Samen gaan! Met je adviseur ambities waarmaken

De wetgeving op het gebied van loonheffingen verandert voortdurend. Daarom helpt de Jong & Laan u als ondernemer graag verder. Wat zijn de meest gestelde vragen?

Loonheffing

Als u personeel in dienst heeft, moet u loonheffingen op het salaris inhouden. De wetgeving op het gebied van loonheffingen is voortdurend in beweging. Dat maakt het voor u als ondernemer lastig om alle wijzigingen goed te volgen.

Vragen over loonheffingen

Onze loonheffingsspecialisten beantwoorden zeer uiteenlopende vragen van ondernemers. Om u een indruk te geven:

  • Ik wil mijn werknemer een reiskostenvergoeding geven. Mag ik deze meenemen in het forfait voor de WKR?
  • Ik ga dit jaar zzp’ers inhuren om opdrachten uit te voeren en ik heb een modelovereenkomst gevonden die me passend lijkt.
    • Kan en mag ik deze gebruiken?
    • Voldoet de overeenkomst zo aan alle eisen?
    • En moet ik deze aanleveren bij de Belastingdienst ter goedkeuring?
  • Ik heb een eindheffing betaald voor de werkkostenregeling (WKR). Hoe kan ik dit voorkomen?

Loonheffing en contracten zzp’ers

Waar vijf jaar geleden het accent vooral op de invoering van de WKR lag, is de inzet van zzp’ers op dit moment een hot item. Wij bekijken dan ook veel contracten voor de inzet van zzp’ers. Niet meer dan logisch, want u wilt zich daar als opdrachtgever niet aan branden.

Stel dat het een werknemer blijkt te zijn en geen zzp'er. Dit heeft fiscale consequenties maar ook arbeidsrechtelijke gevolgen die voor uw rekening kunnen komen.

Brede scope

De scope van de loonheffingsspecialisten van de Jong & Laan is breed. Zo helpen we buitenlandse klanten die hun personeel in Nederland laten werken. Maar ook de verzekeringsplicht van een dga en/of zijn familie is een onderwerp waar klanten ons voor weten te vinden.  

Met een quickscan brengen we loonheffingsrisico's in kaart. Neemt u bijvoorbeeld wel voldoende maatregelen tegen aansprakelijkstelling voor loonheffingen en/of omzetbelasting bij inlenen van personeel of aanneming van werk (keten- en/of inlenersaansprakelijkheid).

Wij kunnen u begeleiden bij uw loonadministratie, looncontrole of een afronding daarvan. Ook hebben wij ervaring met bezwaarprocedures naar aanleiding van looncontroles. Uiteraard blijven de verschillende regelingen omtrent de (bestel)auto van zaak een aandachtspunt, waarbij we samen met u kiezen welke regeling het beste bij u past.

Neem contact op

Whitepaper WKR

Lees in deze whitepaper alles over de werkkostenregeling (WKR) en kom te weten waar u verplicht aan moet voldoen.

De loonkostenvoordelen onduidelijk? Belastingadviseur Leonie legt het uit.