Baby op komst? Dit zijn de regels van het geboorteverlof

Ouders in spé en werkgevers opgelet! Vanaf 1 juli 2020 is het bestaande geboorteverlof uitgebreid. Zo kregen partners de kans om naast het bestaande geboorteverlof maar liefst 5 aanvullende weken kraamverlof op te nemen.

Geboorteverlof

Vanaf 1 juli 2020 is het bestaande geboorteverlof uitgebreid. Per die datum krijgen partners de kans om naast het bestaande geboorteverlof maar liefst 5 aanvullende weken geboorteverlof op te nemen. Deze 5 weken worden betaald door UWV. Deze verstrekt hiervoor een uitkering, die 70% van het dagloon bedraagt.

Wanneer recht op geboorteverlof?

Een partner kan aanvullend geboorteverlof aanvragen als hij/zij:

  • met de moeder gehuwd is;
  • met de moeder een geregistreerd partnerschap heeft;
  • met de moeder ongehuwd samenwoont;
  • het kind erkent.
Cindy Notkamp
Cindy Notkamp Senior jurist arbeidsrecht
Praktische sparringpartner in het arbeidsrecht
Mijn naam is Cindy en ik ben werkzaam als senior jurist arbeidsrecht. Snel schakelen is in mijn vakgebied van belang en dat maakt het voor mij uitdagend, net zoals het feit dat het arbeidsrecht altijd in ontwikkeling is. Ik ben nooit uitgeleerd en zet de juridische situatie graag af tegen de praktische kant om zo een ondernemer verder te helpen. Toegankelijkheid, flexibiliteit en vol energie typeren mij hierbij!
Neem contact op
Wat houdt het aanvullend geboorteverlof per 1 juli 2020 in?

Wat houdt het aanvullend geboorteverlof per 1 juli 2020 in?

Houd hier rekening mee

  1. De partner moet minimaal vier weken voor de gewenste ingangsdatum van het geboorteverlof deze aanvragen bij werkgever en aangeven wanneer hij/zij het geboorteverlof wil laten ingaan en hoe hij/zij het wenst op te nemen.
  2. Het geboorteverlof moet in hele weken aangevraagd worden.
  3. Het geboorteverlof moet binnen zes maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen.

Extra bijzonderheden

Voorwaarde voor het opnemen van het aanvullend geboorteverlof is dat de partner eerst het bestaande geboorteverlof opneemt. Enkel in overleg met de werkgever kan de partner het geboorteverlof over een langere periode dan 5 weken spreiden. Uiteraard is het ook mogelijk om minder dan de 5 extra weken geboorteverlof op te nemen.

In principe moet een werkgever positief reageren op een aanvraag geboorteverlof. Wel kan hij bij een zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang en in overleg met de medewerker de verlofdagen anders inroosteren. Let wel op:  van zo’n zwaarwegend bedrijfs- of dienstbelang is niet snel sprake.

Heb je vragen over aanvullend geboorteverlof? Neem dan contact met ons op.

Whitepaper

9 soorten verlofregelingen

Als werkgever ben je verplicht om je werknemers vrij te geven voor de onder de Wet arbeid en zorg (Wazo) vallende verlofregelingen. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van deze regelingen! Download de whitepaper en spijker je kennis bij.