Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is continu in beweging. Wet- en regelgeving wordt aangepast en jurisprudentie uitgesproken. Dit heeft gevolgen voor uw onderneming. Heeft u personeel, wilt u personeel aannemen of wilt u juist afscheid nemen? Houd hier dan rekening mee en beweeg hierin mee.

Henk Hansma
Henk Hansma Jurist arbeidsrecht

Complexe wet- en regelgeving

Als werkgever is het lastig om op een praktische manier om te gaan met de vaak complexe wet- en regelgeving van het Nederlandse arbeidsrecht. Gelukkig hebben wij ruime ervaring op dit gebied en nemen wij u graag dit werk uit handen. Wij geven advies over arbeidsrecht en kunnen u ondersteunen op de volgende rechtsgebieden:

Praktijkverhaal van onze jurist
Henk HansmaDoor Henk Hansma
no-riskpolis-UVW

Uitval na re-integratie? Check no-riskpolis!

Medewerker na re-integratietraject opnieuw ziek? Het UWV kan op basis van de no-riskpolis de loondoorbetaling overnemen. Zorg dat u de voorwaarden kent. Lees verder ...

Lees verder

Juridisch advies

De arbeidsrechtjuristen van de Jong & Laan helpen u van het begin (toetsen of opstellen van arbeidsovereenkomsten) tot het einde van het dienstverband (ontslag). U gaat met uw werknemers vaak een jarenlange relatie aan. Goede afspraken zijn daarom onmisbaar. Met duidelijke arbeidsovereenkomsten, een arbeidsvoorwaardenreglement en wellicht pensioenvoorzieningen.

Anticiperen op wet- en regelgeving

Onze arbeidsrechtjuristen zijn proactief en denken met u mee over hoe u binnen uw onderneming het beste op de wet-en regelgeving kunt anticiperen. U kunt hierbij onder andere denken aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe richt u uw personeelsbestand flexibel in?
  • Hoe gaat u om met werknemers die niet naar behoren functioneren? En hoe zorgt u in dit verband voor een goede dossieropbouw?
  • Hoe voorkomt u dat u hoge ontslagvergoedingen betaalt?

Resultaat

Wij bieden u praktisch en snel arbeidsrechtadvies. Hierdoor komt u als ondernemer toe aan waar u goed in bent: ondernemen.

Interessante items over personeel en arbeidsrecht

Nieuws
Forse herziening ontslagrecht
Lees meer
Blog
What the... App?
Lees meer
Blog
Werknemers op LinkedIn, wat mag je als werkgever eisen?
Lees meer