Hoe maak ik goede (investerings)beslissingen?

Een financieel dashboard helpt je bij het maken van financiële beslissingen. Daarmee wordt het duidelijk hoe je er op dit moment voor staat, waar acties nodig zijn én wat de impact is van bepaalde, toekomstige besluiten. Wij kijken graag met je mee. 

Stel je vraag

Spreekt onze aanpak je aan en ben je nieuwsgierig geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door het onderstaande formulier in te vullen.