Inzicht & data visualisatie

Als ondernemer heb je actuele en betrouwbare managementinformatie nodig. Dat gaat verder dan financiële gegevens alleen; actuele en betrouwbare cijfers zijn tenslotte nog geen stuurinformatie. Van ruwe data naar waardevol inzicht: dat is wat je met data visualisatie wilt. Sturen op basis van realtime data en daarmee tijdig trends ontdekken, betere beslissingen nemen en nieuwe kansen benutten.
Naar whitepaper

Jij de dromen, wij de slimme inzichten

Je kunt processen optimaliseren door data om te zetten naar (visuele) praktische informatie, zodat je altijd beschikt over actuele en relevante cijfers ten behoeve van besluitvorming. Wij helpen jou aan deze slimme inzichten met onder andere de volgende tools & dashboards:

Management dashboard

Het management dashboard koppelt al jouw financiële en operationele databronnen en toont managementinformatie en de status van de KPI’s. Via één centraal punt krijg je realtime inzicht in de trends en ontwikkelingen van jouw onderneming. Je ziet de actuele stand van zaken ten opzichte van bijvoorbeeld vorig jaar of een voorgaand budget. Het management dashboard geeft je de mogelijkheid om tijdig bij te sturen.

Lees verder
Management dashboard

Visuele jaarrekening

Je wilt inzicht. Zien hoe je mkb-bedrijf er financieel voor staat en op basis daarvan weloverwogen beslissingen nemen. De visuele jaarrekening gaat daarbij echt een stap verder dan de traditionele jaarrekening. In een helder en visueel overzicht worden bedrijfsstromen weergegeven en kan er desgewenst worden ingezoomd op details, zoals je top 10 klanten of de omzet per relatie. 

Lees verder

Klik & ervaar!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de visuele jaarrekening? Klik er hieronder doorheen en ervaar zelf de voordelen voor jouw organisatie:

 

Online financieel dashboard

Met een gebruiksvriendelijk en helder online financieel dashboard krijg je onder andere realtime inzicht in (mutaties in) de liquiditeit, omzet, kostprijs, brutomarge, debiteuren en crediteuren. Vanuit dit overzicht kunnen concrete actiepunten geformuleerd worden en verbeterslagen worden doorgevoerd. Het dashboard is er ook voor de agrarische sector en de horecasector.

Lees verder

HR-dashboard

Het HR-dashboard geeft je een totaaloverzicht van alle benodigde informatie voor de HR-afdeling en het management. Denk aan de mate van verzuim, lopende proefperiodes, (aflopende) contracten, loonkosten en verlof. Met het HR-dashboard hoef je niet meer in afzonderlijke systemen op detailniveau te analyseren en periodiek rapportages op te stellen. Dit bespaart je veel tijd!

Lees verder

Klik & ervaar!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het HR-dashboard? Klik er hieronder doorheen en ervaar zelf de voordelen voor jouw organisatie:

Power BI & automate

Soms is het niet mogelijk om een urenadministratie of planningspakket direct te koppelen aan het HR-dashboard, met als gevolg dat uren of andere informatie handmatig overgezet moet worden. Onze IT adviseurs ondersteunen je bij het automatiseren van handmatige en repeterende werkzaamheden, zoals het inlezen van uren of planningsroosters.

Wij maken gebruik van Microsoft Power BI en Power Automate voor het verzamelen, samenvoegen en omzetten (transformeren) van data. Op deze manier wordt overbodig handwerk voorkomen en zijn de werkprocessen effectief geautomatiseerd.

Benchmarkrapportages

Je vraagt je vast wel eens af: hoe doe ik het in vergelijking met concullega's in dezelfde branche? Is er in de markt een bepaalde ontwikkeling gaande waar ik als organisatie op moet inspelen? Zijn er cijfers waar ik van kan leren of mijn strategie op kan aanpassen? Benchmarkrapportages geven inzicht!

Lees verder
medewerker de jong en laan
Benieuwd naar alle dashboards & tools?

8x dashboards & tools

Als ondernemer heb je actuele en betrouwbare managementinformatie nodig. Dat gaat verder dan financiële gegevens alleen; actuele en betrouwbare cijfers zijn tenslotte nog geen stuurinformatie. Wij lichten 8 dashboards en tools voor je uit die je inzicht geven en je helpen toekomstbestendig te ondernemen. Meer weten? Download de whitepaper!

Duurzaamheid & data gaan goed samen bij Berrico

Berrico beschikt over diverse ingrediënten die de onderneming maken tot waar ze nu staat: een slimme kijk op investeringen, kennis van zaken, gedigitaliseerde processen, data-inzicht en duurzaamheid. Met daarnaast een altijd vrolijke en positieve insteek. Blij dat we met deze klant mogen samenwerken!

Lees klantcase
Stilzitten is geen optie voor Preston Palace

Stilzitten: dat is voor Preston Palace geen optie. Samen met de Jong & Laan worden grote stappen gezet op het gebied van digitale stuurinformatie. Carlo (Preston Palace): "Met hulp van onze IT consultant Jasper Visserman zijn we een traject aangegaan om alle informatiestromen met elkaar te verbinden en inzichtelijk te maken."

Lees klantcase

Wil jij
ook je

processen
optimaliseren?

Neem gerust contact op en dan bespreken we samen de mogelijkheden voor jouw organisatie!

Hans Friedrich Meerholz
Hans Friedrich Meerholz Manager IT advies
Ervaringsdeskundige in IT en datagedreven werken
Als Senior IT-consultant is het mijn passie om klanten en collega’s de voordelen van IT & Data te laten zien in de praktijk. Met mijn kennis en expertise ondersteun ik klanten om nieuwe IT-toepassingen en werkprocessen te omarmen en daarmee het verschil te maken in de bedrijfsvoering en informatievoorziening. Het helpen doorvoeren van een datagedreven manier van werken en daarmee het gewenste resultaat bereiken, is mijn intrinsieke motivatie om altijd te blijven ontwikkelen.
Neem contact op