Cao advies

Veel organisaties hebben te maken met een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Wanneer je een onderneming start óf wanneer werkzaamheden wijzigen, overweeg je welke cao je moet toepassen. Met een kritische blik kun je hier risico’s uitsluiten, maar mogelijk ook voordeel uit halen. Wij kijken graag met je mee!
Neem direct contact op

Welke cao?

Een cao bepaalt welke arbeidsvoorwaarden er gelden voor jouw medewerkers. Het is niet altijd gelijk duidelijk of en zo ja, welke cao geldt voor jouw organisatie. Hiernaast kunnen bedrijfsveranderingen ertoe leiden dat je moet overgaan naar een (andere) cao.

Zit je bijvoorbeeld in de handel en open je op een later moment een winkel? Dan kan dit ertoe leiden dat je van een cao in de groothandel naar een cao in de detailhandel dient over te stappen. 

Let op: als de van toepassing zijnde cao verandert, dan is de kans groot dat ook het toe te passen pensioen en de sectorcode verandert. Wij kijken graag samen met jou en team loonheffingen welke brancheregelingen van toepassing zijn, zodat de financiële consequenties inzichtelijk worden.

Waar wij je mee helpen

Wij kijken graag met je mee of er en, zo ja, welke cao voor jouw organisatie geldt én hoe je dit het best kunt inrichten. Op die manier beperk je risico’s door verkeerde arbeidsvoorwaarden toe te passen, waar werknemers tot 5 jaar na dato op kunnen terugkomen.

Heb je een fiscale structuur met meerdere bv's? Dan kun je voor de verschillende bv’s ook verschillende cao’s toepassen. Dit kan tot een (financieel) voordeel leiden.

Hiernaast kijken we graag samen hoe de arbeidsvoorwaarden uit de cao('s) geïnterpreteerd moeten worden, zodat het voor jou duidelijk is welke voorwaarden er gelden voor jouw werknemers.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek!

medewerker de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Cindy Notkamp
Cindy Notkamp Senior jurist arbeidsrecht Meer over Cindy
Johan Hobma
Johan Hobma Senior jurist arbeidsrecht Meer over Johan
Juliëtte Röben
Juliëtte Röben Senior jurist arbeidsrecht Meer over Juliëtte
Marjoleine van de Werfhorst
Marjoleine van de Werfhorst Senior jurist arbeidsrecht Meer over Marjoleine
Amy Gehring
Amy Gehring Senior jurist arbeidsrecht Meer over Amy
Joanne Wesselo
Joanne Wesselo Senior jurist arbeidsrecht Meer over Joanne

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen