Data-analyse

Bewust de focus op bijzonderheden en trends

U wilt (tussentijds) inzicht in uw bedrijfssituatie; niet aan het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan. Inzicht in alle trends, verbanden, afwijkingen, seizoenspatronen en andere opvallende zaken. Dat snappen wij als geen ander, en daarom passen wij data-analyse toe. Een extra kwaliteitscheck waarbij we de financiële administratie analyseren op bijzondere gebeurtenissen. 

Daar zit de toegevoegde waarde: analyseren en een duidelijke vertaling maken naar inzicht en verbeterslagen.

Wij analyseren voor u de oorzaak van een bepaalde afwijking, bijvoorbeeld in de voorraadadministratie of in facturatiesystemen. Dit houden wij natuurlijk niet voor onszelf, maar bespreken we uitvoerig met u. Aan de hand daarvan maken we voor u een duidelijke vertaalslag naar inzicht en verbeterslagen.

En daar blijft het niet bij. We geven u proactief advies hoe onverwachtste en/of afwijkende situaties in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarbij houden we te allen tijde het voornaamste doel voor ogen: de continuïteit van uw mkb-bedrijf en deze naar een hoger niveau tillen. 

Bijzonderheden snel aan het licht

Door data-analyse kan onder meer het volgende geconstateerd worden:

  • opvallend meer uitgaven in een bepaalde maand; 
  • een achterblijvende omzet op debiteurniveau;
  • een afwijkend hoog of laag btw-bedrag.

Wij helpen u in te spelen op dergelijke bijzondere gebeurtenissen en maken voor u de vertaalslag naar concrete actiepunten. 

Betrouwbare cijfers

Onze accountants worden bij het inladen, interpreteren en analyseren van data ondersteund door IT adviseurs. Door deze effectieve samenwerking leveren we u cijfers aan waarop u kunt verder bouwen. Bovendien zijn de volledige en betrouwbare cijfers overzichtelijk terug te zien in het financieel dashboard en/of de (visuele) jaarrekening.

Wilt u ook inzicht in financiële stromen?

Door het toepassen van data-analyse zijn wij beter in staat afwijkingen en bijzonderheden voor uw mkb-bedrijf vast te stellen. Dit geeft niet alleen vertrouwen, maar hierdoor kunt u ook uw optimalisatiekansen maximaal benutten en het beste uit uw onderneming naar boven halen. 

Benieuwd wat wij voor u en uw mkb-bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op en we spreken de mogelijkheden met u door.

Onze specialisten

Ook interessant

Data-analyse: krijg inzicht in uw onderneming

De term data-analyse komt tegenwoordig overal voorbij, maar waarom is het zo belangrijk om ermee aan de slag te gaan? Lees meer...

Door Jasper Visserman
Lees blog