Ondernemings­raad (OR)

De ondernemingsraad (OR) behartigt de belangen van de mensen in je organisatie. Ze vertegenwoordigen daarmee de medewerkers binnen je bedrijf. Het hebben van een OR kan als voordeel hebben dat beslissingen sneller en efficiënter kunnen worden genomen.
Neem direct contact op

>50 medewerkers

Organisaties met 50 of meer medewerkers moeten een ondernemingsraad (OR) hebben. De OR kan van grote toegevoegde waarde voor je organisatie zijn, mits je deze op een 'goede' manier inzet. Daar helpen wij je graag bij.

Als werkgever wil je een OR optimaal kunnen inzetten. Je wilt dat het je verder brengt en besluitvorming doet laten versnellen. Laten we samen kijken waar voor jouw organisatie kansen liggen. 

Je kunt onder andere bij ons terecht wanneer je:

  • Een OR wilt instellen. Wij nemen je mee in het hele proces. Ook denken we met je mee hoe je er bijvoorbeeld voor zorgt dat je verschillende type medewerkers in de OR krijgt die met elkaar - op niveau - de werkzaamheden uitvoeren. 
  • OR-leden goed wilt laten onboarden of een OR naar een hoger niveau wilt tillen. Wij geven trainingen aan de OR en nemen daarbin bijvoorbeeld mee welke rechten en bevoegdheden de OR heeft. 
  • Een OR hebt en te maken krijgt met een advies- of instemmingstraject. Wij helpen je graag in dergelijke trajecten en kijken samen hoe we kunnen toewerken naar een optimaal resultaat. 
De rechten en bevoegdheden van de ondernemingsraad

In deze blog lees je meer over het opzetten van de OR, instemmings- en adviesrecht, een voorbeeld van een bestuurder die werd teruggefloten door de rechter, het overlegrecht, het informatierecht, het inschakelen van een expert, wat te doen als je het oneens bent met de besluitvorming en de verstandhouding.

Lees blog

Training opzetten ondernemingsraad

De ondernemingsraad (OR) behartigt de belangen van de mensen in je organisatie. Ze vertegenwoordigen daarmee de medewerkers binnen je bedrijf. Het hebben van een OR kan ertoe leiden dat beslissingen sneller en efficiënter kunnen worden genomen. Wij nemen je in deze training mee in het hele proces met betrekking tot het opzetten van een ondernemingsraad. 

Naar de training
medewerkers de jong en laan

Samen gaan we ervoor

Cindy Notkamp
Cindy Notkamp Senior jurist arbeidsrecht Meer over Cindy
Johan Hobma
Johan Hobma Senior jurist arbeidsrecht Meer over Johan
Juliëtte Röben
Juliëtte Röben Senior jurist arbeidsrecht Meer over Juliëtte
Marjoleine van de Werfhorst
Marjoleine van de Werfhorst Senior jurist arbeidsrecht Meer over Marjoleine
Amy Gehring
Amy Gehring Senior jurist arbeidsrecht Meer over Amy
Joanne Wesselo
Joanne Wesselo Senior jurist arbeidsrecht Meer over Joanne

Vragen? Stel ze!

Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen