Vriendschap als o­ver­koe­pe­len­de ambitie bij Alleeninkt.nl

De vrienden Nick van Klinken en Daniël Keute ontdekten met Alleeninkt.nl een gat in de markt. Toen het een serieuze business werd, was een adviseur van de Jong & Laan snel gevonden: Anne uit hun eigen vriendengroep!

Klantcase Alleeninkt.nl

"We leven in een snel veranderende wereld" is een uitspraak die iedereen in zijn of haar omgeving wel eens hoort. Waar die verandering voor sommige generaties zat in de overgang van typemachine naar computer en printer, gaat een nieuwe generatie steeds meer ‘papierloos’ werken. Desalniettemin is de vraag naar printers door het toenemend aantal thuiswerkers enorm gestegen.

De vrienden Nick van Klinken en Daniël Keute stapten in de voortdurende doorontwikkeling van printers en de daarbij horende cartridges. Alleeninkt.nl bleek een gat in de markt. Wat ontstond in een opwelling, werd een serieuze business.

Jonge ondernemers

Vanaf groep 2 van de basisschool kennen de jonge ondernemers elkaar. In diezelfde klas zat ook adviseur mkb Anne Kampjes die Alleeninkt.nl nu vanuit de financiële invalshoek begeleidt. Maar hoe is het zover gekomen dat deze schoolvrienden zaken met elkaar doen?

Van huis uit zijn de jongens bekend met ondernemen. Naast hun studie (detailhandel en bedrijfskunde) begonnen Nick en Daniël ooit met de in- en verkoop van betontafels. Een margerijk product waarmee ze een leuk zakcentje verdienden. Echter, het product was bewerkelijk, nam veel opslagruimte in beslag en was zwaar om te verwerken.

Anne Kampjes
Anne Kampjes Senior adviseur mkb

Het ondernemersbloed begon te borrelen

Toen in 2013 de vader van Nick de opmerking maakte om eens te kijken naar cartridges en toners omdat er zoveel prijsverschil op dat gebied was, begon het ondernemersbloed te borrelen:

 • een verbruiksproduct met vrij continue doorloop;
 • een goede marge;
 • gemakkelijk te verzenden;
 • veel minder opslagruimte.

Nick (Alleeninkt.nl): vanaf groep 2 van de basisschool kennen Daniël en ik elkaar. In diezelfde klas zat ook adviseur Anne van de Jong & Laan.

Via YouTube werden er filmpjes bekeken over het opzetten van een webshop en al snel was de eerste online order een feit. De jongens besloten beiden om van € 300 eigen geld nieuwe voorraad in te kopen. Ze zagen kansen en voordelen in de online verkoop. De webshop zorgde voor een hoog rendement en maakte de onderneming schaalbaar.

En dat bleek waar. Inmiddels groeit Alleeninkt.nl naar een top 3 speler binnen het segment en komt ook internationaal ondernemen steeds dichterbij. Zo is België al een serieus afzetgebied geworden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Volwassen organisatie

In eerste instantie redden ze het met zijn tweetjes. In de periode dat de groei toenam, werden er echter steeds meer vrienden ingezet om de orders te verwerken. Eerst was het op vriendschappelijke basis ‘even samen de schouders eronder zetten’, maar uiteindelijk kwamen de vrienden in dienst.

Tussen de vriendengroep – die nog altijd regelmatig samen op de mountainbike een rondje door de mooie omgeving van Hardenberg maakt – zat ook oud klasgenoot Anne Kampjes. Hij was bij de Jong & Laan als stagiair begonnen en werkt inmiddels als adviseur mkb.

Waar Anne in het begin van het bedrijfje alleen in de avonduren meekeek in de financiële administratie, groeide Alleeninkt.nl in de loop der jaren door tot een volwassen organisatie. Zodanig dat in 2016 het moment ontstond dat het bedrijf ook een echte accountant nodig had. Anne adviseert inmiddels vanuit een officiële accountancyrol en draagt met een multidisciplinair team zorg voor onder meer:

 • het verzorgen van de salarisverwerking;
 • bespreken van de kwartaalcijfers;
 • het samenstellen van de jaarrekening;
 • en het verzorgen de belastingaangiften.

