Subsidie Stimulering bouw en onderhoud sport­accommodaties (BOSA)

Met ingang van 1 januari 2024 wordt de nieuwe BOSA-regeling geintroduceerd. De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is een subsidieregeling die zich richt op amateursportorganisaties. Je gebruikt de subsidie voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.
Neem direct contact op

BOSA-regeling

Er kan subsidie worden aangevraagd voor:

  • De bouw of de verbouwing van een sportaccomodatie, de bouw of verbouwing van onroerende zaken behorende bij een sportaccomodatie of het onderhoud van een sportaccomodatie. Maximaal 20% van de gemaakte kosten komt in aanmerking voor subsidie.
  • De aanschaf of het onderhoud van sportmaterialen. Maximaal 20% van de gemaakte kosten komt in aanmerking voor subsidie.
  • Activiteiten die bijdragen aan de verduurzaming en toegankelijkheid van een sportaccomodatie. Maximaal 40% van de gemaakte kosten komt in aanmerking voor subsidie.
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur

Subsidie aanvragen

De subsidieregeling BOSA vraag je zowel vooraf als achteraf aan.  

  • Bij een aanvraag vooraf moeten activiteiten binnen 12 maanden voorafgaand aan de indieningsdatum zijn gerealiseerd. Het minimum uit te keren subsidiebedrag bedraagt hier €25.000 met een maximum van €125.000.
  • Bij een aanvraag achteraf geldt een projectperiode van maximaal 3 jaar waarbinnen de activiteiten dienen plaats te vinden. Het minimum uit te keren subsidiebedrag bedraagt hier €2.500 met een maximum van €125.000.

Het minimaal uit te keren subsidiebedrag bedraagt €2.500,-. Per kalenderjaar is de maximale subsidie per aanvrager vastgesteld op €2,5 miljoen. Jaarlijks is er €79 miljoen beschikbaar.

Kom jij in aanmerking voor BOSA?

Wij kijken graag met je mee welke kansen er liggen voor jouw organisatie door een subsidiescan te doen. Hierdoor wordt het duidelijk of je voor BOSA en/of andere subsidies in aanmerking komt.

Subsidiescan aanvragen
medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Leander Popken
Leander Popken Senior subsidieadviseur Meer over Leander
Ilse Stortelers
Ilse Stortelers Junior subsidieadviseur Meer over Ilse
Esther Petrov
Esther Petrov Subsidieadviseur binnendienst Meer over Esther
Jarno Swijghuizen
Jarno Swijghuizen Subsidieadviseur Meer over Jarno
Paul van den Berg
Paul van den Berg Senior subsidieadviseur Meer over Paul
Martijn Boerman
Martijn Boerman Subsidieadviseur Meer over Martijn
Martijn IJzerman
Martijn IJzerman Junior subsidieadviseur Meer over Martijn
Zarina Buckert
Zarina Buckert Subsidieadviseur Meer over Zarina

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het formulier in te vullen.