Innovatieve subsidies

Staat je strategie in het teken van innovatie? Heb je een innovatief idee of ben je een nieuw product, proces of nieuwe programmatuur aan het ontwikkelen? Dan liggen er mogelijk subsidiekansen voor jou! Op deze pagina zetten we de innovatieve subsidies voor je op een rij.
Direct subsidiescan aanvragen

Benut jij al subsidiekansen?

Er zijn verschillende subsidieregelingen en fiscale maatregelen die je aanmoedigen om je idee om te zetten in een ontwikkeltraject. Welke subsidie je kunt aanvragen, is mede afhankelijk van de fase waarin de innovatieve ontwikkeling zich bevindt. 

Belangrijke innovatieve subsidies zijn onder meer:

  • MIT Haalbaarheid, deze landelijke subsidie voor mkb bedrijven helpt je verder in het (voor)onderzoek naar de financiële of technische haalbaarheid van je project.
  • WBSO, bij deze fiscale regeling wordt een deel van je loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) gecompenseerd. 
  • MIT R&D Samenwerking, waarbij je, samen met één of meerdere mkb bedrijven, werkt aan een nieuwe ontwikkeling.

Afhankelijk van de fase

Houd jij je ook bezig met innovatie? Dan geeft het model met TRL-niveaus je veel inzicht in de subsidiekansen die er zijn. Het model is ooit bedacht binnen NASA om daarmee aan te geven in welke fase de ontwikkeling van een nieuwe technologie zich bevindt en welke subsidieregelingen er zijn in deze verschillende fases. 

Lees meer
technologische ontwikkeling

Veel mogelijkheden

De ervaring leert dat er vaak meer mogelijk is dan je op voorhand denkt. Daarbij is het belangrijk om de mogelijkheden zo vroeg mogelijk in kaart te brengen, omdat regelingen allerlei voorwaarden kennen. Samen kijken we voor welke regelingen je in aanmerking komt en welke passen binnen je strategie. 

Durf te kiezen

Fiscale faciliteiten en/of subsidieregelingen vullen elkaar niet alleen aan, maar kunnen elkaar óók uitsluiten. Het is daarom belangrijk dat je weloverwogen keuzes maakt. Wij ondersteunen en ontzorgen je bij:

  • De inventarisatie van mogelijkheden en onmogelijkheden.
  • Het doorrekenen van scenario's om een weloverwogen keuze te maken.
  • Het formuleren en indienen van de aanvraag van je keuze.
  • De verwerking in de aangifte inkomstenbelastingvennootschapsbelasting en loonheffingen.
  • Het inrichten en vastleggen van je financiële administratie om desgevraagd de subsidieverstrekker verantwoording af te leggen.

Samen gaan we

voor een innovatieve aanpak

Subsidiescan innovatie

Voor veel ondernemers is het onoverzichtelijk welke subsidies er allemaal zijn. Wij kijken graag met je mee voor welke subsidies jij in aanmerking komt. Vraag een subsidiescan aan door het formulier in te vullen: