Visuele jaarrekening

Snel en op een duidelijke manier zien hoe u ervoor staat

Cijfers bespreken via de visuele jaarrekening - wat moet u zich daarbij voorstellen? En wat is het voordeel hiervan ten opzichte van de oorspronkelijke jaarrekening?

Het sleutelwoord is inzicht; zien hoe uw mkb-bedrijf er financieel voor staat en op basis daarvan beslissingen nemen.

Het sleutelwoord is inzicht; zien hoe uw mkb-bedrijf er financieel voor staat en op basis daarvan weloverwogen beslissingen nemen. De visuele jaarrekening gaat daarbij echt een stap verder dan de 'gewone' jaarrekening. In een helder en visueel overzicht worden bedrijfsstromen weergegeven en desgewenst kan worden ingezoomd op details, zoals top 10 klanten of omzet per relatie. 

Bijkomend voordeel is dat er vergelijkingen gemaakt kunnen worden tussen periodes. Hierdoor heeft u meer inzicht in de ontwikkelingen door de maanden heen. Vanuit hier kunt u actiepunten formuleren om uw processen te optimaliseren. Daar staat u natuurlijk niet alleen voor; onze accountants staan u bij om (tussentijds) te sparren over de kansen die er zijn voor uw mkb-bedrijf. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de visuele jaarrekening? Klik er hieronder doorheen en ervaar het zelf: 

Grip op uw doelstellingen

Vraagt u zich wel eens af:

  • wat u moet doen om investeringsplannen waar te maken?
  • of een investering verantwoord is?
  • waar ruimte in uw budget is en waar u moet bezuinigen?
  • wie uw belangrijkste afnemers zijn?
  • met welke activiteiten u rendement maakt en welke activiteiten u beter kunt staken of afstoten?
  • hoe personeelskosten verdeeld zijn over verschillende vestigingen?
  • of u wel of geen personeel moet aannemen?
  • of het wijzigen naar een andere rechtsvorm wenselijk is?

Dan dient de visuele jaarrekening als uitstekend hulpmiddel. Onze accountants nemen u mee in de belangrijkste cijfers en ondersteunen u bij het beantwoorden van uw vragen en het maken van weloverwogen beslissingen. 

Enthousiast geworden?

Spreekt de visuele jaarrekening u aan? Laten we eens sparren over de mogelijkheden voor uw onderneming.

Uw partner in vooruitgang

U kunt natuurlijk bij ons terecht voor het samenstellen van de jaarrekening en het toevoegen van een samenstellings-, controle- of beoordelingsverklaring. Daarnaast komen wij ook proactief naar u toe, bijvoorbeeld als wij iets opvallends zien in uw financiële administratie. Doordat onze accountants data-analyse toepassen worden bijzonderheden en afwijkingen bovendien snel opgemerkt. 

We analyseren de oorzaak en maken een vertaalslag naar verbeteracties en optimalisatiemogelijkheden. Daarbij geven we u meer inzicht in bedrijfsstromen met het financieel dashboard, waarin u realtime kunt zien in hoeverre doelstellingen zijn behaald ten opzichte van de voorgaande periode en ten aanzien van de begroting. 

Een stap verder met uw mkb-bedrijf; dat is waar we ons, samen met u, graag voor inzetten. 

Waar wilt u meer van bekijken?

In het financieel dashboard wordt het duidelijk waar acties nodig zijn en welke doelen u moet bijstellen om verder te groeien met uw mkb-bedrijf.

Meer weten

Door het toepassen van data-analyse zijn wij beter in staat afwijkingen en bijzonderheden voor uw organisatie vast te stellen.

Meer weten

Door prognoses krijgt u inzicht in verschillende scenario's en weet u hoe u hierop kunt inspelen. Onzekerheden worden weggenomen.

Meer weten