Sta­pe­len eco-activiteiten

Binnen de eco-regeling van het nieuwe GLB meerdere eco-activiteiten op een perceel toepassen? Lees hier welke voorwaarden er gelden voor het stapelen van eco-activiteiten.

Stapelen eco-activiteiten mogelijk

Binnen de eco-regeling van het nieuwe GLB kun je soms meerdere eco-activiteiten op een perceel toepassen. Afhankelijk van de combinatie mag je alleen het hoogste aantal punten en de hoogste waarde kiezen. Bij andere combinaties mag je zelfs de punten en waarden van de betreffende eco-activiteiten bij elkaar optellen.

Voorbeelden stapelen eco-activiteiten

Hieronder staan twee voorbeelden van het combineren van ‘eco-activiteiten’.

Hoogste punten en waarde

Bestaat de eco-activiteit op jouw perceel uit één ‘handeling’? Bijvoorbeeld de teelt van luzerne? Dit is zowel eco-activiteit rustgewas als stikstofbindend gewas mogelijk. Je mag dan per thema het hoogst aantal punten tellen. Ook geldt de hoogste waarde van de toegepaste eco-activiteiten.

Optellen punten en waarden

Voer je bij een gewas verschillende ‘handelingen’ per eco-activiteit uit? Dan mag je de punten en de waarden bij elkaar optellen. Heb je bijvoorbeeld een perceel grasland? Dan kun je, indien van toepassing, de eco-activiteiten ‘langjarig grasland’ en ‘dag en nacht weiden’ beide toepassen. Je mag de punten en de waarden bij elkaar optellen.

Tabel ‘Eco-activiteiten stapelen’

Bekijk de tabel ‘Eco-activiteiten stapelen’. Bij het samenvoegen van eco-activiteiten zijn er drie opties:

  • Grijze kleur: De eco-activiteiten kun je niet combineren.
  • Groen kleur: De eco-activiteiten mag je combineren. Het hoogste aantal punten (per thema) en de hoogste waarde telt.
  • Blauwe kleur: De eco-activiteiten mag je combineren. Het zijn verschillende ‘handelingen’ waardoor je de punten en de waarden per eco-activiteit bij elkaar kunt optellen.

Heb je vragen over de eco-activiteiten? Neem gerust contact op.

De toekomst van jouw bedrijf

De agrarische sector is continu in beweging, en daarom zit je als ondernemer nooit stil. Laten we samen de uitdagingen aangaan!

Lees meer