Daar waar nodig - bijvoorbeeld bij advisering rondom internationaal ondernemen, investeringen of andere strategische zaken - schakelt hij specialistische collega’s in.

Schakelen

Anne: “We gaan al lang terug en komen elkaar via de vriendengroep regelmatig tegen. Dat maakt mede dat onze manier van communiceren vrij informeel is, maar dat past ook bij de Jong & Laan. In de onderlinge samenwerking zijn we heel toegankelijk en persoonlijk, maar zodra het gesprek overgaat op zakelijke inhoud, dan praten we vanuit de deskundigheid en altijd met de juiste integriteitsgedachte. Kortom; hard op de inhoud, zacht op de relatie. Binnen Alleeninkt.nl is de cultuur niet anders. Het bedrijf voelt als een club vrienden, maar wel één die serieus met elkaar doelen nastreeft en kritisch naar de cijfers en bedrijfsvoering kijkt."

alleen inkt Klantcase

Fijne gesprekspartners

Daniël bevestigt: “Naast de feitelijke zaken die we wettelijk gezien op orde moeten hebben, is de Jong & Laan ook een goede gesprekspartner. Er is veel kennis en door het open contact en de korte lijntjes kunnen we snel afstemmen. Dat je even kan sparren over een investeringsidee geeft vertrouwen. Overigens zit er geen investeerder achter onze organisatie. Het is echt alleen wij twee en ons personeel. Vooral dat laatste brengt verantwoordelijkheid met zich mee, wat maakt dat we zaken goed willen regelen. We zijn een serieus bedrijf met grote ambities.’’

En serieus zijn ze, want de ambities liegen er niet om. Zo:

 • Ondersteunde de Jong & Laan in 2016 bij de overgang van een VOF naar een BV.
 • Groeien ze naar een top 3 speler.
 • Zien ze de huidige omzet van 4 tot 5 miljoen euro over 2 tot 3 jaar graag verdubbelen.

Maar het ultieme doel is dat Alleeninkt.nl onafhankelijk, succesvol doordraait, waarbij de vriendschap boven alles gaat.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Vooruitkijken

Nick: “De Jong & Laan begeleidt ons bij die route en helpt ons de zaakjes goed te regelen voor later. Want hoe jong (29) we ook zijn, we willen ook over een aantal jaar nog steeds zonder druk en met veel plezier blijven ondernemen."

Anne (de Jong & Laan): toch super leuk om te zien hoe ze zijn begonnen en nu zijn uitgegroeid tot zo’n volwassen organisatie.

"Naast het zakelijke aspect zorgt de Jong & Laan er voor dat wij ons privéleven zoals we dat nu leven, zonder nadenken kunnen voortzetten. Samen kijken we continu vooruit, voor de organisatie en onszelf. Wie weet wat de toekomst brengt. We zaten eerder misschien nog wat onder de radar, maar nu we ons ook meer focussen op de marketing rondom Alleeninkt.nl komen we steeds meer in beeld en merken we dat veel meer partijen ons in de gaten houden. Kansen op een serieuze samenwerking, verder de internationale markt aanboren of een nog grotere stap maken, wordt steeds realistischer.”

Anne knikt instemmend en zegt: “Toch super leuk om te zien hoe ze zijn begonnen en nu zijn uitgegroeid tot zo’n volwassen organisatie! Ik heb alle facetten van die ontwikkeling met ze doorlopen en kan vanuit mijn professie samen met collega’s een bijdrage leveren.” Beide mannen schieten in de lach. “Of de term volwassen helemaal bij ons past…”.

Een ding is duidelijk. Hoe goed het de mannen ook vergaat, ze blijven nuchtere ondernemers die met beide benen op de grond staan en vooruit blijven kijken: Stofzakkie.nl is gelanceerd en ook volop in ontwikkeling. 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd of wij iets voor elkaar kunnen betekenen? Neem gerust contact met mij op.