Daywize

In Daywize komt alles op het gebied van personeel samen, zoals de personeelsadministratie; het geautomatiseerd opstellen en ondertekenen van contracten, verlof, verzuim, recruitment, onboarding, gesprekscyclussen en opleidingen. HR-processen worden in Daywize geautomatiseerd, waardoor er minder handmatige handelingen nodig zijn. Bovendien werk je steeds met dezelfde informatie. Doordat alles terugkomt in één omgeving, is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om te werven, beoordelen en opleiden vanuit één functieprofiel.
Neem direct contact op

Alle HR-processen in één pakket

Met Daywize zijn er - bovenop de functionaliteiten van HR & Salaris Online - extra functionaliteiten beschikbaar om HR-processen te automatiseren, zoals:

 • Uitgebreide workflows
 • Recruitment
 • Onboarding
 • Functiegebouw
 • Gesprekscyclus
 • 360 graden feedback
 • Opleidingen
 • Vrije formulieren
 • Verstrekken en registreren van bedrijfsmiddelen
 • HR3P overzicht genereren

Een aantal worden hieronder verder toegelicht. 

Uitgebreide workflows

Bij 'uitgebreide workflows' gaat het onder andere over het automatisch genereren en ondertekenen van contracten. Door middel van workflows worden HR-processen geautomatiseerd. Alle betrokkenen krijgen een actie vanuit hun eigen login in de workflow. Denk aan:

 • het verstrekken van bedrijfsmiddelen;
 • het samenstellen en ondertekenen van contracten;
 • het beoordelen van sollicitanten in de recruitment module;
 • het opstarten en opvolgen van de gesprekscyclus.

Ook kunnen werknemers zelf documenten uploaden of verstrekken en opleidingen aanvragen die andere collega's dan weer kunnen beoordelen of activeren.

Recruitment 

Vanuit de module 'recruitment' kunnen vacatures opgesteld en gepubliceerd worden op de (werkenbij) website. Vervolgens komen sollicitanten direct in Daywize terecht. In Daywize zelf zit een overzichtelijk dashboard waarop alle openstaande vacatures en sollicitanten gemonitord kunnen worden.

Onboarding

In de module 'onboarding' is er de mogelijkheid het onboardingproces te automatiseren. Zo kan een medewerker:

 • alvast een (virtuele) rondleiding door het bedrijf krijgen;
 • kennismaken met zijn of haar collega's;
 • informatie krijgen waar de laptop of de leaseauto kan worden opgehaald;
 • weten wat er allemaal van hem of haar verwacht wordt in de eerste periode dat er samengewerkt wordt met leidinggevende en collega's.

Alles wat jij in het onboardingproces belangrijk vindt, kan worden vastgelegd en opgevolgd.

Functiegebouw

In het functiegebouw kan voor elk functieprofiel worden vastgelegd:

 • wat de doelstellingen zijn van een functie;
 • wat een functie inhoudt qua functietaken;
 • wat de resultaatgebieden zijn van een functie;
 • welke kwalificaties en opleidingen voor de functie nodig zijn;
 • welke competenties bij de functie horen. 

Gesprekscyclus

Voor professionele organisaties is resultaat- en competentieontwikkeling belangrijk. Door afspraken vast te leggen en op te volgen in de module 'gesprekscyclus', is het mogelijk actief te sturen op resultaat en ontwikkeling. Het beoordelen gebeurt op basis van de functieomschrijving het functiegebouw.

360 graden feedback

De module ‘360 graden feedback’ maakt het mogelijk om feedback op te vragen en daarbij een zelfreflectie af te zetten tegen de input van anderen. Dit kan bijvoorbeeld op basis van een huidig of eventueel toekomstig functieprofiel, een eigen vragenlijst of andere, vrijblijvende feedbackmomenten. Het is onder andere mogelijk om feedback uit te vragen bij klanten, partners of leveranciers.

Opleidingen

Bij de module 'opleidingen' is er een overzicht van de opleidingen welke medewerkers (kunnen) volgen in één online catalogus. Na een opgave voor een opleiding kan dit worden goedgekeurd door de leidinggevende. De gevolgde opleiding wordt na afloop automatisch in het e-portfolio van de medewerker bijgewerkt. Daarbij is er realtime inzicht de status van de opleidingen en een automatische signalering op geldigheidsdata van certificaten. 

Vrije formulieren

Vrije formulieren kunnen helpen om op een eenvoudige manier informatie uit te vragen bij medewerkers en deze informatie vervolgens efficiënt te verwerken. Deze vrije formulieren kun je inzetten voor een tal van mogelijkheden.

Training Daywize

In Daywize komen alle HR-processen samen, denk aan verlof en verzuim, maar ook aan recruitment, onboarding, gesprekscyclussen en opleidingen. Doordat alles terugkomt in één omgeving, kunnen sneller verbanden worden gelegd en strategische keuzes worden gemaakt. Wij nemen je in deze training mee in de verschillende functionaliteiten van Daywize. De cursus kan eventueel worden opgesplitst per functionaliteit. 

Naar training
medewerker de jong en laan

HR-dashboard

Je kunt ervoor kiezen om de data uit Daywize te visualiseren in een HR-dashboard. Hierin wordt voor jou in één oogopslag duidelijk welke acties moeten worden ondernomen binnen de HR-afdeling en welke ontwikkelingen in de lijn der verwachtingen liggen. Daardoor hoef je niet meer in afzonderlijke systemen op detailniveau te analyseren en periodiek rapportages op te stellen.

Meer over het HR-dashboard
HR dashboard

Samen gaan we ervoor

Felicity Joosten
Felicity Joosten IT consultant Meer over Felicity
Emmelien Bruins Slot
Emmelien Bruins Slot Consultant E-HR Meer over Emmelien
Elke Wiegink
Elke Wiegink Consultant E-HR Meer over Elke
Mark Berghuis
Mark Berghuis Consultant E-HR Meer over Mark

Waarom de
Jong & Laan?

Proactief

Wij kijken proactief met je mee in de kansen voor jouw organisatie.

Innovatief

Waar nodig worden handmatige processen geautomatiseerd.

Betrokken

Je hebt altijd een vast contactpersoon met wie je kunt sparren.

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen