Strategische personeels­planning

Personeel is continu in beweging. Mensen komen, willen zich verder ontwikkelen, wisselen van functie binnen je bedrijf, vertrekken of gaan op termijn met pensioen. Uiteindelijk wil je een optimale capaciteit van personele bezetting, nu en in de toekomst. Strategische personeelsplanning helpt je daarbij.
Neem direct contact op

Samen doelen behalen

Je wilt één ding: de juiste mensen op het goede moment én op de juiste plek binnen je organisatie. Gemotiveerde medewerkers die gedreven zijn om doelstellingen te behalen, dragen bij aan het succes van je organisatie. Als je op een juiste manier omgaat met je mensen, levert dat veel op. 

Dit is een uitdaging in de huidige krappe arbeidsmarkt waarin verschillende generaties met elkaar samenwerken en waarbij er op individueel niveau steeds meer behoefte is aan opleiding en ontwikkeling.

Strategische personeelsplanning (SPP) is een werkwijze die je helpt om je personele inzet te optimaliseren. Je krijgt inzicht in je interne organisatie in relatie tot externe uitdagingen, de huidige en gewenste capaciteiten van je medewerkers en de gewenste samenhang.

Waarom SPP?

Grip op de toekomst

Een continu proces dat wordt ingebed binnen je organisatie.

Loyale medewerkers

Minder kans op verloop en verzuim doordat mensen op de juiste plek zitten.

Grip op de situatie

Beslissingen worden gemaakt vanuit een doordachte strategie.

Wanneer SPP?

Eigenlijk hoort SPP altijd onderdeel te zijn van de organisatieagenda, maar wanneer je met (één van) de volgende vraagstukken zit, wordt het tijd om met strategische personeelsplanning aan de slag te gaan:

Hoe werken wij?

We hanteren de HR Scan als uitgangspunt voor verdere acties. Hierin wordt het duidelijk welke risico's en verbetermogelijkheden er zijn van het HR-beleid binnen je organisatie. Vervolgens doorlopen we met jou vijf stappen:
1. Voorbereiding
2. In- en externe analyse
3. Inventarisatie
4. Verschillenanalyse
5. Een actieplan 

Meer over de werkwijze
medewerker de jong en laan

Workshop strategische personeelsplanning

Strategische personeelsplanning (SPP) is een werkwijze dat het verschil duidelijk maakt tussen het huidige personeelsbstand en de voor de onderneming meest ideale bezetting (kwalitiaties en kwantitatief). Deze workshop leert je in 5 stappen om te komen naar scenario's voor de best passende personeelsbezetting binnen een veranderende organisatieomgeving.

Naar de workshop
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Annemarie Wonink
Annemarie Wonink Vestigingsmanager Meer over Annemarie
Annerie Wentink
Annerie Wentink Manager personeel Meer over Annerie
Natasja Pierik
Natasja Pierik Senior HR adviseur Meer over Natasja
Gijsbert Hoek
Gijsbert Hoek Senior HR adviseur Meer over Gijsbert

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen