Data-analyse

Een bewuste focus op bijzonderheden en trends

U wilt (tussentijds) inzicht in uw bedrijfssituatie; niet aan het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan. Inzicht in alle trends, verbanden, afwijkingen, seizoenspatronen en andere opvallende zaken. Dat snappen wij als geen ander, en daarom passen wij data-analyse toe. Een extra kwaliteitscheck waarbij we de financiële administratie analyseren op bijzondere gebeurtenissen. 

Vertaalslag naar concrete stuurinformatie 

Daar zit de toegevoegde waarde: analyseren en een duidelijke vertaling maken naar inzicht en verbeterslagen.

Wij analyseren voor u de oorzaak van een bepaalde afwijking, bijvoorbeeld in de voorraadadministratie of in facturatiesystemen. Dit houden wij natuurlijk niet voor onszelf, maar bespreken we uitvoerig met u. Aan de hand daarvan maken we voor u een duidelijke vertaalslag naar inzicht en verbeterslagen.

En daar blijft het niet bij. We proberen er ook lessen uit te halen; we geven u proactief advies hoe onverwachtste en/of afwijkende situaties in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarbij houden we te allen tijde het voornaamste doel voor ogen: uw mkb-bedrijf naar een hoger niveau tillen. 

In onderstaand blog vertelt onze collega Jasper Visserman meer over de meerwaarde van data-analyse: 

Bijzonderheden snel aan het licht

Door data-analyse kan onder meer het volgende geconstateerd worden:

  • opvallend meer uitgaven in een bepaalde maand; 
  • een achterblijvende omzet op debiteurniveau;
  • een afwijkend hoog of laag btw-bedrag.

Wij helpen u in te spelen op dergelijke bijzondere gebeurtenissen en maken voor u de vertaalslag naar concrete actiepunten. 

Betrouwbare cijfers

Onze accountants worden bij het inladen, interpreteren en analyseren van data ondersteund door IT adviseurs. Door deze effectieve samenwerking komen we voor u met cijfers waarop u kunt verder bouwen. U wilt bovendien volledige en betrouwbare cijfers terugzien in het financieel dashboard en/of de (visuele) jaarrekening.

Wilt u ook inzicht in financiële stromen?

Benieuwd wat wij voor u en uw mkb-bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en we spreken de mogelijkheden met u door.

Inzicht in cijfers

met het financieel dashboard

Financieel dashboard

Opvallende en specifieke gebeurtenissen zijn interessant, maar het is ook belangrijk om de 'helikopterview' te houden. U wilt immers een totaalbeeld - weten hoe u er financieel voor staat en in hoeverre u doelstellingen heeft behaald. De oplossing? Het financieel dashboard

In een helder en gebruiksvriendelijk dashboard krijgt u onder andere realtime inzicht in (mutaties in) de liquiditeit, omzet, kostprijs, brutomarge, debiteuren en crediteuren ten opzichte van voorgaande periodes.

Wilt u inzicht in de gevolgen van een mogelijke actie, bijvoorbeeld wanneer u een forse investering doet? Wij helpen u door prognoses op te stellen. Hierbij doorrekenen onze accountants scenario's en bespreken wat voor uw situatie de meest wenselijke optie is. 

Wij helpen u graag

welke kansen liggen er voor u?

Vrouw met zwart shirt en headset is iemand met wie u in contact kan komen van vestiging Harderwijk

Door het toepassen van data-analyse zijn wij beter in staat afwijkingen en bijzonderheden voor uw mkb-bedrijf vast te stellen. Dit geeft niet alleen vertrouwen, maar hierdoor kunt u ook uw optimalisatiekansen maximaal benutten en het beste uit uw onderneming naar boven halen. 

Wilt u nog een stap verder en inzicht verkrijgen met het financieel dashboard? Onze IT-adviseurs helpen u met creëren en optimaliseren hiervan. 

Neem gerust contact op en laten we samen de mogelijkheden bespreken.

Onze specialisten

Waar wilt u meer van bekijken?

In het financieel dashboard wordt het duidelijk waar acties nodig zijn en welke doelen u moet bijstellen om verder te groeien met uw mkb-bedrijf.

Meer weten

De visuele jaarrekening laat niet alleen actuele cijfers zien, maar presenteert ook een doorkijk naar het volgende jaar.

Meer weten

Door prognoses krijgt u inzicht in verschillende scenario's en weet u hoe u hierop kunt inspelen. Onzekerheden worden weggenomen.

Meer weten