Ons jaar 2023
Samen vooruit!

Onder de titel 'Samen vooruit' presenteert accountancy- en adviesorganisatie de Jong & Laan ‘Ons jaar 2023’. Haar achtste kwaliteitsverslag in een vernieuwde uitstraling, passend bij de stappen die de Jong & Laan in 2023 zette.
Open kwaliteitsverslag

Persbericht

Een jaar dat in het teken stond van organisatieontwikkeling: groei naar landelijke dekking, verbreden van branchekennis en het uitbreiden van de (internationale) klantportefeuille. Tegelijkertijd werd er hard gewerkt aan de kwaliteit van de dienstverlening, zonder de mensgerichte cultuur uit het oog te verliezen. Dit droeg bij aan organisatiegroei, zowel in omvang, werkgebied als omzet. Die laatste groeide naar 122,7 miljoen. Verder was er wederom sprake van een medewerkerstevredenheidsperscentage van 91%.   

Samen vooruit!   

De groeiambitie naar landelijke dekking met onder andere de participatie met private equity-partner Waterland, werd in 2023 versterkt door de aansluiting van Marshoek (Utrecht), 5BAR Assurance (Utrecht) en Horlings (Amsterdam).  

“Onze samenwerking met private equity-partner Waterland in 2022 was een vernieuwende beweging in de branche. Eén die onze groeiambities ondersteunt en ook bijdraagt aan één van onze belangrijkste pijlers: kwaliteit! Door het integreren van de nieuwe partijen verbreden we onze expertisegebieden en groei in kennis, hetgeen onze ontwikkeling als continue lerende organisatie kracht bij zet. Een onderwerp dat directeur Roland Ogink openlijk besprak tijdens de accountancydag. “Private equity laat ons groeien zonder concessies te doen aan kwaliteit!”.  

De groei van Jong & Laan uit zich niet alleen in omvang, omzet, aantal medewerkers en klanten. Ook het werkgebied is aanzienlijk gegroeid. Daar waar de organisatiefocus eerst uitsluitend op Noord-Oost Nederland lag, is deze nu opgeschoven naar het midden en het westen van het land. Directeur Marco Lokhorst: “Die verschuiving voedde onze behoefte om ons merk in de markt te verstevigen en ons unieke merkverhaal uit te dragen. In 2023 deden we dat in een ingetogen vorm en we gebruikten het jaar om ons voor te bereiden op onze kleurrijke, landelijke online en radiocampagne Samen gaan! in 2024”. 

Intern zette de organisatie grote stappen op onder andere het gebied van ESG. Er werd gewerkt aan het vormgeven en integreren van een beleid met stevige doelstellingen. En geheel passend bij de data-gedreven mindset implementeerde ze het periodiek uitvoeren van een Carbon Assessment en het monitoren van diverse KPI's, die de organisatie via digitale dashboards inzichtelijk maakt. Andere stappen, zoals het verder elektrificeren van het wagenpark, de overgang naar hernieuwde energie en het stoppen met de inzet van niet duurzame giveaways werden genomen. “Duurzaamheid is één, maar een groot goed is ook de S van social. Het welzijn van onze medewerkers, inclusiviteit en diversiteit en het vooruithelpen van mensen in onze maatschappij. Op die manierbijdragen aan een duurzame toekomst sluit aan bij onze betrokken en mensgerichte cultuur”, geeft directeur Horst in ’t Veld aan.  

Het vernieuwde kwaliteitsverslag heeft een nieuwe look en feel en is intuïtief vormgegeven. Het bevat gebundeld de kengetallen, organisatiebeschrijving en ontwikkelingen, visueel weergegeven en ingedeeld naar de overkoepelende ambitieonderwerpen. 

Lees ons
kwaliteits­verslag

van 2023

Wij zijn trots op de vernieuwde opzet van ons kwaliteitsverslag. Ons verslag over 2023 is  ingericht op basis van onze strategische ambities en geeft een terugblik op het jaar via een weergave van onze acties en cijfers. Maar bij ons draait het niet alleen om cijfers. Kijk samen met ons via onze vijf strategische ambities terug naar een jaar vol veranderingen voor onze organisatie.

De Jong & Laan

De Jong & Laan is een middelgrote accountants en adviesorganisatie met 975 medewerkers en 24 verschillende vestigingen in Nederland. De organisatie voorziet haar 10.000 plus klanten - veelal mkb-ondernemers in een grote diversiteit van sectoren - naast accountancy en (internationaal) belastingadvies, van hoogwaardig specialistisch advies zoals corporate finance, subsidieadvies, strategisch advies, personeelsadvies, IT-advies en familieadvies. 

Marco Lokhorst
Marco Lokhorst Directeur
Directielid van de Jong & Laan
Marco Lokhorst is sinds 2008 werkzaam voor de Jong & Laan en sinds 1 juli 2019 algemeen directeur. "Vooruitdenken, proactief stappen ondernemen om een visie te realiseren; daarin spelen we een grote rol voor onze klanten. Samen kijken we naar mogelijkheden en kansen voor een duurzame toekomst. Op die manier kijken we natuurlijk ook naar onze eigen organisatie. Een rol die ik privé ook graag vervul in allerlei bestuurlijke rollen die op mijn pad komen. Ik heb een druk bestaan, waarbij mijn gezin een belangrijke motiverende en ondersteunende factor is."
Neem contact op