Actueel overzicht loon­heffingen 2024

De Belastingdienst heeft een actueel overzicht gepubliceerd van de belangrijkste normbedragen voor het jaar 2024. De meeste normbedragen worden jaarlijks gewijzigd.

Percentages

Naast de normbedragen bevat het overzicht ook de actuele percentages zorgverzekeringswet, werknemersverzekeringen en de premieloonsom ter bepaling van de grootte van een werkgever. 

Gebruikelijk loon, normbedrag maaltijd

Ook is onder meer het nieuwe gebruikelijk loon voor de dga in het overzicht te vinden, het normbedrag voor een verstrekte maaltijd en de normbedragen voor de vrijwilligersregeling. Het overzicht bevat ook een aantal normbedragen dat jaarlijks niet wijzigt, zoals het normbedrag voor vrijgestelde producten uit het eigen bedrijf.

Handig

Het overzicht met normbedragen en percentages is een handig naslagwerk. Download het overzicht.

Heb je nog vragen over loonheffingen? Neem gerust contact op.

Leonie Pongers
Leonie Pongers Specialist loonheffingen
Loonheffingen & Kansen

Als werkgever moet je loonheffingen afdragen over het loon van je werknemers. Maar door de snel wijzigende wetten en regels op het gebied van loonheffingen zit je misschien wel met vragen. Je vraagt je bijvoorbeeld af hoe je optimaal fiscaal beloont of hoe je vrijstellingen en voordelen toepast. Samen kijken we onder meer hoe je de werkkostenregeling (WKR) optimaal benut en hoe je werknemers fiscaal optimaal beloont.

Lees meer
Leonie Pongers
Leonie Pongers Specialist loonheffingen