Deze 5 subsidies mag je niet missen in 2024

Wij zetten een top 5 van subsidies voor je op een rij die je niet mag missen in 2024. Dit zijn de VEKI, DEI, BOSA, AanZET en SEBA. In dit artikel vertellen we je er meer over.
Gelijk naar de top 5

Innoveren & investeren

Wanneer je altijd blijft doen wat je altijd deed, red je het niet. Om voldoende bestaansrecht te hebben én te houden, investeer en innoveer je. Je ontwerpt een nieuwe machine, bedenkt een innovatief product, zet een bijzondere nieuwe tak van dienstverlening op of investeert in een nieuw pand of productieproces. Het enige nadeel van innoveren: het kost je tijd én geld. Gelukkig is er voor goede ideeën geld beschikbaar, onder meer in de vorm van subsidies.    

Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur

Top 5 subsidies

VEKI

De VEKI regeling is bedoeld voor ondernemers uit de industriesector die investeren in CO2-reducerende maatregelen. Het gaat hierbij om investeringen in materiele en immateriele activa. Vanuit het klimaatfonds wordt in 2024 wederom geld beschikbaar gesteld voor deze subsidieregeling.

DEI

Via de DEI kan subsidie worden aangevraagd voor het testen of demonstreren van een innovatieve techniek in een pilotomgeving. De innovatie moet bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot tegen lage kosten. Vanuit het klimaatfonds wordt in 2024 wederom geld beschikbaar gesteld voor deze subsidieregeling. 

BOSA

BOSA is een nationale subsidieregeling die zich richt op amateurorganisaties. De subsidie kan worden gebruikt voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccomodaties en aanschaf van sportmaterialen. De regeling heeft geen specifieke openstellingen. Er is sprake van dat de regeling per 1 januari 2024 zal worden opgevolgd door een nieuwe soortgelijke regeling. Hiervan is echter nog niets specifiek bekend.

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze subsidienieuwsbrief.

AanZET

In het verlengde van de invoering van zero-emissiezones in een aantal Nederlandse steden, is er een nieuwe subsidieregeling gekomen voor de aanschaf van zero emissie vrachtwagens: de AanZET subsidie. Aanvragen kunnen ook in 2024 weer worden ingediend vanaf 26 maart.

SEBA

Het doel van de nationale regeling SEBA is het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze bedrijfsauto’s door ondernemingen en non-profitinstellingen om zo de emissie van CO2 te verminderen. Deze zeer populaire regeling is in 2024 geopend vanaf 9 januari t/m 27 dec. Hoe hoog het budget voor 2024 is, wordt later bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze subsidienieuwsbrief.

Voor welke subsidies kom jij in aanmerking?

De wereld van subsidies voor ondernemers is complex. Het is een grote klus om te achterhalen voor welke subsidies je in aanmerking komt. Dit is voor veel ondernemers reden om er toch geen gebruik van te maken. Daarom brengen we graag de mogelijkheden voor je in kaart! 

Subsidiescan aanvragen
medewerker de jong en laan