Hoe assess­ments bijdragen aan de groei van jouw organisatie

Assessments kunnen bijdragen aan de groei van jouw organisatie. Het stimuleert duurzame inzetbaarheid van medewerkers en geeft inzicht in ontwikkelkansen. Meer weten? Lees deze blog of bekijk de video.
Bekijk video

De juiste persoon op de juiste plek

De juiste persoon op de juiste plek; dat klinkt heel mooi, maar in de praktijk is dat niet altijd zo eenvoudig. In deze blog vertel ik je hoe assessments kunnen bijdragen aan de groei van jouw organisatie. 

Duurzame inzetbaarheid

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers gemotiveerd en gezond bljven werken? En dat ze met plezier naar hun werk toe gaan? Een belangrijk aspect van duurzame inzetbaarheid, is de 'fit' tussen werknemer en functie, maar natuurlijk ook de organisatie.

Een organisatie die talenten aantrekt en behoudt die passen bij haar missie, visie, strategie en cultuur presteert aanzienlijk beter dan organisaties die dat niet doen. Dit komt onder andere doordat de medewerkers zich intrinsiek gemotiveerd voelen en zich meer verbonden voelen met hun functie en de organisatie waar ze voor werken.

Een assessment geeft inzicht en laat de wensen van de organisatie aansluiten op de talenten van de medewerkers. Je krijgt daarmee inzicht in de persoonlijkheid, capaciteiten, drijfveren en vaardigheden van jouw medewerker. Welke kwaliteiten heeft de medewerker? Maar ook: wat dient nog ontwikkeld te worden om de gewenste professionele groei te realiseren? 

Door te investeren in het aannemen en behouden van mensen die écht passen bij jouw organisatie en een bepaalde functie, bespaar je een hoop kosten die je maakt bij het opnieuw werven, selecteren of bijvoorbeeld het betalen van een transitievergoeding wanneer iemand toch niet (meer) blijkt te passen.

Tirsa Dekker
Tirsa Dekker Arbeids- en organisatiepsycholoog
Hoi! Ik ben Tirsa, arbeids- en organisatiepsycholoog bij de Jong & Laan. Ik houd mij onder andere graag bezig met het in kaart brengen van jouw talenten of die van je medewerker(s) door middel van assessments. Analyseren, observeren en vervolgens inzichten teruggeven, waardoor iemand zich verder kan ontwikkelen tot de persoon die hij of zij is én in de rol die bij hem of haar past. Dat is wat ik leuk vind! Als psycholoog ben ik aangesloten bij het NIP (www.psynip.nl).
Neem contact op

Inzicht in ontwikkelkansen

Met een assessment krijg je een betrouwbaar en objectief beeld van de mate waarin een persoon bij jouw organisatie en de betreffende functie past. Hiermee verlaag je de kans aanzienlijk dat je iemand aanneemt die toch niet zo goed bij je organisatie blijkt te passen. 

Een waardevolle investering

Een medewerker die de ruimte krijgt om te groeien en zijn of haar talenten kan inzetten, is een gelukkige medewerker. Dat betekent geluk op de werkvloer, minder ziekteverzuim en extra rendement voor jouw organisatie. Dat maakt dat het investeren in assessments zeer waardevol is.

Wil je meer weten over talentassessments? Neem gerust contact met mij op. 

Tirsa over waarom assessments zo belangrijk zijn

Tirsa over waarom assessments zo belangrijk zijn