Duurzame subsidies

Staat je strategie in het teken van duurzaam ondernemen, waardoor je te maken hebt (of krijgt) met duurzame investeringen? Wil je bijvoorbeeld een nieuw pand bouwen, je huidige pand verbouwen, investeren in een duurzame bedrijfsuitrusting of in (agrarische) middelen? Dan liggen er subsidiekansen voor jou! Op deze pagina zetten we de duurzame subsidies voor je op een rij.
Direct subsidiescan aanvragen

Benut jij al subsidiekansen?

Je kan subsidie krijgen over de middelen voor je bedrijfspand, zoals een warmtepomp of warmteterugwinningsysteem. Ook op het gebied van processen, logistiek, duurzame energie, circulaire economie en voedselvoorzieningen komen middelen in aanmerking voor subsidie.

Belangrijke duurzame subsidies zijn onder meer:

  • De Energie-investeringsaftrek (EIA)
  • De Milieu-investeringsafstrek (MIA) / Vamil
  • SDE++

Veel mogelijkheden

De ervaring leert dat er vaak meer mogelijk is dan je op voorhand denkt. Daarbij is het belangrijk om de mogelijkheden zo vroeg mogelijk in kaart te brengen, omdat regelingen allerlei voorwaarden kennen. Samen kijken we voor welke regelingen je in aanmerking komt en welke passen binnen je strategie. 

Durf te kiezen

Fiscale faciliteiten en/of subsidieregelingen vullen elkaar niet alleen aan, maar kunnen elkaar óók uitsluiten. Het is daarom belangrijk dat je weloverwogen keuzes maakt. Wij ondersteunen en ontzorgen je bij:

  • De inventarisatie van mogelijkheden en onmogelijkheden.
  • Het doorrekenen van scenario's om een weloverwogen keuze te maken.
  • Het formuleren en indienen van de aanvraag van je keuze.
  • De verwerking in de aangifte inkomstenbelastingvennootschapsbelasting en loonheffingen.
  • Het inrichten en vastleggen van je financiële administratie om desgevraagd de subsidieverstrekker verantwoording af te leggen.

Samen gaan we

voor een duurzame aanpak

Subsidiescan duurzaamheid

Voor veel ondernemers is het onoverzichtelijk welke subsidies er allemaal zijn. Wij kijken graag met je mee voor welke subsidies jij in aanmerking komt. Vraag een subsidiescan aan door het formulier in te vullen: