De vakantieperiode: aandachts­punten voor werkgevers

Breekt er weer bijna een vakantieperiode aan? Dan is het voor jou als werkgever belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Op deze pagina bundelen we informatie over onder andere vakantiedagen, vakantiewerk en de (lease)auto die je meeneemt op vakantie. Lees snel verder en zorg dat je goed voorbereid de vakantieperiode tegemoet gaat!

Waar je rekening mee moet houden

Mag je een werknemer verplichten vakantiedagen op te nemen? Waar moet je op letten met vakantiewerk en/of oproepkrachten? Wat zijn bijvoorbeeld de regels voor werknemers onder de 16 jaar? En waar moet je rekening mee houden als je op vakantie wil met een auto van de zaak?

Op deze pagina hebben we informatie voor je gebundeld, waardoor je de antwoorden krijgt op al je vragen. 

Heb je oproepkrachten? Let op deze bijzonderheden

De WAB en de EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden hebben gezorgd voor veranderingen ten aanzien van oproepkrachten. Ik neem je in deze blog mee in de belangrijkste aandachtspunten.

Naar blog
Hebben jouw werknemers nog veel vakantiedagen? Let op deze risico's!

Werknemers hebben recht op vakantiedagen om van deze welverdiende pauzes te genieten. Maar wat gebeurt er wanneer deze vakantiedagen zich opstapelen? HR adviseur Natasja Pierik-Schuirink bespreekt 5 punten waarom het beter is om een stuwmeer aan vakantiedagen te voorkomen en hoe je dit in de praktijk aanpakt.

Naar blog
Leaseauto zonder bijtelling mee op vakantie? Zo regel je dat!

Een leaseauto zonder bijtelling met een beperkt aantal privékilometers. Een geschikte regeling voor veel ondernemers. Maar hoe zit het in de vakantietijd? Kun je met een auto van de zaak zonder bijtelling op vakantie?

Naar blog
Vakantiewerk? Leuk! Maar pas wel op

Zomervakantie! De periode waarin jongeren graag een centje bijverdienen. Zij hun inkomen, de werkgever goedkope, meestal onervaren, kracht om het werk gedaan te krijgen. Voorkom situaties zoals die van Bas...

Naar blog

Samen gaan we ervoor

Juliëtte Röben
Juliëtte Röben Senior jurist arbeidsrecht Meer over Juliëtte
Mariëtte te Kaat
Mariëtte te Kaat Adviseur loonheffingen Meer over Mariëtte
Tirsa Dekker
Tirsa Dekker Arbeids- en organisatiepsycholoog Meer over Tirsa
Annerie Wentink
Annerie Wentink Manager personeel Meer over Annerie
Steven Akse
Steven Akse Privacy officer Meer over Steven
Martin Zwiers
Martin Zwiers Partner Meer over Martin

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen