Data-analyse

Door data-analyse heb je (tussentijds) inzicht in trends, verbanden, afwijkingen en opvallende gebeurtenissen binnen je mkb-bedrijf.
Neem direct contact op

Samen gaan!

Je wilt (tussentijds) inzicht in je bedrijfssituatie; niet aan het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan. Inzicht in alle trends, verbanden, afwijkingen, seizoenspatronen en andere opvallende zaken. Dat snappen wij als geen ander, en daarom passen wij data-analyse toe. Een extra kwaliteitscheck waarbij we de financiële administratie analyseren op bijzondere gebeurtenissen. 

Wij analyseren voor jou de oorzaak van een bepaalde afwijking, bijvoorbeeld in de voorraadadministratie of in facturatiesystemen. Dit houden wij natuurlijk niet voor onszelf, maar bespreken we uitvoerig met jou. Aan de hand daarvan maken we voor jou een duidelijke vertaalslag naar inzicht en verbeterslagen.

En daar blijft het niet bij. We geven je proactief advies hoe onverwachtste en/of afwijkende situaties in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarbij houden we te allen tijde het voornaamste doel voor ogen: de continuïteit van jouw mkb-bedrijf en deze naar een hoger niveau tillen. 

Bijzonderheden snel aan het licht

Door data-analyse kan onder meer het volgende geconstateerd worden:

  • Opvallend meer uitgaven in een bepaalde maand.
  • Een achterblijvende omzet op debiteurniveau.
  • Een afwijkend hoog of laag btw-bedrag.

Wij helpen je in te spelen op dergelijke bijzondere gebeurtenissen en maken voor jou de vertaalslag naar concrete actiepunten. Hierbij hebben we ondersteuning van onze IT adviseurs.

Door deze effectieve samenwerking leveren we jou cijfers aan waarop je kunt verder bouwen. De volledige en betrouwbare cijfers zijn daarbij in een overzicht terug te zien in het financieel dashboard en/of de (visuele) jaarrekening.

Neem contact op
Vestiging-Zwolle-0129

Samen gaan we ervoor

Jasper: de groei van gegevensverzameling is geen bedreiging, maar juist een kans.

De term data-analyse komt tegenwoordig overal voorbij, maar waarom is het zo belangrijk om ermee aan de slag te gaan? Ik vertel het in mijn blog. 

Lees blog

Contact

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen