Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht is continu in beweging. Wet- en regelgeving wordt aangepast en jurisprudentie uitgesproken. Dit heeft gevolgen voor uw onderneming. Heeft u personeel, wilt u personeel aannemen of wilt u juist afscheid nemen? Houd hier dan rekening mee en beweeg hierin mee.

Henk Hansma
Henk Hansma Arbeidsrechtspecialist

Complexe wet- en regelgeving

Als werkgever is het lastig om op een praktische manier om te gaan met de vaak complexe wet- en regelgeving van het Nederlandse arbeidsrecht. Gelukkig hebben wij ruime ervaring op dit gebied en nemen wij u graag dit werk uit handen. Wij geven advies over arbeidsrecht en kunnen u ondersteunen op de volgende rechtsgebieden:

Juridisch advies

De arbeidsrechtspecialisten van de Jong & Laan helpen u van het begin (toetsen of opstellen van arbeidsovereenkomsten) tot het einde van het dienstverband (ontslag). U gaat met uw werknemers vaak een jarenlange relatie aan. Goede afspraken zijn daarom onmisbaar. Met duidelijke arbeidsovereenkomsten, een arbeidsvoorwaardenreglement en wellicht pensioenvoorzieningen.

Anticiperen op wet- en regelgeving

Onze arbeidsrechtspecialisten zijn proactief en denken met u mee over hoe u binnen uw onderneming het beste op de wet-en regelgeving kunt anticiperen. U kunt hierbij onder andere denken aan de volgende onderwerpen:

  • Hoe richt u uw personeelsbestand flexibel in?
  • Hoe gaat u om met werknemers die niet naar behoren functioneren? En hoe zorgt u in dit verband voor een goede dossieropbouw?
  • Hoe voorkomt u dat u hoge ontslagvergoedingen betaalt?

Resultaat

Wij bieden u praktisch en snel arbeidsrechtadvies. Hierdoor komt u als ondernemer toe aan waar u goed in bent: ondernemen.

Cindy NotkampDoor Cindy Notkamp

Werknemers op LinkedIn, wat mag je als werkgever eisen?

De kans is groot dat ook jouw werknemer op LinkedIn actief is. Maar wat zet jouw werknemer er eigenlijk op? Is het conform de werkelijkheid? Is het naar wens van de werkgever? Zo niet, is ontslag gerechtvaardigd?

Lees verder
Nieuws
Concurrentiebeding: wel of niet mogelijk in tijdelijk arbeidscontract?
Lees meer
Blog
What the... App?
Lees meer
Blog
Van auto van de zaak naar bedrijfsauto
Lees meer